התקנת ms-dos

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

התקנת ms-dos

שליחה על ידי Berlo »

שלום לכם,

קודם כל, שלא תחשבו שאני לא מעודכן: דרך ה-RSS אני מתעדכן כל העת במשחקים החדשים שמועלים לאתר - תודה לכולם על המשחקים!

ולעניין:
ברשותי מחשב 386DX ונותרתי בעמדת מיעוט באשר לשומרו בבית - נתנו לי דד-ליין לזרוק אותו.
יש לי גיבוי שלו על דיסק, אלא שאני מעוניין שהתוכן שלו יהיה זמין. אני מחפש דרך לשמר את התוכן שלו כמו שהוא - מערכות הפעלה (MSDOS + WIN3.1), תוכנות, ומשחקים.
הבנתי שיש דרך לקחת מחשב חדש (מריץ XP), ליצור PARTITION חדש, ולהתקין עליו MS-DOS.
האם מישהו מתנדב לקשר אותי להסברים מפורטים מה עליי לעשות?

תודה רבה רבה מראש!

Berlo,
שתמיד שמח לבקר :)
Og
מנהל
מנהל

Re: התקנת ms-dos

שליחה על ידי Og »

היי ברלו, טוב לראות אותך כאן שוב :)

שאלת כאן שתי שאלות נפרדות:
1. אם אפשר לשמר את התוכן המדוייק של הכונן הקשיח.
2. אם אפשר ליצור מחיצה נפרדת עם MS-DOS.

לשתי השאלות התשובה היא כן.

מה שאני הייתי ממליץ הוא ליצור קובץ תמונה מהכונן הקשיח בעזרת VPC וכך תוכל גם להשתמש באותן מערכות ההפעלה שעל הכונן הקשיח ולא להתקין אחרות.
במידה ותבחר באפשרות זו אני יכול להדריך אותך אם תזדקק לעזרה.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

תודה :)

אם הבנתי נכון את פעולת VPC, היא מסוגלת לייצר מחשב וירטואלי על מחשב קיים. האם ניתן לפשט את השימוש בה לרמת לחיצה כפולה על אייקון?
חשוב לי שכל אדם ללא ידע טכני יוכל להשתמש בראי של המחשב הישן.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

היא די פשוטה. להפעלת המחשב הוירטואלי יש ללחוץ על צלמית ואז ללחוץ על START. החל מרגע זה, השימוש בתכנת המחשב הוא בדיוק כשהיה במחשב המקורי למעט תקשורת עם התקני חומרה כגון כונן תקליטונים וכונן תקליטורים, אבל גם הוא פשוט להפליא.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

הבנתי. אם כך, כיצד אני יכול ליצור תמונה של הכונן הישן?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

תתחיל בכך שתוריד ותתקין את התכנה, כמובן.

לאחר מכן הפעל את ה- virtual disk wizard (בתפריט קובץ), צור HARD DISK חדש ובחר באפשרות Linked to hard disk.

ותיכף אני אבדוק מה עושים אח"כ, אני לא כ"כ זוכר.

[עריכה]
רגע, אתה מבין שהוכן הקשיח הישן צריך להיות מחובר למחשב החדש, כן? האם עשית את זה כבר?/יודע איך לעשות?
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

אין לי דרך לחבר את הדיסק הישן למחשב החדש - לפחות למיטב ידיעתי. יש לי רק ניידים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אתה מתכוון שכל המחשבים החדישים שלך הם מחשבים ניידים? אוקיי.
עקרונית, יש מתאמים מכונן קשיח של 3.5 ל-2.5 (כי למעשה, הם עובדים בדיוק אותו הדבר, רק הפינים בחיבור קטנים יותר בכונן של ה2.5 אינטש) ובעיקר מתאמים ל-USB, אבל כמובן שלא תקנה מתאם רק כדי לעשות את ההעברה, אז האופציות שלך כרגע הן:
1. ליצור מחיצה חדשה אצלך במחשב ולעשות את שרצית.
2. ליצור מכונה וירטואלית בVPC ולהעתיק את תוכן הכונן לכונן הוירטואלי שתיצור.

אני ממליץ שתנסה ראשית את אפשרות 2 (כי אפשרות 1 היא מסובכת יותר וגם קצת מסוכנת) ואם היא לא תמצא חן בעיניך, תעבור לאפשרות השנייה.

תאמר לי מה אתה מחליט ואדריך אותך בהתאם.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

two cents... or 100 nis

שליחה על ידי BluePrint »

כבל מתאם IDE 3.5/2.5/SATA ל-USB עולה כ-100 שקל, אני חושב שזו לא תהיה השקעה מבוזבזת ושימצאו לה שימושים טובים בעתיד. (במיוחד למשתמש ללא מחשב נייח)

חוץ מזה, אפשר לבקש מחבר בעל מחשב נייח לא חדש (בעל חיבור IDE) להרכיב לרגע את הכונן הישן (במקום כונן תקליטורים, אם צריך) ולנייד ממנו את המידע ע"י החסן נייד או תקליטור.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: two cents... or 100 nis

שליחה על ידי Berlo »

BluePrint כתב:חוץ מזה, אפשר לבקש מחבר בעל מחשב נייח לא חדש (בעל חיבור IDE) להרכיב לרגע את הכונן הישן (במקום כונן תקליטורים, אם צריך) ולנייד ממנו את המידע ע"י החסן נייד או תקליטור.
לא מסוכן להסתובב עם הכונן סתם כך ברחוב? זה דבר רגיש לשדות מגנטיים, לא?
Og כתב:אתה מתכוון שכל המחשבים החדישים שלך הם מחשבים ניידים? אוקיי.
עקרונית, יש מתאמים מכונן קשיח של 3.5 ל-2.5 (כי למעשה, הם עובדים בדיוק אותו הדבר, רק הפינים בחיבור קטנים יותר בכונן של ה2.5 אינטש) ובעיקר מתאמים ל-USB, אבל כמובן שלא תקנה מתאם רק כדי לעשות את ההעברה, אז האופציות שלך כרגע הן:
1. ליצור מחיצה חדשה אצלך במחשב ולעשות את שרצית.
2. ליצור מכונה וירטואלית בVPC ולהעתיק את תוכן הכונן לכונן הוירטואלי שתיצור.

אני ממליץ שתנסה ראשית את אפשרות 2 (כי אפשרות 1 היא מסובכת יותר וגם קצת מסוכנת) ואם היא לא תמצא חן בעיניך, תעבור לאפשרות השנייה.

תאמר לי מה אתה מחליט ואדריך אותך בהתאם.
יש לי רק ניידים; אך אם המלצת BP באמת טובה אני יכול לנסות לארגן חבר. זה בטח יקח כמה ימים.
לגבי 2: איך אוכל להעתיק את תוכן הכונן?
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

"let our powers combine"

שליחה על ידי BluePrint »

Berlo כתב:לא מסוכן להסתובב עם הכונן סתם כך ברחוב?
אני ממליץ נגד לקחת כונן קשיח למסיבות ולתת לו לשבת ליד מגבר הבאס, אבל חוץ מזה לא צריכה להיות בעיה.
אם אינך דואג לכונן הקשיח הנמצא בתוך המחשב הנייד שלך המחולל שדות מגנטיים בעצמו, אל תדאג לכונן קשיח "ערום" המתנייד בתוך תיק.
אתה יכול לשים את הטלפון בכיס מרוחק אם חשוב לך לדאוג למשהו.
Berlo כתב:איך אוכל להעתיק את תוכן הכונן?
אם אין תוכנה עצמאית היוצרת צלמית של VPC מכונן, להתקין את VPC במחשב הנייח ולהסיר אותה לאחר הגיבוי לא צריך להיות תהליך מורכב.

דעה:
נסה "סתם להעתיק" את התוכנות המבוקשות ולהפעיל אותן ב-DOSBox, אני לא צופה בעיות. (גם עם 'חלונות')
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

לגבי הסיכון של הדיסק: תודה על ההרגעה.
לגבי סתם העתקה: חשבתי על כך, אך הגעתי למסקנה שאני רוצה "לשמר" את המחשב הישן: אינני רוצה לתגבר אותו באמצעים מלאכותיים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:לא מסוכן להסתובב עם הכונן סתם כך ברחוב? זה דבר רגיש לשדות מגנטיים, לא?
השדות המגנטיים לא צריכים להיות הדאגה שלך - נזק פיזי, לעומת זאת, כן. אני לא יודע אם הטכנולוגיה של היום השתפרה בתחום זה, אך בזמני, מספיקה הייתה חבטה קטנה, כזו שנגרמת מהנחת הכונן על השולחן מגובה של סנטימר, לגרום לסקטורים פגומים ולעיתים אף להרוס את הכונן כליל.

אני לא זה שהצעתי לך להתנייד עם הכונן בין הרים ובין גבעות, אך אם החלטת לעשות כן, היזהר מטלטלות וחבטות, לא משדות מגנטיים.
Berlo כתב:איך אוכל להעתיק את תוכן הכונן?
עכשיו אני כבר לא מבין... אמרת שיש לך גיבוי בתקליטורים, לא? אז מה בדיוק יש לך?
בכל מקרה, מה הגודל של הכונן הקשיח וכמה מקום פנוי יש בו?
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

לגבי הגיבוי: הייתי בטוח שיש לי אותו. הפכתי את הבית, והוא לא נמצא. :oops:
ככל הנראה השאלתי אותו למישהו לפני מספר שנים - חבל.
מה שבעצם אומר שאין לי ברירה אלא לחבר אותו למחשב אחר: מחשב נייד עם כבל, או מחשב נייח ישירות; ולגבות אותו לתקליטור. נכון?
אני אבדוק את נושא הכבל (עלות) ואת נושא המחשב הנייח - מן הסתם האופציה השניה תבחר ולכן זה יקח מספר ימים.
אעדכן אתכם בהתפתחויות בהמשך. תודה רבה על כל העזרה!

לגבי גודל הכונן: אם אני זוכר נכון, זה 32MB שהוכפל ל-64MB בעזרת איזו תוכנה. בכל מקרה, הוא מלא עד הסוף.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:לגבי גודל הכונן: אם אני זוכר נכון, זה 32MB שהוכפל ל-64MB בעזרת איזו תוכנה. בכל מקרה, הוא מלא עד הסוף.
32 מגה? בזמן ה386DX היו נפוצים כוננים קשיחים בסביבות הכמה מאות מגה בתים... או שאני זוכר לא נכון? בכל מקרה, זה לא חשוב עכשיו.
Berlo כתב:מה שבעצם אומר שאין לי ברירה אלא לחבר אותו למחשב אחר: מחשב נייד עם כבל, או מחשב נייח ישירות; ולגבות אותו לתקליטור. נכון?
אם יורשה לי להיות קטנוני - חיבור דרך USB הוא לא רק כבל, הוא כולל גם מתאם עם מיקרו-מעבד/בקר שיוצרים את התקשורת בסטנדרט ה-USB, אני רק אומר את זה כדי להסביר מדוע הוא כ"כ יקר.
המחשב הנייח הוא האפשרות הטובה ביותר, אבל ישנן עוד אפשרויות, למשל אם יש ברשותך כבל טורי (9 פין) מוצלב או מקבילי (25 פין) מוצלב, אתה יכול לחבר את המחשב למחשב הנייד ולהעביר את הנתונים. אם יש ל386 כרטיס רשת שאתה יכול למצוא לו כרטיס רשת ISA אז ניתן להעביר את הנתונים דרך הרשת.
יש גם עוד דרכים, אפילו עוד פחות ישימות אבל כאמור - לחבר את הכונן הקשיח למחשב עם חדש עם VPC היא האפשרות הטובה ביותר(אבל בכל מקרה מומלץ שתגבה את כל הקבצים על תקליטור, גם אם אתה מבצע את ההמרה לכונן וירטואלי של VPC).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא