היי כולם,
רציתי לבקש משהו,
מצאתי כאן את המשחק פאט פאט מגיע לירח בעברית (משחק שזכור לי מהילדות ומאוד אהבתי אותו) וגם פתרתי את כל השלבים.
אבל אני הייתי רוצה אותו באנגלית, ככה אני זוכרת אותו, כמעט לפרטי פרטים, ממני, בתור ילדה קטנה שישבה מול מחשב ישן ושיחקה בו:)
אז מצאתי את המשחק באינטרנט, הוא פועל, למרבה הפלא במערכת ההפעלה של ווינדוס עשר וזה קובץ של דיי הרבה משחקים, נראה שזה של כל המשחקים של פאט פאט ודובון בלון באנגלית למעט משחק אחד שלא עובד בו נמצאים שם. הוא נפתח אצלי בג'יבריש - ופחות מבינים על מה ללחוץ, אבל ברגע שפותחים את המשחק (השם עצמו כתוב כמו שצריך) ניתן להיכנס אליו (הלחצן הנכון של הכתב בג'יבריש מוקף בריבוע). קצת בעייתי לצאת ולהיכנס ממשחקים לפי מה שאני זוכרת, אבל הכי הרבה, תמיד ניתן לפתוח את סיים משימה.
העניין הוא כזה, ואולי הוא קצת דבילי כי כבר יש לי את המשחקים האלה והכל... אבל הייתי רוצה נורא לפתוח אותו דרך דוס בוקס, את המשחק של פאט פאט על הירח... וגם, עם התוכנה הזו של המשחקים, לא ניתן להזיז את העכבר באמצעות המקלדת, כמו שעשיתי תמיד בתור ילדה (היה לנו מחשב ישן, מאוד!) ו... טוב, אז הייתי שמחה אם למישהו יש את המשחק באנגלית ואם תוכלו להעלות אותו לאתר.
אני לא זוכרת מאיפה בדיוק הורדתי את כל המשחקים שלי של פאט פאט באנגלית, אבל אם מישהו מעוניין שישלח לי הודעה בפרטי ואני אנסה לשלוח לו:) הוא קיים על המחשב יחד עם הקובץ התקנה.
תודה, נעמה.
אוי ואבוי! עכשיו נכנסתי למשחק ונזכרתי שזו לא בדיוק הגרסה שאני זוכרת את עצמי משחקת בה, שלי הייתה ישנה יותר, אני בטוחה:)
מה גם שיש כתוביות באנגלית! בסגול! מרגיז! אבל זה משחק ממש נחמד חוץ מזה, חח
פאט פאט באנגלית
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: פאט פאט באנגלית
היי נעמה, עד כמה שאני יודע לא היו כמה גרסאות למשחקי פאט פאט, גם לא מצאתי איזכור לגרסאות שונות ב-Mobygames או בויקי של ScummVM, אז אני לא חושב שמישהו כאן יוכל לספק לך איזו גרסה אחרת ממה שכבר יש לך.
איזה דברים שונים את זוכרת שהיו במשחק ששיחקת כילדה?
בכל מקרה, את המשחקים של יומנגס מומלץ להפעיל דרך ScummVM ולא דרך דוסבוקס. ככה תוכלי לפחות לבטל את הכתוביות, אם את לא מעוניינת בהם. בעניין התזוזה עם המקלדת במקום עכבר, אני מניח שגם את זה ניתן לסדר, למרות שנראה שכברירת מחדל אם המשחק מזהה עכבר הוא ישתמש בו.
איזה דברים שונים את זוכרת שהיו במשחק ששיחקת כילדה?
בכל מקרה, את המשחקים של יומנגס מומלץ להפעיל דרך ScummVM ולא דרך דוסבוקס. ככה תוכלי לפחות לבטל את הכתוביות, אם את לא מעוניינת בהם. בעניין התזוזה עם המקלדת במקום עכבר, אני מניח שגם את זה ניתן לסדר, למרות שנראה שכברירת מחדל אם המשחק מזהה עכבר הוא ישתמש בו.
אני לא יודעת, גם אני לא ידעתי שיש לו גרסאות שונות, עד שראיתי את הגרסה בקובץ המשחקים שכולל את כל המשחקים של פאט פאט ודובון בלון באנגלית (כמו שהם היו לנו במחשב).
רק שבנוגע לפאט פאט, יש שם כמה שינויים, נוסף על הכתוביות באנגלית ועל שיר הפתיחה השונה (אם כי אולי באנגלית הוא כן היה ככה, אני חושבת במבט לאחור שאולי כן, ובתרגום שינו אותו רק למנגינה).
אם הייתי רואה רק את המשחק הזה, הייתי חושבת שאני בטח מדמיינת והוזה.
אבל כשהשוויתי בינו לבין הגרסה העברית שהעלתם לכאן (שדווקא היא הגרסה שהייתה לנו על המחשב בוודאות, רק באנגלית), ראיתי את השינויים בבירור.
למשל כשפאט פאט יוצא אל החלל, וישנם החתולים, החייזרים בצלחות המעופפות, והכדורים הירוקים שיוצאים מהלוויין המוזר הזה יחד עם החלליות האפרות הקטנות.
יש שם, גם מין כוכב כזה עם שלטים שמדבר, קשה להסביר. הוא מראה דרך לכדור הארץ, למאדים ולעוד כמה מקומות ומדבר כשלוחצים על השלטים.
וישנן הכתוביות, הן מיוחדות ומובנות דרך המשחק, סגולות לפאט פאט, אדומות למשאית האדומה, ובטח בצבע של כל דמות, לא ראיתי הלאה (כלומר כן, אבל דיי מזמן ואני לא זוכרת כרגע).
במשחק באנגלית מהילדות, בוודאות לא היו כתוביות. כמו גם במשחק בעברית, שהוא כנראה בגרסה ישנה יותר, תואמת את מה שזכור לי מהילדות.
בנוסף, המשחק מובנה ככה שהוא לא קולט את העכבר, המשחק בעברית קולט גם עכבר וגם חיצים וככה גם בשאר המשחקים של פעם המיועדים לעכבר ולמקלדת (- כי הם הומצאו כנראה לפני שהעכבר היה בשימוש אצל כולם או לפני שהוא בכלל היה,) כמו ארץ האגדות ועוד.
אז, כנראה שהיו גרסאות, וכמו שכתבתי, המשחקים האלה בהחלט מובנים לעבוד גם על ווינדוס עשר, כנראה שהם נמצאים כבר בתוך המחולל הוירטואלי שאמור להפעיל אותם, אני לא יודעת.. לא מבינה בעצמי איך זה פועל, רק שזה עובד, יש תפריט, וברגע שנכנסים למשחק, כל המשחקים חוץ מאחד, פועלים, אני יודעת, ניסיתי את כולם, ואת חלקם גם גמרתי או כמעט גמרתי.
ו... זהו, אם יש אפשרות להשיג את המשחק באנגלית, אשמח, אם לא, זה גם בסדר, כי גם ככה מצאתי פה משחקים מדהימים ונהניתי מכל רגע של נוסטלגיה וחזרה לילדות, תודה:)
רק שבנוגע לפאט פאט, יש שם כמה שינויים, נוסף על הכתוביות באנגלית ועל שיר הפתיחה השונה (אם כי אולי באנגלית הוא כן היה ככה, אני חושבת במבט לאחור שאולי כן, ובתרגום שינו אותו רק למנגינה).
אם הייתי רואה רק את המשחק הזה, הייתי חושבת שאני בטח מדמיינת והוזה.
אבל כשהשוויתי בינו לבין הגרסה העברית שהעלתם לכאן (שדווקא היא הגרסה שהייתה לנו על המחשב בוודאות, רק באנגלית), ראיתי את השינויים בבירור.
למשל כשפאט פאט יוצא אל החלל, וישנם החתולים, החייזרים בצלחות המעופפות, והכדורים הירוקים שיוצאים מהלוויין המוזר הזה יחד עם החלליות האפרות הקטנות.
יש שם, גם מין כוכב כזה עם שלטים שמדבר, קשה להסביר. הוא מראה דרך לכדור הארץ, למאדים ולעוד כמה מקומות ומדבר כשלוחצים על השלטים.
וישנן הכתוביות, הן מיוחדות ומובנות דרך המשחק, סגולות לפאט פאט, אדומות למשאית האדומה, ובטח בצבע של כל דמות, לא ראיתי הלאה (כלומר כן, אבל דיי מזמן ואני לא זוכרת כרגע).
במשחק באנגלית מהילדות, בוודאות לא היו כתוביות. כמו גם במשחק בעברית, שהוא כנראה בגרסה ישנה יותר, תואמת את מה שזכור לי מהילדות.
בנוסף, המשחק מובנה ככה שהוא לא קולט את העכבר, המשחק בעברית קולט גם עכבר וגם חיצים וככה גם בשאר המשחקים של פעם המיועדים לעכבר ולמקלדת (- כי הם הומצאו כנראה לפני שהעכבר היה בשימוש אצל כולם או לפני שהוא בכלל היה,) כמו ארץ האגדות ועוד.
אז, כנראה שהיו גרסאות, וכמו שכתבתי, המשחקים האלה בהחלט מובנים לעבוד גם על ווינדוס עשר, כנראה שהם נמצאים כבר בתוך המחולל הוירטואלי שאמור להפעיל אותם, אני לא יודעת.. לא מבינה בעצמי איך זה פועל, רק שזה עובד, יש תפריט, וברגע שנכנסים למשחק, כל המשחקים חוץ מאחד, פועלים, אני יודעת, ניסיתי את כולם, ואת חלקם גם גמרתי או כמעט גמרתי.
ו... זהו, אם יש אפשרות להשיג את המשחק באנגלית, אשמח, אם לא, זה גם בסדר, כי גם ככה מצאתי פה משחקים מדהימים ונהניתי מכל רגע של נוסטלגיה וחזרה לילדות, תודה:)
אני לא יודע אם זה תורם לך, אבל לא מזמן כתבתי הודעה שבה אני מפרט את כל המקשים שבשימוש בפאטפאט (לפחות אלה שמצאתי)
viewtopic.php?p=136907#p136907
אז המקש T אמור להדליק או לכבות כתוביות, תראי אם את מעדיפה עם או בלי
viewtopic.php?p=136907#p136907
אז המקש T אמור להדליק או לכבות כתוביות, תראי אם את מעדיפה עם או בלי