הדפסה מחשבשבת דוסית (על XP SP3) דרך USB עם כבל USB -> פרללי.

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

אורח

הדפסה מחשבשבת דוסית (על XP SP3) דרך USB עם כבל USB -> פרללי.

שליחה על ידי אורח »

שלום, התקנתי את החשבשבת (ה V6.99) שלי על הלפ טופ (עם XP SP3) היא עולה מצויין והכל בסדר. כדי להדפיס מן הלפטופ קניתי כבל USB -->פרללי כדי לחבר את המחשב למדפסת עם כניסה פרללית. אבל התכנה לא מזהה את יציאת ה USB כ LPT1 שזו בדרך כלל היציאה שבה חשבשבת משתמשת להדפסה.
האם תוכלו לעזור לי בכך? חיברתי גם את פלג ההגנה.
תודה.
Og
מנהל
מנהל

Re: הדפסה מחשבשבת דוסית (על XP SP3) דרך USB עם כבל USB -> פרללי.

שליחה על ידי Og »

ממה שיצא לי לקרוא פה ושם, הגיוון במתאמי USB > LPT הוא די גדול ולכן כמעט הכל תלוי באיזה מתאם רכשת... יש טובים יותר, טובים פחות אבל כמעט ואין מתאמים כאלה מושלמים.

מכיוון שפלאג ההגנה של חשבשבת עושה שימוש בתכונות מיוחדות של היציאה, יש סיכוי שהוא לא יעבוד, אבל ננסה לטפל בבעיה הזו אם היא תגיע...

כרגע, מה שאני רוצה לדעת, זה איך עובד הדרייבר של המתאם שלך? הוא מחקה יציאה פרללית או שעדיין נחשב כUSB?
כלומר, תחת מנהל ההתקנים יש לך יציאת LPT ? ואם לא, איך מוגדר המתאם? כUSB? כSCSI ?
אורח

שליחה על ידי אורח »

שלום, תודה רבה על התשובה :-)
קניתי כבל הטוב ביותר שמצאתי אני חושבת. זה היחיד שאפשר לחבר לו באמצע פלג הגנה.וקניתי אותו אצל אנשים ששמעתי בטלפון שהם הכי מבינים על מה הם מדברים. קיבלתי עם הכבל דיסק קטן מאד. הכנסתי אותו ללפ טופ ולא כל כך ידעתי מה מכל מה שהיה שם צריך להתקין. התקנתי אחד מהדרייברים שנראה כראשי. כמה מן האחרים התייחסו ל WINDOWS ישנים יותר או לMAC .
זהו. חשבתי שהדרייבר כבר יארגן הכל, כך שלא עשיתי ולא הגדרתי דבר.
אם אני צריכה להגדיר משהו אנא האם תוכל להסביר לי (כמו לילד :oops:) לאן ללכת ומה להגדיר. כיון שאינני יודעת. וכן האם ההגדרות שאעשה יקבעו משהו לגבי ה USB בלפ טופ באופן קבוע? ׁ(יש לי 2 יציאות USB פנויות כרגע.)
אגב בקשר לפלג. למרות שיש לי, אני לא צריכה אותו ל 6.99 שהעתקתי ללפ טופ כיון שזוהי הגירסה הפרוצה. אבל ניסיתי עם הפלג ובלעדיו.
שוב תודה :-)
אורח

שליחה על ידי אורח »

המשך.
דיפדפתי שוב בדיסק המצורף יש בו 6 תיקיות בחלק מהן יש תיקיות המתיחסות גם לXP. חוץ מהן יש קובץ מחוץ לתיקיות שאותו התקנתי. כשהקשתי INSTALL הו אמר לי
the software you are installing for this hardware: ports (com LP1) is
אינו מאושר ע"י הוינדואוז האם להמשיך להתקין? הקשתי OK. (כתוב LP1 לא LPT1ׂ)
כך שנראה לי שהתקנתי את הדרייבר הנכון. אני לא יודעת מה כל שאר התיקיות.
היכן אני יכולה לברר אם זה מוגדר ל LPT או USB וכו?
תודה שוב. וסליחה אם אני מוסיפה פרטים לא חשובים. :?
אורח

שליחה על ידי אורח »

עוד המשך . נכנסתי ל DIVICE MANAGER ואחר כך ל
UNIVERSAL SERIAL BUS CONTROLLERS
ושם היתה רשימה של כל מיני USB ו USB2 ו USB PRINTING SUPPORT
ו INTEL IC FAMILY USB
רשימה של איזה 15 כאלה (לי יש 3 יציאות USB) ושם (אם זה המקום לחפש) לא מצאתי LPT כל שהוא.
זהו, מיציתי את האינטליגציה המחשבית שלי.
מכאן אני מבקשת אם תוכל לעזור כשתוכל
תודה שוב :-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

הממ... עשית בלאגן... עכשיו אני לא מבין אם הדרייבר מותקן כהלכה או לא... נסי להגדיר את המדפסת בחלונות (יתכן שתצטרכי את הדרייבר שבא איתה) ולהדפיס סתם איזה מסמך וורד. כך תדעי אם המתאם מותקן כהלכה.

אגב, איזו מדפסת זו (חברה ודגם)?
אורח

שליחה על ידי אורח »

הי,
1.המדפסת היא מדפסת סיכות אוקידטה MICROLINE 320 המשמשת אותי להדפסה מחשבשבת במחשב השולחני.
2. כאשר אני מחברת למחשב את הכבל יוצאת הודעה שהמחשב זיהה DEVICE ושהוא מוכן לעבודה. זה אומר שהוא מזהה ושהדרייבר מותקן?
3. ניסיתי להדפיס דרך ה WINDOWS. ומאחר שיש לי עוד 3 מדפסות שונות אחרות והדרייברים שלהם מותקנים הלפ טופ אז הוא פותח חלון ונותן לי אופציה לבחור לאיזה מדפסת אני שולחת את ההדפסה. ובאופציות אין חיה כזו כמו האוקידטה. ניסיתי לבחור כל אחת מן האחרות והוא לא הדפיס.
ככל הידוע לי לאוקידטה אין דרייבר.ובכל זאת עברתי עכשו על כל הדרייברים שאני אוספת ממאה השנים האחרונות ואין ולא זכור לי שהיה לי אי פעם דרייבר לOKI.
4. חשוב לי להוציא את ההדפסה ל OKI.
5. זכור לי שבעבר הרחוק מאד האודיקטה הזאת הדפיסה מתוך ה WORD.
זהו. משהו נראה ברור יותר? :oops: :?:
תודה מקרב לב על נכונותך לעזור למרות הכל.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אורח כתב:ככל הידוע לי לאוקידטה אין דרייבר.
נסי פה:
http://www.oki.co.il/component/option,c ... Itemid,78/" target="_blank
אורח

שליחה על ידי אורח »

תודה. אולי אנסה גם לשאול גם את שר אלקטרוניקה (יבואני אוקי) וגם את אלה שמכרו לי את הכבל.
הבעיה היא שאנשי שר אלטרוניקה יאשימו את הכבל ויאמרו לי לשאול את המוכרים. ומוכרי הכבל יפנו אותי לאנשי המדפסת. כך שאני חושבת שאני חייבת מישהו מהאו"ם.
:lol:
אורח

שליחה על ידי אורח »

למי שינסה לקנות כבל כזה:
בסופו של דבר הכבל לא עבד מן הלפטופ USB למדפסת סיכות OKI עם כניסה פרללית בתוכנת חשבשבת (ובלי כל קשר לפלג הגנה)
דיברתי עם המוכר, שהתגלו כמבינים ואדיבים. הם ניסו למצוא פתרון ולא מצאו ולכן שלחתי אליהם את הכבל חזרה ואקבל זיכוי.

אחת התשובות שלהם היתה שאם זה היה מחשב נייח ולא לפטופ הם היו שולחים לי כרטיס שיתאים לענין. אבל הרי אם זה היה נייח יכולתי מראש לסדר יציאה פרללית ואז אני לא צריכה כבל USB --> פרללי.
זהו, ותודה רבה על הנכונות לעזרה :)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

תודה שחזרת לדווח :)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא