רזולוציה בדוסבוקס במשחק ספציפי (Pang/Ball)

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

רזולוציה בדוסבוקס במשחק ספציפי (Pang/Ball)

שליחה על ידי איתן »

ניסיתי להפעיל את המשחק Ball/Pang/Dinosaur Balls מהאתר עם שלוש גרסאות דוסבוקס שמותקנות אצלי על המחשב.
אחת מהן היא Daum, וזו הראשונה שניסיתי (זה הדוסבוקס הקבוע שלי מאז שנהייתי עצלן, בשביל השמירות).
משום מה כשהפעלתי את המשחק שם, אחרי מסך הפתיחה, המשחק מתוח בצורה מאוד מוזרה על המסך, כך שלא רואים את חלקו התחתון (אני יכול לצרף צילום מסך אם מישהו מעוניין).
אני לא זוכר שנגעתי בשום הגדרות תצוגה, וגם כשחיפשתי לא מצאתי שום דבר שנראה שיחזיר את זה למקומו.
בשתי הגרסאות האחרות המשחק פועל נורמלי. (אחת זה DOSBox-0.74 הרשמי והשניה dosbox-x)
למישהו יש רעיון?
netanelg
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: רזולוציה בדוסבוקס במשחק ספציפי (Pang/Ball)

שליחה על ידי netanelg »

יש כמה משחקים שזה קורה בהם כשמפעילים עם daum, יש הגדרה שנקראת doublescan שמסדרת את זה, בתפריט זה נמצא בתוך video\compability (וב-conf תחת render)

אגב, בגירסאות האחרונות של dosbox-x החזירו את השמירות, זה נמצא שם בתפריט capture

עריכה: בדקתי אצלי את המשחק ו-doublescan באמת מסדר את התצוגה, שים לב רק לסמן את זה לפני שמפעילים את המשחק (כשזה נמצא בdos-shell)
סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי איתן »

תודה!

עניין השמירות הזה לא לגמרי ברור לי. עם daum אני יכול לסגור את דוסבוקס ועדיין לטעון את המשחק כשאני פותח אותו חזרה. ניסיתי את זה עם dosbox-x והוא מתקרש מיד
(נסגר ונעלם ללא הודעת שגיאה).
אני גם חושב שזה תלוי מזל ותלוי גרסה, אני חושב שבdaum אני משתמש בגרסת ה 32 ביט כדי לעקוף את הבעיה הזאת
netanelg
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי netanelg »

צודק גם אצלי זה קורס...
האמת תמיד השתמשתי בsave-state של dosbox-x לשמירת מצבים עם booted-guest כמו למשל windows 98, כנראה שעם משחקי דוס זה פחות מצליח
שווה לדווח להם על זה אני אולי אפתח שם issue (פעם אחרונה ששלחתי שם issue הגיבו ממש מהר :))
סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי איתן »

:thumbright:
אתה בהחלט מתמצא בdosbox-x :)
Nir777
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Nir777 »

לפי מה שהבנתי הפיצ'ר של save state הוא לא יציב בכל המשחקים.
ניסיתי גם פעם אחת להשתמש בזה בגרסא המתורגמת לעברית שעשו לנסיך הפרסי 2 וקיבלתי כל מיני בעיות.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא