אז יאללה, למה אתם מחכים? קדימה, חודו חידות! Give us your best shot!
במזל טוב, פורום החידות נפתח!
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
במזל טוב, פורום החידות נפתח!
שלום חברים, כפי שהסכמנו, נפתח תת-הפורום סוף סוף. שימו לב שכל הקטע של השילוב באתר עוד לא פעיל, אני רוצה קודם להריץ את הפורום ואת החידות למשך זמן מה ואולי להשחיז חלק מן האספקטים של כל העסק. אם יש לכם הצעות, הערות או שאלות, כאן זה המקום (בשרשור הזה), אני אשמח לשמוע כל דעה.
Mixed feelings
אני חושב שקישור לפתילי החידות הישנים איננו נחוץ ואולי אף גורע מעט מהתנופה בה ניתן היה להתחיל את המיזם, ע"י יבוא חידות נבחרות והצגתן ב"תבנית נכונה". גם לצורך דוגמא וגם להצגת נוכחות מיידית באתר.
נו טוב, אחשוב על משהו חדש...
נו טוב, אחשוב על משהו חדש...
Re: במזל טוב, פורום החידות נפתח!
גורדי חשב שכדאי להעביר את ארבעת השרשורים הנ"ל לפורום הזה, על כל תכולתם. אני חשבתי שלא כדאי, "שרשור ההיסטוריה" היה מעין פשרה, אבל אני לא חושב שיש בו משום גריעה, קח בחשבון שהוא לא דביק ובקרוב יעלם לתהומות הנשייה של "הצד החשוך של הפורומים" (הווה אומר כל מה שלא בעמוד הראשון).BluePrint כתב:אני חושב שקישור לפתילי החידות הישנים איננו נחוץ ואולי אף גורע מעט מהתנופה בה ניתן היה להתחיל את המיזם
כן, על פניו הכל נשמע טוב ויפה, אבל מבחינה מעשית, יש כמה בעיות עם העניין: ליבא? כיצד?BluePrint כתב:ע"י יבוא חידות נבחרות והצגתן ב"תבנית נכונה"
לקשר להודעה מתוך השרשור? - לא טוב. הצופה יאבד בין המולת החידון ועשוי שלא להבין מה מתרחש.
להעתיק את החידה כציטוט? - לא טוב. מה שווה החידה עצמה בלי הרמזים וההתנהלות שקשורה בה (כולל הפתרון המיוחל) ואת הללו אין דרך מעשית להעתיק.
ובכלל, מה ז"א "תבנית"? הרי מעולם לא הייתה לנו כזו לחידות (וטוב שכך)...
כפי שאמרתי, אני מעדיף שלא תהייה נוכחות מיידית באתר. יש עוד הרבה פינות שצריך לישר לפני כן, אבל אל דאג, זה יגיע בסופו של דבר.BluePrint כתב:וגם להצגת נוכחות מיידית באתר
Riddle.sol
להעתיק.Og כתב:ליבא? כיצד?
לא לצטט, לא לקשר, פשוט להעתיק את החידה עם כל הרמזים ולפרסם אותה כחידה פתורה.
תבנית, כמו הדרישה לעיצוב מסוים כשהודעה מיועדת לפינת שיתוף הקבצים.Og כתב:מה ז"א "תבנית"? הרי מעולם לא הייתה לנו כזו לחידות
פרסום חידה פתורה יסביר בדרך הטובה ביותר איך לערוך הודעה עם רמזים ופתרון, מבלי לחשוף אותם לעין משוטטת.
Re: במזל טוב, פורום החידות נפתח!
כן, אבל זה ידרוש שינוי מהמקור, דבר שאני לא שש לעשותו ולא רק בגלל העבודה הכרוכה בדבר.BluePrint כתב:להעתיק.
לא לצטט, לא לקשר, פשוט להעתיק את החידה עם כל הרמזים ולפרסם אותה כחידה פתורה.
כן, אבל איך זה יבוא לידי ביטוי כאן? אני פשוט לא מצליח לראות את זה בדמיוני... ואפילו אם תמחיש לי איכשהו, האם זה לא יכבול את ידיהם של החדים באספקטים מסויימים?BluePrint כתב:תבנית, כמו הדרישה לעיצוב מסוים כשהודעה מיועדת לפינת שיתוף הקבצים.
אמת, לכן אני מחכה שתמלאו את הפורום קצת, שתהיה לי אפשרות לבחורBluePrint כתב:פרסום חידה פתורה יסביר בדרך הטובה ביותר איך לערוך הודעה עם רמזים ופתרון, מבלי לחשוף אותם לעין משוטטת.
Lead by example
לא סתם כתבתי 'פשוט להעתיק'.Og כתב:זה ידרוש שינוי מהמקור
למה שינוי? מה הבעיה בלהעתיק חידה כלשונה (או כתמונתה או כצלילה) ולפרסם בפתיל חדש?
לא ממש.Og כתב:האם זה לא יכבול את ידיהם של החדים
לחידה אין כללים נוקשים כמו להודעה המיועדת לפינת שיתוף הקבצים ופתיל שיראה איך נראית התוצאה הסופית של חידה פתורה (מבלי להצהיר עליו כעל מבנה מחייב), רק יהווה דוגמא.
אתה יודע כמה מבולגנת ומבולבלת יכולה להיות הודעה של אורח אקראי.