X-Com Apocalypse לא עובד למרות ה-XP Fix... בעיה עם DOS

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

X-Com Apocalypse לא עובד למרות ה-XP Fix... בעיה עם DOS

שליחה על ידי Darakan »

ברצוני להפעיל משחק נוסטלגי בשם X-Com Apocalypse. הורדתי הוראות שאמורות לגרום להפעיל את המשחק ע"ג סביבת XP באמצעות מספר קבצים ותוכנת VDMSound. על המחשב שלי הדבר לא פועל, אך על מחשבים אחרים שעליהם XP המשחק כן עלה בלי בעיות!

ניסיתי הכל אך לא הגעתי למסקנה לגבי מהות הבעיה. אף חשבתי שאולי מערכות קבצים מסוג שונה ישפיעו על הדבר (NTFS ו-FAT32), אבל המשחק פועל בשניהם על המחשבים האחרים... שיניתי גם את ה-Compability ל-Windows 95 כמו שכתוב בהוראות. ניסיתי להשתמש ב-DOSBOX במקום VDMSOUND אבל התוצאה זהה. אף בדקתי את האפשרות שטעיתי בהגדרת המשחק במחשב שלי, אך העתקתי את ספרית המשחק במלואה ממחשב שבו הוא פעל, ועדין, אותה תגובה...

בעקרון, הפעלת קובץ ההפעלה במחשב שלי, מביאה ליצירת מסך DOS ריק, עושה רושם שהוא נתקע בהרצת הקובץ. הפעלת הקובץ במחשבים שהמשחק עולה בהם, מעלה את ההודעה (שדי זכורה לי מיישומי דוס בעבר):

DOS\4GW Porffessional Protected Mode Run-Time Version 1.97
Copyright (c) Rational Systems, Inc. 1990-1994

ומיד לאחריה המשחק עולה.

אשמח אם לתשובה/עצה ממישהו שיש לו מושג/רעיון.
תודה מראש :)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

שלום, אם תוכל לספק את המיקום ממנו הורדת את המשחק ואת מיקום ההוראות שהזכרת לעיל אני אוריד ואבדוק. אמנם יש לי את המשחק איפהשהו (אני חושב שאפילו על הכונן הקשיח הנוכחי) אך מכיוון שאתה טוען כי בשני מחשבים אחרים המשחק עבד, מוטב שאני אבדוק את הגרסה הספציפית שלך/עם ההוראות שאתה עקבת אחריהן.

אגב, פתרון שעולה לי בראש הוא להחליף את ה DOS4GW ב DOS32A, אבל קודם כל בוא נברר אם זו הבעיה בכלל.

[עריכה]
סליחה, קראתי מהר מדי והבנתי לא נכון, חשבתי שאתה אומר שמופיעה לך ההודעה של DOS4GW ואז זה נתקע, בטל את העניין של DOS32A.
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

יש לי את המשחק מקורי מהחנות :)
קניתי אותו כי האריזה נראתה לי מגניבה לפני כ-9-10 שנים (הייתי בן 11), והתאהבתי בו כבר אז. הדיסק היה אצל חבר במשך מספר שנים ורק השבוע נמצאה האבידה :)

התחלתי לשחק במחשב אצל חברים והתקדמתי די הרבה ולכן אני כבר מת לשחק בזה אצלי...

חבל רק שזה לא עובד :\

ד"א, אין שום קשר לגרסה בה אני משתמש, כי התקנתי את המשחק על 2 המחשבים האחרים מהדיסק המקורי שברשותי.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

טוב, לי אין את הדיסק, יש לי רק את גרסת ה RIP, והיא עובדת אצלי ללא תוכנות עזר ואפילו עם קול.
הבעיה שלך כללית מדי, אבל אני אנסה להציע כמה דברים:
ראשית, דאג שהמשחק ימוקם בתיקייה שאינה מכילה שמות בעברית ו/או רווחים, לדוגמא:
C:\Apocalypse
(למרות שלא נראה לי שהמשחק הספציפי הזה רגיש להגבלות הללו)
לאחר מכן הפעל את הקובץ Setup.exe ובחר באפשרות ללא קול.
וכעת הפעל את המשחק ללא VDMSound, אם אתה לא מצליח להפעיל ללא VDMSound, מצא בתקיית המשחק קובץ בעל אותו שם כמו קובץ ההפעלה אך ללא סיומת (יש לו צלמית של חלון DOS) ומחק אותו.
ומשם נראה לאן נוכל להתקדם.
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

ניסיתי, לא עובד.
תקוע באותו מקום.

אולי באמת זו בעיה ב-DOS4GW? מצאתי מדריך להחליף אותו בתוך הקובץ הראשי, אבל לא נראה לי שזה כ"כ עובד.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אתה בטוח שהצלחת להפעיל בלי VDMSound ? זה מופעל אוטומטית אם אתה לא מוחק את הקובץ שציינתי.

מלבד זאת, אל תשכח לבטל את מצב התאימות של Windows95

ומה ז"א "לא נראה לי שזה כ"כ עובד"? הצלחת להחליץ את האקסטנדר בקובץ והמשחק לא עובד? או שלא הצלחת להחליף את האקסטנדר?
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

Og כתב: ומה ז"א "לא נראה לי שזה כ"כ עובד"? הצלחת להחליץ את האקסטנדר בקובץ והמשחק לא עובד? או שלא הצלחת להחליף את האקסטנדר?
לא נראה לי שזה עובד, כי קיבלתי הודעה מוזרה אחרי ביצוע הפקודה, וגם הקובץ לא השתנה ע"פ זמן ה-Modified)

וכן, אני בטוח במאה אחוז שלא פועל. לעומת זאת, זה פועל במחשבים האחרים (בלי VDMSOUND ובלי Compability, כמובן אבל שזה לא פועל כמו שצריךל בלעדיהם :) )
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

הפקודה שאתה צריך לרשום ע"מ להחליף את האקסטנדר:

קוד: בחירת הכל

sb /r XCOMAPOC.EXE
אם שם הקובץ שלך שונה מ XCOMAPOC.EXE , אז תשנה לשם שלך.
אל תשכח ששני הקבצים
sb.exe
dos32a.exe
חייבים להיות בתקיית המשחק!

וחוץ מזה, אתה יכול לחשוב על איזשהו הבדל בין המחשב שלך לבין שני המחשבים האחרים?
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

חומרה בלבד.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

סליחה, תיקון טעות:
קובץ ההפעלה לא קשור לDOS4GW (זה מסביר את השגיאה שאתה מקבל), אתה חייב להחליף את האקסטנדר בשני הקבצים:
ufo2p.exe
smkp.exe
שניהם נמצאים בתיקייה UFOEXE
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

אני מקבל את אותה הודעה מוזרה, שנראית כמו שגיאה, והקובץ שוב לא משתנה, אף אחד מהם. העתקתי את dos32a.exe ו-sb.exe בלבד לספריות, ואף אחד מ-2 הקבצים (+הקובץ בספריית tac2p.exe) לא השתנה או עובד. המצב נשאר כמו שהוא :\

צירפתי תמונה של השגיאה.

http://img139.imageshack.us/my.php?image=18ex.jpg

[/img]
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אם תשלח לי את הקבצים, אני אחליף ואשלח לך את המשופצרים.
הייתי מציע לך לנסות את דוסבוקס, אבל אני רואה שיש בעיות עם גרסת הCD, בנוסף, המשחק צריך מחשב חזק בכדי לרוץ עם דוסבוקס. אפרופו מחשב חזק, איזה מעבד, מהירות, וגודל זכרון יש לכבודו?

אגב,האם אלה ההוראות שדיברת עליהן:
http://www.xcomufo.com/x3faq.html
?
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

בין היתר. אלו ועוד הרבה ורסיות אחרות...
לא ציינתי את זה (משום מה ברח לי מהראש), אבל גם עם DOSBOX המשחק לא עובד (נתקע גם אחרי הפעלת XCOMAPOC). אבל בשונה מההרצה עם VDMSOUND או בלעדיו, עם DOSBOX אני מקבל את ההודעה של DOS4GW, ואז המסך השחור נתקע...

בכל מקרה, מחשב חזק יש לי:

לוח אם אינטל 915GAV, מעבד אינטל פרסקוט 3MHZ,
512 DDRAM בדיול צ'אנל וכרטיס מסך GT6600.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

פשששש, מחשב תותח.

באתר של דוסבוקס, תחת ההערות למשחק הזה, יש הרבה הצעות להפעיל את המשחק, אבל אני חושב שזה מצריך שימוש ב No-CD Patch (שיכול לגרום לכך שלא תהיה מוסיקה?), קראת אותן?

וחוץ מזה, אני עדיין חושב שDOS4GW הוא לא הבעייה, אבל אם אתה בכל זאת מעוניין לנסות, שלח לי את שני הקבצים:
ufo2p.exe
smkp.exe
(מהתיקייה UFOEXE) ואני אחליף לDOS32A ואשלח לך חזרה, שלח ל: masa2avar@walla.co.il

במקרה הגרוע ביותר, אתה יכול להוריד את גרסת ה RIP (ללא מוסיקה, אולי גם בלי סרטים), ואז אם היא לא תעבוד רגיל, לפחות היא תעבוד עם דוסבוקס...
Darakan
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Darakan »

הרגע שלחתי
תודה רבה על הטרחה!
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא