הידד, מיפוי גליונות וויז הושלם! כעת אשמח לקבל מכם משוב!

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
NightShade
משתמש רשום
משתמש רשום

הידד, מיפוי גליונות וויז הושלם! כעת אשמח לקבל מכם משוב!

שליחה על ידי NightShade »

הי חברים!
לא יודע אם סיפרתי לכם, אבל בחודשים האחרונים החלטתי לעבור על כל מגזיני וויז שלי, ולמפות אותם לאינדקס מסודר.
הכוונה היא שיהיה ניתן לחפש משחק ולראות באיזה גליון הוא הוזכר.

לא מזמן העלתי גרסה ראשונית עם כ-40 מגזינים, ואתמול סיימתי את המיפוי של כל המגזינים שברשותי (מעל 100!) וכבר העלתי לענן -
בשלב זה אני פונה אליכם לעזרת "ביקורת עמיתים" קלה, אשמח לעוד עין בוחנת שאולי תאתר שגיאות שפספסתי, טעויות הקלדה או אפילו תרגומים לא נכונים (למשחקים שיש להם שם בעברית).

אפשר לעיין בקובץ כאן:
https://copy.com/nat3qgL17sguWYYU/Wiz-Index.pdf" target="_blank

זהו קובץ PDF רגיל, אם אתם גולשים בכרום הוא אמור להפתח לכם כלשונית בדפדפן, ותוכלו לחפש משחקים ע"י Ctrl+F והקלדת שם המשחק.
הקובץ כבר מקושר באתר התנועה לשימור, אבל אני אכריז עליו רק אחרי קצת ביקורת, לוודא שלא עשיתי פאדיחות מהותיות מדי ;)
מיפוי הגליונות התגלה כאתגר לא קטן, חשבתי לכתוב עליו אולי רשומה בבלוג, אבל זה לפעם אחרת.

אם לפתע מתחשק לכם לקרוא, אפשר לגשת לגליונות כאן:
http://shimur.net/portfolio-item/wiz/" target="_blank
יש קישורים גם לסריקות התנועה וגם למאגר המגזינים הנפרד.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

Re: הידד, מיפוי גליונות וויז הושלם! כעת אשמח לקבל מכם משוב!

שליחה על ידי Gordi »

מרשים מאוד! סחטיין! :salute:

כמה הצעות/דברים קטנוניים ביותר:
  • היישור קצת לא מסתדר לי, למרות שאני לא בטוח שיישור לכיוון ההפוך יסתדר יותר. אינטואיטיבית, הייתי אומר שהמסמך צריך להיות מיושר ימינה.
  • חשבת לאחסן את האינדקס הזה ב-Google Spreadsheets? הוא מאפשר גמישות רבה יותר (אבל גם מקל על גניבת התוכן!).
  • למקרה שלא ידעת, אפשר לקשר ישירות לתוך עמוד ב"מאגר המגזינים הישנים" כך. אולי זה יהיה מועיל מתישהו.
  • האם הגרסה הבאה שתעלה תהיה באותה הכתובת? ממליץ בחום לאחסן את המסמך הזה בכתובת קבועה.
  • בלי נדר, ארפרף על הערכים ואבדוק אם משהו קופץ לעין, אבל לא מבטיח שזה יהיה בקרוב. זה מתקשר לפרויקט שאני עובד עליו בעצמי (ולמעשה נראה שעשינו קצת עבודה כפולה...).
  • בהנחה שהפורמט המקורי שלך הוא אקסל, אתה יכול יחסית בקלות להפוך את שמות המשחקים לקישורים לחיצים (למשל: לחיצה על קישור מסוים תקח את המשתמש לדף החיפוש ב-MobyGames או בגוגל). זה יהיה נחמד אם תקשר גם את הגליונות. אתה יכול גם לקשר אל תוכן העניינים של כל גליון, למשל כך. אני יכול לעזור אם צריך.
שוב, כל הכבוד!
סמל אישי של משתמש
NightShade
משתמש רשום
משתמש רשום

Gordi כתב:מרשים מאוד! סחטיין! :salute:

כמה הצעות/דברים קטנוניים ביותר:
  • היישור קצת לא מסתדר לי, למרות שאני לא בטוח שיישור לכיוון ההפוך יסתדר יותר. אינטואיטיבית, הייתי אומר שהמסמך צריך להיות מיושר ימינה.
  • חשבת לאחסן את האינדקס הזה ב-Google Spreadsheets? הוא מאפשר גמישות רבה יותר (אבל גם מקל על גניבת התוכן!).
  • למקרה שלא ידעת, אפשר לקשר ישירות לתוך עמוד ב"מאגר המגזינים הישנים" כך. אולי זה יהיה מועיל מתישהו.
  • האם הגרסה הבאה שתעלה תהיה באותה הכתובת? ממליץ בחום לאחסן את המסמך הזה בכתובת קבועה.
  • בלי נדר, ארפרף על הערכים ואבדוק אם משהו קופץ לעין, אבל לא מבטיח שזה יהיה בקרוב. זה מתקשר לפרויקט שאני עובד עליו בעצמי (ולמעשה נראה שעשינו קצת עבודה כפולה...).
  • בהנחה שהפורמט המקורי שלך הוא אקסל, אתה יכול יחסית בקלות להפוך את שמות המשחקים לקישורים לחיצים (למשל: לחיצה על קישור מסוים תקח את המשתמש לדף החיפוש ב-MobyGames או בגוגל). זה יהיה נחמד אם תקשר גם את הגליונות. אתה יכול גם לקשר אל תוכן העניינים של כל גליון, למשל כך. אני יכול לעזור אם צריך.
שוב, כל הכבוד!
תודה רבה על הפרגון :)
  • התחלתי את היישור מצד שמאל בגלל שמות המשחקים. אולי יש מקום לשנות, אבל אני לא חושב שזה קריטי. זה בכל מקרה קל מאוד לסדר.
  • אני עובד רק עם Google Docs וגם מסמך זה נוצר ב-Drive. כרגע אני לא רואה סיבה לאפשר לכל אחד גישה לנתונים הנאים. גם קובץ PDF הוא לא אידיאלי, הייתי הרבה יותר שמח ליישם חיפוש פשוט בדף המגזין באתר - בשביל זה אני צריך לחדד את ה-PHP שלי קצת.
  • הקובץ נמצא בשרת חיצוני ומתוכנן להישאר מעודכן באותה כתובת (בלי הסיבוך של העלאה ל-WordPress).
  • הפורמט המקורי הוא אקסלי בטבעו (כמו שאמרתי, Spreadsheets) אבל קישור המשחקים נראה כמו מטלה גדולה למדי, אלא אם אתה מכיר קיצור חכם. בכל מקרה קישור לכל המגזינים אין כי רק בערך ~35 מגזינים עלו בינתיים לאתר, ואני לא רוצה לקשר למגזינים באיכות פחות טובה במאגר המגזינים (יש ויש). בנוסף מצאתי את תוכן העניינים של הגליונות מזעזע ולא שמיש בעליל. יש טעויות רבות בתכני העניינים, משגיאות כתיב ועד פספוסים שלמים של אייטמים או "החלפה קסומה" עם אייטם שלא קיים בכלל. הו כן. לא יודע מי ערך את תוכן העניינים של וויז אבל נראה שהוא היה שיכור בחלק לא מבוטל מהזמן.
  • לא שאני מאשים אותו, הדבר היחיד שיכול להיות יותר מגניב מלעבוד בוויז, זה להיות שיכור ולעבוד בוויז.
תודה על הפידבק :) אשמח לעוד עין בוחנת על שמות המשחקים, ואם יש הצעות נוספות (כמו לינקים קלים למשחקים ב-Moby ואף במסע)

עריכה: האינדקס זמין עכשיו גם באתר התנועה
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

יפה!

1. שקלת לאחסן את הגיליונות בגוגל? זה יאפשר לך לקשר ישירות מהאינדקס אל המאמרים השונים (בדומה לקישורים לסיקורים שקיימים בחלק מדפי המשחקים אל מאגר המגזינים הישנים).

2. הייתי רוצה לראות טור שמוקדש לצ'יטים, לא קריטי שמדובר בקודים סטנדרטים שאפשר בקלות למצוא באינטרנט אבל הרבה פעמים וויז פרסמו פתרונות למשחקים או מוספים נרחבים שעוסקים באסטרטגיית משחק וכו' וזה כבר חומר שקשה יותר למצוא (במיוחד בעברית).
סמל אישי של משתמש
NightShade
משתמש רשום
משתמש רשום

Ingsoc כתב:יפה!

1. שקלת לאחסן את הגיליונות בגוגל? זה יאפשר לך לקשר ישירות מהאינדקס אל המאמרים השונים (בדומה לקישורים לסיקורים שקיימים בחלק מדפי המשחקים אל מאגר המגזינים הישנים).

2. הייתי רוצה לראות טור שמוקדש לצ'יטים, לא קריטי שמדובר בקודים סטנדרטים שאפשר בקלות למצוא באינטרנט אבל הרבה פעמים וויז פרסמו פתרונות למשחקים או מוספים נרחבים שעוסקים באסטרטגיית משחק וכו' וזה כבר חומר שקשה יותר למצוא (במיוחד בעברית).
לצערי אין לי מקום בגוגל לכל הגליונות, אלה המון PDF-ים די כבדים... אולי בעתיד נעשה משהו דומה, כרגע אנחנו מתרכזים בזה שהחומרים יהיו קיימים בכלל (סריקות והעלאות!)
ולגבי צ'יטים, אם היו מדריכים נרחבים רשמתי אותם במאמרים, צ'יטים בודדים למשחקים לא רשמתי. מוזמן לעיין, אתה תמצא כמה וכמה מדריכי אסטרטגיה וספיישלים עם צ'יטים!
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

NightShade כתב:אני עובד רק עם Google Docs וגם מסמך זה נוצר ב-Drive. כרגע אני לא רואה סיבה לאפשר לכל אחד גישה לנתונים הנאים. גם קובץ PDF הוא לא אידיאלי, הייתי הרבה יותר שמח ליישם חיפוש פשוט בדף המגזין באתר - בשביל זה אני צריך לחדד את ה-PHP שלי קצת.
אם כך, אתה יכול להעזר בשיטה הזו ע"מ לייצא את הנתונים בפורמט JSON וליצור מעין מסד נתונים "חי" בו אתה מעדכן את הטבלה ב-Google Spreadsheets והתוכן מתעדכן באתר שלך. ניסיתי את זה לא מזמן, זה עובד.
NightShade כתב:הפורמט המקורי הוא אקסלי בטבעו (כמו שאמרתי, Spreadsheets) אבל קישור המשחקים נראה כמו מטלה גדולה למדי, אלא אם אתה מכיר קיצור חכם.
NightShade כתב:ואם יש הצעות נוספות (כמו לינקים קלים למשחקים ב-Moby ואף במסע)
בדוק את המשחקים שעשינו כאן (במיוחד את ה-Helper Links).

אתה יכול גם לכלול את תמונת השער של כל גליון, כך.

לסיום, כמובטח, כמה הערות על תוכן האינדקס:

הערות כלליות:
  • שקול ליצור אחידות כלשהי עם שמות המשחקים שכוללים מספרים. אני הייתי ממליץ ללכת על מספור באמצעות הספרות ההודיות-ערביות ולזנוח את הספרות הרומיות לחלוטין, במקום לכלול את שתי השיטות (אחת בסוגריים). זה יקל על החיפוש.
  • אולי כדאי לכלול עמודה עם תאריך היציאה של הגליון?
הערות אודות האינדקס עצמו:
הצג/הסתר תוכן

ומשהו אחרון:
אם ישנו ברשותך גליון 14 של ויז, תוכל בבקשה לומר לי מהם השמות המדויקים בעברית של המשחקים הבאים, מתוך עמוד 20?
  • Tom and the Ghost
  • Night Hunter
  • שודדי ?
תודה :-)

[עריכה]
אם כבר הזכרתי את "אינדקס הכותרים בעברית" שם, אני אגלה שזאת הסיבה לבקשה שלי.
סמל אישי של משתמש
NightShade
משתמש רשום
משתמש רשום

וואו. איזה פידבק מעולה! אני מניח שיש עוד הרבה עבודה לפניי - אבל זה דווקא דבר טוב. אני מרוצה שהאינדקס מקבל תשומת לב וישתפר בכל איטרציה!
בדיעבד, חבל שלא התחלתי את כל מסד הנתונים ב-SQL. אבל לא נורא, אני חושב שיש פתרונות טובים להמרה, ואפילו ליצור DB שמתעדכן אוטומטית כמו שהצעת. זה פתרון נהדר.

עדיין לא ערכתי תיקונים - אבל על כזה פידבק, שאני לא אפתח את גליון 14 מייד ואבדוק לך את השמות?

טום ורוח הרפאים בטירה "נס" (המרכאות במקור)
צייד הלילה
שודדי קברות היהלומים
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

תודה רבה! עדכנתי את האינדקס.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא