הפעלת מוזיקה בטריווירה

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

brolyssj
משתמש רשום
משתמש רשום

הפעלת מוזיקה בטריווירה

שליחה על ידי brolyssj »

אהלן,

קראתי את השאילתה, הורדתי DOSBox 0.61 והגדרתי לפי ההוראות. הבעיה שאין לי את הקובץ הגדרות שנראה כמו קיצור דרך (TRV), ולא הצלחתי ליצור אותו. Og נותן כאן קישור להורדה אבל הוא פג תוקף. הייתה פעם הורדה מאתר אולדיז עם הקובץ הזה והמוזיקה עבדה, אז למישהו יש אותו או יכול לעדכן את הגירסה באתר?

תודה מראש.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: הפעלת מוזיקה בטריווירה

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אהלן,
כן, הקובץ הזה חסר בהורדה באתר ונראה שאכן יש קשר (אפשר רק להניח את זה ממה שכתוב שם, זה לא מצוין מפורשות. גם אני לא הצלחתי להפעיל את המשחק בהורדה עם מוזיקה).
אולי גם הוא הוסר בסופו של דבר כדי להקל הפעלה ישירה של המשחק. :?

אני מקווה שבפעם הבאה שאהיה נגיש למחשב הישן שלי אני אזכור לבדוק את העניין ואעלה את הקובץ ואבדוק אם הוא אכן פותר את הבעיה (אלא אם לגורדי או למישהו אחר יש גיבוי והוא יקדים אותי).
brolyssj
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brolyssj »

תודה, ועוד שאלה: בקובץ הפעלה המקורי של המשחק משולבת פתיחה של מסע אל העבר. יש אפשרות להוריד אותה איכשהו או שיש לך את הגירסה הנקייה?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

לא נראה שאפשר בגרסה הנוכחית. לגבי מה שאצלי, אני אבדוק באותה הזדמנות. אם אתה יכול, תקפיץ את השרשור בעוד שבוע.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

דגתי את הקובץ מאחד הגיבויים הישנים שלי. אפשר למצוא אותו פה בינתיים, עד שאברר לעומק את העניין.
brolyssj
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brolyssj »

תודה רבה!
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

נראה לי שהבנתי את העניין לאחר בדיקה זריזה (לא של הגרסה הישנה). המשחק פשוט סרב לעלות בגרסת דוסבוקס האחרונה עם הקובץ, שזה באמת מה שכתוב כאן ותמיד נראה לי מוזר. אני מניח שמתישהו החלטת להסיר את הקובץ כליל כדי להנגיש את הפעלת המשחק לגרסאות העדכניות של דוסבוקס (או להפעלה ישירה רחמנא ליצלן).

זה מחיר כבד מדי. יש שתי אפשרויות הגיוניות בעיני:
  • להחזיר את הקובץ לתיקיית המשחק כרגיל. תוכן השאילתא חוזר להיות מדויק ורלוונטי כמות שהוא. משתמש שינסה להפעיל את המשחק, בהנחה שהוא מנסה להשתמש בדוסבוקס 0.7x, לא יצליח, ויאלץ לפנות לשאילתא שם הערך מפנה אותו באופן נוח הישר להורדת 0.61. אפשר להדגיש את השורה הראשונה של ההסבר. בנוסף אפשר לכתוב הנחיה ברורה יותר בקובץ readme או בקובץ ה-go.bat שיכלל בהורדת המשחק (שודאי יכול להציג את ההנחיה באופן מותנה הרלוונטי למקרה).
  • להעביר את TRV.CNF לתיקיית משנה. שזה כמו למחוק אותו רק בלי למחוק אותו. שני ערכי השאילתא מוכרחים להתעדכן בהתאם. משתמש שינסה להפעיל את המשחק יצליח, אבל בלי סאונד, גם אם הוא ישבור את הראש עם תכנית ה-setup ויעשה את הפעולות הנכונות. אז הוא יפנה לשאילתא כדי להפעיל עם קול ושם הוא יקבל הוראות להחזיר את הקובץ חזרה לתיקייה הראשית ולהפעיל עם 0.61. הנחיה כזו יכולה להיות גם בקובץ readme בתיקיית המשנה עם הקובץ. אין ממש מניעה שהתיקייה תיקרא "הפעלה עם קול" בעברית כדי שזה ימשוך את העין ויהיה self explanatory ללא תלות במקור חיצוני כמו השאילתא.
סמל אישי של משתמש
old_man
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי old_man »

Radioactive Grandpa כתב:נראה לי שהבנתי את העניין לאחר בדיקה זריזה (לא של הגרסה הישנה). המשחק פשוט סרב לעלות בגרסת דוסבוקס האחרונה עם הקובץ, שזה באמת מה שכתוב כאן ותמיד נראה לי מוזר. אני מניח שמתישהו החלטת להסיר את הקובץ כליל כדי להנגיש את הפעלת המשחק לגרסאות העדכניות של דוסבוקס (או להפעלה ישירה רחמנא ליצלן).

זה מחיר כבד מדי. יש שתי אפשרויות הגיוניות בעיני:
  • להחזיר את הקובץ לתיקיית המשחק כרגיל. תוכן השאילתא חוזר להיות מדויק ורלוונטי כמות שהוא. משתמש שינסה להפעיל את המשחק, בהנחה שהוא מנסה להשתמש בדוסבוקס 0.7x, לא יצליח, ויאלץ לפנות לשאילתא שם הערך מפנה אותו באופן נוח הישר להורדת 0.61. אפשר להדגיש את השורה הראשונה של ההסבר. בנוסף אפשר לכתוב הנחיה ברורה יותר בקובץ readme או בקובץ ה-go.bat שיכלל בהורדת המשחק (שודאי יכול להציג את ההנחיה באופן מותנה הרלוונטי למקרה).
  • להעביר את TRV.CNF לתיקיית משנה. שזה כמו למחוק אותו רק בלי למחוק אותו. שני ערכי השאילתא מוכרחים להתעדכן בהתאם. משתמש שינסה להפעיל את המשחק יצליח, אבל בלי סאונד, גם אם הוא ישבור את הראש עם תכנית ה-setup ויעשה את הפעולות הנכונות. אז הוא יפנה לשאילתא כדי להפעיל עם קול ושם הוא יקבל הוראות להחזיר את הקובץ חזרה לתיקייה הראשית ולהפעיל עם 0.61. הנחיה כזו יכולה להיות גם בקובץ readme בתיקיית המשנה עם הקובץ. אין ממש מניעה שהתיקייה תיקרא "הפעלה עם קול" בעברית כדי שזה ימשוך את העין ויהיה self explanatory ללא תלות במקור חיצוני כמו השאילתא.
אפשרות שלישית ופשוטה:
לכלול את dosbox 0.61 בתיקיית ההורדה, עם קובץ הפעלה פשוט, בהיר וקורץ - לא תהיינה בעיות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

כן, גם זו אפשרות טובה. העניין הוא שנכון לעכשיו המדיניות לגבי המשחקים באתר היא נגד דוסבוקס כלול. מצד שני, אולי אפשר לחרוג ממנה לכבוד המקרה יוצא הדופן הזה.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אנחנו כבר חורגים מהמדיניות הזו במקרים חריגים (ע"ע FIFA International Soccer למשל), וייתכן שזהו אחד המקרים הנוספים ששווה להחריג.
אני אשקול את העניין בבוא העת :-)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

סבבה. זכור רק שבבוא העת במקרה שלא תבחר באפשרות הראשונה יהיה צורך לעדכן את ערכי השאילתא.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

נפלתי בטעות על השרשור הזה.

הרצה של המשחק בדיבגר של דוסבוקס 0.74 מראה מיד את הבדיקה שבה המשחק נתקע אם קיים הקובץ TRV.CNF. ביטול של הבדיקה הזו (NOP) בקובץ ההפעלה גורם למשחק לפעול עם קול בדוסבוקס 0.74.
אגב, תוכן הקובץ TRV.CNF לא משנה, הוא רק צריך להיות קיים ולשקול יותר מ-0 בתים. כלומר, אפשר ליצור מסמך טקסט חדש, לרשום בו "1" ולשמור אותו כקובץ TRV.CNF.
גורדי: לטיפולך.
(רק אל תשכח לכוון את הגדרות הקול לאלה של דוסבוקס ב- sound.bat)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אז זו בדיקה שלא קיימת ב-0.61? זה בעצם מה שעושה את הגרסה ההיא שונה כל-כך מאחרות, כל מיני בדיקות ברקע שלא קיימות בה?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אנא עראף? :dontknow:
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר: