מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
NightShade
משתמש רשום
משתמש רשום
הודעות: 106
הצטרף: א' יולי 06, 2014 1:29 am

מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

שליחה על ידי NightShade »

לאחרונה הרכבתי מחשב רטרו מבוסס Win98. יש לי די הרבה מקום למשחקים, ויהיה נחמד להעביר כמות יפה של משחקים מבלי לטפל בהם אחד-אחד. האם יש איזה מגה-ארכיב של משחקים? למה לא ליצור ארכיבים עם משחקים מומלצים מכל ז'אנר, או של חברה מסוימת, למשל? כמו באנדל כזה.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל
הודעות: 3895
הצטרף: ג' יולי 07, 2009 11:48 pm
מיקום: בין חושך לאור

Re: מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

שליחה על ידי Octarine »

יש ארכיון של משחקים ב-archive.org. אני לא יודע איך הוא בנוי, אבל אולי אפשר לעבור עליו עם crawler ולהוריד את כולו.
rzil
משתמש רשום
משתמש רשום
הודעות: 284
הצטרף: א' פברואר 15, 2015 10:07 am

Re: מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

שליחה על ידי rzil »

כמו שנאמר, ב-archive.org, יש ארכיון שיושב בדיוק על התיאור שלך, EXO DOS.
מטרתו לקטלג משחקי DOS, כנראה בגרסתם העדכנית ביותר והקרובה ביותר למקור, ולהכין אותם להפעלה מיידית (רובם באמצעות קבצי קונפיגורציה עבור DOSBox ו-ScummVM, שכנראה לא ידרשו במקרה הזה, כך שאתה יכול פשוט לפרוס ולהפעיל).
הארכיון מחולק ל-5 נושאים
תפקידים, פעולה, אסטרטגיה, הדמיה והרפתקאות (נראה כי פעולה הוסר מהארכיון מסיבה כלשהי, אני בהחלט זוכר שהם היו בארכיון)
הארכיון מתוחזק באופן פעיל על ידי eXoScoriae (EXO) וכרגע הגרסה העדכנית היא 2.0
עם זאת, כרגע הגרסה בarchive.org היא עדיין 1.6.
יש אפשרות לעיין בתוכן הארכיון, ולהוריד חלקים ממנו בנפרד, כמובן, בנוסף לאפשרות להוריד את כל הארכיון.

גם A Large Collection of DOS Collections, ממוין על פי נושאים, ומציג גרסאות רבות לאותם משחקים,
הארכיון מחולק בעיקר לפי סדרות משחקים גדולות וחברות הפצה, וכולל עבור המשחקים ש"נשארו בחוץ" חלקים מאוסף נוסף, שנקרא Total DOS Collection (אם כי בגרסה מעט ישנה) שמטרתו לתעד את כל הגרסאות של כל משחק DOS.

עבור משחקים מבוססי win3x ו-win9x העסק הרבה יותר מבולגן.

עריכה: בדקתי שוב בנוגע לחלק של משחקי הפעולה.

עוד עריכה: עדכון בנוגע ל-Win3x, גם כן מאותו יוצר
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל
הודעות: 3895
הצטרף: ג' יולי 07, 2009 11:48 pm
מיקום: בין חושך לאור

Re: מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

שליחה על ידי Octarine »

:thumbright:
תודה על התגובה המפורטת, טוב לדעת.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 6865
הצטרף: ו' ספטמבר 27, 2002 2:19 pm
מיקום: מאחוריך
איש קשר:

Re: מגה ארכיב \ באנדלים לפי ז'אנר, המלצות

שליחה על ידי Gordi »

תודה לשניכם, גם אני לא הכרתי את זה.

בעבר, עוג העלה רעיון כזה ואז ירד ממנו. החבילה שהוא היה יוצר הייתה בלי שום ספק החבילה המושקעת ביותר אי פעם :-).
ברמת העיקרון, בהנחה שלא מדובר בחבילה סופר-מושקעת כמו זאת שעוג דיבר עליה, אני נגד דברים כאלה, משיקולי עלות מול תועלת. אם החבילה תהיה קטנה - הסיכוי שהיא תקלע לטעם של הרבה אנשים הוא קטן. אם היא תהיה גדולה - זאת הופכת להיות מעמסה לאחסן דברים כאלה באחסון בתשלום, וטרחה להעלות אותה מחדש כל הזמן באחסון חינמי.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא