התקנת ms-dos

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: התקנת ms-dos

שליחה על ידי Og »

raztk כתב:בהחלט.
אוקיי. (ברלו, אתה יודע כיצד להנמיך את הCYCLES, כן?)

עכשיו בוא נעבור לטיפול בזכרון, ראשית, תעתיק את התוכן הבא לקבצי ה-Autoexec.bat וה-config.sys(כלומר, שרק התוכן הזה יהיה בהם):

config.sys:

קוד: בחירת הכל

buffers=25,0
FILES=50
DOS=UMB
LASTDRIVE=z
FCBS=4,0
C:\DOS\SETVER.EXE
DOS=HIGH
country=972,862,c:\dos\country.sys
stacks=9,256
C:\DOS\DBLSPACE.SYS /MOVE
SHELL=C:\COMMAND.COM C:\ /P

autuexec.bat:

SET BITCOM=C:\BITCOM
SET BF4=C:\BF4
SET RECVFAX=C:\BF4\RECVFAX\
@ECHO OFF
PROMPT $p$g
PATH C:\winword;C:\QEMM;C:\WINDOWS;C:;C:\DOS;C:\TASM;C:\TD;C:\ADA\BIN;C:\FASTB
rem  C:\BITCOM;C:\BF4;C:\QEMM;C:\WINDOWS;C:;C:\DOS;C:\TASM;C:\TD;C:\ADA\BIN;C:\FASTB
SET TEMP=C:\DOS
rem (22.2.95) LH /L:1,75984 \unvirus\immune 640 -n
rem (27.6.95) LH /L:1,30224 \mouse\mouse /1,/2 /b3 /x
set acedir=c:\ada\ace
hebrew
rem ****loadhigh c:\dos\fastopen.exe c:=40
c:\dos\doskey.com
doskey /bufsize=512/insert
doskey d=dir/p/a $*
doskey da=dir/p/a a:$*
doskey dc=dir/p/a c:$s*
doskey ty=type $*
cls
SET FASTBACK=C:\FASTB
rem call OVEd3
rem call OVED2
(כמובן שתגבה את הקבצים הישנים)

עכשיו הפעל את התכנה memmaker.
היא תשאל אותך כמה שאלות, קרא והחלט מה לעשות, אם אתה לא בטוח, קבל את ברירת המחדל. מה שחשוב הוא שכאשר היא שואלת אותך אם אתה צריך זכרון מורחב, תשיב "כן".
לאחר שהיא מודיעה שהיא סיימה (ה"מחשב" יופעל מחדש כמה פעמים עד שזה יקרה), תסיר את ה-"REM " מהשורה האחרונה בAUTOEXEC.BAT, כך שתהיה:

call OVED2
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

Og כתב:כן, להעתיק ל c:\dos או לשורש ולהפעיל מאיפה שהעתקת - כמובן שמומלץ להוסיף אותו ל autoexec.bat כדי שלא תצטרך להפעיל ידנית כל פעם (תחליף את השורה שטוענת את הדרייבר הישן).
נעשה, פועל - תודה!
Og כתב:
Berlo כתב:הורדתי מאינטרנט, הפעלתי באמצעות דוסבוקס, וזה פועל.
לא, לא, אני התכוונתי שתעתיק משם את התיקייה ותפעיל אותה עם דוסבוקס, אבל בגלל עניין הוירוסים אני חוזר בי. מה שכן אתה יכול לעשות זה להעתיק את תיקיית המשחק שהורדת מהאינטרנט לכונן של דוסבוקס. ראה גם הציטוט הבא:
raztk כתב:רק הערה אם תרשו לי: אני יודע ש-Cisco Heat לא אוהב מעבדים מהירים, מה שיכול להוות בעיה ב-Virtual PC.
אני מאמין שברלו התכוון תחת דוסבוקס.
שמתי את ההגדרות בקובץ ששלחתי לו על core=normal, cycles=15000. אתה חושב שזה יותר מדי? הוא צריך להוריד את הCYCLES לסביבות ה3000 ?
נעשה, פועל - תודה!
Og כתב:
Berlo כתב:מילאתי את הוראותיך ב-VPC, מה שאומר שדרסתי את הקבצים.
Berlo כתב:העברית עובדת למרות שנעשה BYPASS.
אוקיי, צפיתי את זה.
לאחר שכתבתי את ההודעה חשבתי קצת והגעתי לשתי מסקנות - או שיש לך גרסה של דוס עם עברית מובנית, או שהעברית קשורה איכשהו לחומרה.
הייתי די משוכנע שדרסת את הקבצים בשורש C ולא האמנתי בשום אופן שבBOOT SECTOR (הBS שלך נוצר מפקודת ה-SYS שאמרתי לך לכתוב) יכול להסתתר משהו שיגרום לעברית להיות מוצגת.
מה גם שקראתי את הקובץ country.txt בתיקיית הDOS של גרסה 6.22 ושם כתוב שאכן יש גרסאות של דוס (לפחות 6.22) שתומכות בעברית אבל כדי להפעיל אותה יש לכתוב כמה פקודות ב autoexec.bat ו-config.sys ואצלך לא ראיתי את הפקודות הללו, כך שגרסת דוס עברית ירדה מן הפרק.

אני גם זכרתי במעורפל (מאוד) שבמחשבים שלי בשנות השמונים והתשעים המוקדות לא היה צורך לטעון דרייבר לעברית...
לאחר שישבתי וחשבתי במשך כמה דקות, הגעתי למסקנה שהדרך היחידה האפשרית שעברית תוצג בתנאים הללו היא שבתוך שבב הBIOS של כרטיס המסך קיימים תווים עבריים (מה שנקרא "עברית צרובה").

הלכתי לבוידעם והורדתי מחשב 486DX2 עם כרטיס מסך בחיבור VESA. הפעלתי אותו ואכן הוא הציג עברית ללא דרייבר נראה לעין. ביטלתי את טעינת קבצי ההתחלה ע"י F5 - עדיין מציג עברית- ניתקתי את הכונן הקשיח והפעלתי את המחשב עם תקליטון אתחול של DOS באנגלית - עדיין מציג עברית.
כאן כבר הייתי בטוח בצדקתי, אבל בכל זאת, החלטתי לא להשאיר שום קצוות פתוחים: הצלחתי למצוא קרטון אחד שהיו בו כעשרה כרטיסי מסך בחיבורי ISA ו- VESA. החלפתי את הראשון - עדיין מציג עברית. שני - עדיין מציג עברית. בסופו של דבר, בכרטיס האחרון (חיבור VESA) קיבלתי ג'יבריש.

אז תודות לך, למדתי משהו חדש.
זה מאוד מעניין, מי צרב את העברית ליותר מ-90% מהכרטיסים? בטוח שאלה לא היו היצרנים, אלו יכולים להיות רק הטכנאים פה בארץ...

אז עכשיו כשאנחנו יודעים איפה הבעיה, בוא נחזיר לך את העברית:
יש שתי אפשרויות: להשתמש בדרייבר חיצוני לעברית - הווה אומר הקובץ fonthe.com שניתן להורדה באתר (אגב, פעולת הדרייבר הזה היא פשוטה - הוא מחליף את התווים היווניים שנמצאים בזכרון לתווים עבריים, כשאני אומר הזכרון אני מתכוון לחלק בזכרון שאליו נטען הBIOS של כרטיס המסך, כך שבעצם, פעולתו כמעט זהה לעברית צרובה - רק הרבה פחות אמינה), או להשתמש בקובץ CPI של דוס.
אני ממליץ על האפשרות השנייה, היא יותר אמינה, אז כדי לעשות את זה, הוסף את השורות הללו לCONFIG.SYS:

COUNTRY=972,862,C:\DOS\COUNTRY.SYS
DEVICE=C:\DOS\DISPLAY.SYS CON=(,,1)
ואת השורות הללו לAUTOEXEC.BAT:

MODE CON CP PREPARE=((862) c:\DOS\HEBEGA.CPI)
MODE CON CP SELECT=862
וכמובן שתצטרך להוריד את קובץ הCPI עם העברית ולשים אותו ב-c:\dos לפני כן:
http://www.2shared.com/file/5267193/6f8 ... EBEGA.html" target="_blank

זהו בינתיים, על מנהל הזכרון המורחב אכתוב עוד מעט.
החלטתי לעבוד בצורה שונה: שמתי לב שתוכנת מט"ח מחזירה את העברית. נכנסתי לקובץ ה-BAT שלה, היו שם 2 פקודות:
egahe>nul
hebrew>nul
הכנסתי הנ"ל לתוך ה-AUTOEXEC ושלום על ישראל.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

Og כתב: עכשיו הפעל את התכנה memmaker.
היא תשאל אותך כמה שאלות, קרא והחלט מה לעשות, אם אתה לא בטוח, קבל את ברירת המחדל. מה שחשוב הוא שכאשר היא שואלת אותך אם אתה צריך זכרון מורחב, תשיב "כן".
לאחר שהיא מודיעה שהיא סיימה (ה"מחשב" יופעל מחדש כמה פעמים עד שזה יקרה), תסיר את ה-"REM " מהשורה האחרונה בAUTOEXEC.BAT, כך שתהיה:

call OVED2
An invalid state-flag condition has accurred
Press ENTER to exit MemMaker and undo all changes

היו לי צרות עם מנהלי זכרון: רבים לא עשו את העבודה (כולל MEMMAKER, כבר במחשב המקורי) עד שהגעתי אל QEMM.
מצטער, כנראה שהמחשב שלי הוא מקרה מיוחד :wink:
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:החלטתי לעבוד בצורה שונה: שמתי לב שתוכנת מט"ח מחזירה את העברית. נכנסתי לקובץ ה-BAT שלה, היו שם 2 פקודות:
egahe>nul
hebrew>nul
הכנסתי הנ"ל לתוך ה-AUTOEXEC ושלום על ישראל.
הקובץ EGAHE הוא כמו ה-FONTHE שעליו דיברתי מקודם. כפי שאמרתי קודם - מנסיון שלי FONTHE.COM עבד ביותר מקרים מהדרייבר של מט"ח והפתרון שאני הצעתי עבד בכל המקרים. אבל אם אתה לא נתקל במשחק או תוכנה שלא מציגים עברית עם הקובץ שלך, הישאר עימו. לעומת זאת, אם תיתקל בנ"ל, בצע את הוראותי.

Berlo כתב:An invalid state-flag condition has accurred
Press ENTER to exit MemMaker and undo all changes
ניסיתי אצלי וזה קרה גם לי. אני מסיק שזה בגלל שדוסבוקס לא מצליח "לאתחל" את המחשב וצריך לסגור אותו ידנית.
אבל אין בעיה - תריץ את MEMMAKER במכונה הוירטואלית ואז תעתיק את config.sys ו- autoexec.bat לדוסבוקס.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

יספיק להעתיק את 2 הקבצים הנ"ל? זה כל מה שMM עושה?
בכל מקרה, זה לא פועל גם ב-VPC.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:יספיק להעתיק את 2 הקבצים הנ"ל? זה כל מה שMM עושה?
יאפ.

Berlo כתב:בכל מקרה, זה לא פועל גם ב-VPC.
מוזר... אצלי זה עבד... אתה יכול לומר לי מה קורה בדיוק? ואם יש שגיאה, אז מהי?
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

כאשר המחשב מפעיל עצמו מחדש, הוא נתקע לאחר כתיבת שורה אחת לגבי HIMEM (משהו בסגנון "חישוב המקום....") ואני נאלץ לכבות ולהדליק את המכשיר, מה שמיד מסמן על בעיה והוא שואל אותי אם לנסות שוב או לבטל. ביטלתי, לאחר מספר נסיונות.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

בוא נראה מאיפה נובעת הבעיה - תשנה את הסיומות של שני הקבצים (autoexec ו- config) ל- .TST ותפעיל את MEMMAKER. תאמר לי אם הוא סיים את פעולתו בשלום.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

VPC או DOSBOX?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

VPC.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

מצטער על התגובה המאוחרת. זה עבר ב-VPC, העתקתי את השורות המתאימות מתוך הקבצים הנ"ל לתוך הקבצים הקיימים וMEMMAKER טוען בדוסבוקס שאין תאימות בין CONFIG לבין MEMAKER.STS.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:זה עבר ב-VPC, העתקתי את השורות המתאימות מתוך הקבצים הנ"ל לתוך הקבצים הקיימים
אבל לא היית אמור להעתיק את הקבצים עדיין... המטרה של הפעלת MEMMAKER עם קבצי התחלה ריקים הייתה שנוכל לבדוק איזו שורה/שורות בקבצי ההתחלה גורמים את הבעיות... אם העתקת את הקבצים שנוצרו מאפס בMEMMAKER אז כל הדרייברים וההגדרות שלך אינם.

Berlo כתב:וMEMMAKER טוען בדוסבוקס שאין תאימות בין CONFIG לבין MEMAKER.STS.
מה? איך הגעת לMEMMAKER בכלל? אני לא כ"כ מבין את כל התהליך שעשית, תוכל להרחיב?
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

אסביר את עצמי קצת יותר בהרחבה.
ביצעתי את הפעולות הבאות ב-VPC:
ביצעתי REN לקבצי CONEXE (ככה אכנה את CONFIG.SYS ואת AUTOEXEC.BAT מעכשיו, אם לא אכפת לך) כך שהסיומת שלהם תהיה TST.
הרצתי MEMM, הכל פועל בהצלחה, גם חלונות עולים.
כעת, העתקתי את קבצי CONEXE מתוך ה-VPC אל תקיה נורמלית לחלוטין במחשב שלי. גם העתקתי את קבצי CONEXE מתוך הדוסבוקס.
כעת, עיינתי בהם, והוספתי את השורות שלא הופיעו בקבצי הדוסבוקס וכן הופיעו בקבצי ה-VPC אל תוך קבצי הדוסבוקס.
העתקתי קבצים חדשים אלו אל תוך ה-DOSBOX ואז טען MEMM שאין תאימות בין CONFIG לבין הקובץ שהזכרתי קודם (משהו STS).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:(ככה אכנה את CONFIG.SYS ואת AUTOEXEC.BAT מעכשיו, אם לא אכפת לך)
תודה לאל, כ"כ נמאס לי לכתוב את שתי שמות הקבצים כל פעם...

Berlo כתב:תקיה נורמלית לחלוטין
הגדרה מצחיקה :lol:

Berlo כתב:כעת, עיינתי בהם, והוספתי את השורות שלא הופיעו בקבצי הדוסבוקס וכן הופיעו בקבצי ה-VPC אל תוך קבצי הדוסבוקס.
כל התהליך שעשית מוטעה. אולי אני אשם - לא הסברתי כראוי מה עליך לעשות, אפרט בהמשך.

Berlo כתב:העתקתי קבצים חדשים אלו אל תוך ה-DOSBOX ואז טען MEMM שאין תאימות בין CONFIG לבין הקובץ שהזכרתי קודם (משהו STS).
אני עדיין לא מבין כיצד MEMM הופעל בכלל אבל זה כבר לא חשוב, כיוון שכל התהליך שעשית מוטעה מיסודו ויהיה מיותר לראות מה השתבש ולמה. בוא נתחיל מהתחלה:

צור קבצי טקסט חדשים, הדבק לתוכם את התוכן של קבצי הCONEXE להלן ושמור בשמות המתאימים:

config.sys:

buffers=25,0
FILES=50
DOS=UMB
LASTDRIVE=z
FCBS=4,0
C:\DOS\SETVER.EXE
DOS=HIGH
country=972,862,c:\dos\country.sys
stacks=9,256
autuexec.bat:

@ECHO OFF
SET BITCOM=C:\BITCOM
SET BF4=C:\BF4
SET RECVFAX=C:\BF4\RECVFAX\
SET FASTBACK=C:\FASTB
SET TEMP=C:\DOS
set acedir=c:\ada\ace
PATH C:\winword;C:\QEMM;C:\WINDOWS;C:;C:\DOS;C:\TASM;C:\TD;C:\ADA\BIN;C:\FASTB
hebrew
c:\dos\doskey.com
PROMPT $p$g
cls
עכשיו תעתיק את הקבצים הללו לVPC (שכתב על הקיימים) ותפעיל את MEMM. אם עובד, העתק את קבצי הCONEXE לדוסבוקס והפעל את דוסבוקס כרגיל. אל תפעיל את MEMM בדוסבוקס.

תאמר לי אם הכל עבד.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אני רוצה להסביר בקצרה (ממש בקצרה) מה MEMMAKER עושה בעצם. אני אפשט ואשתמש במושגים להדיוטות ולכן יהיו אי דיוקים קטנים:

המחשב שלך מכיל שלושה טווחי זיכרון:
1. הזיכרון הקונבנצינלי - הזכרון שעד 640 קילו. אתה בוודאי מכיר אותו ואת פועלו.
2. הזיכרון הגבוה - הזכרון שנמצא מ640 קילו ועד 1 מגה - המחשב טוען לזיכרון זה כמה דברים נחוצים(לפני שמערכת ההפעלה מופעלת בכלל), לדוגמה, עותק של הBIOS של כרטיס המסך נמצא בזכרון הזה. אבל ברובו האזור הזה ריק.
3. הזכרון המורחב - כל הזכרון שמעל 1 מגה - בדוס חובה לטעון מנהל זכרון מורחב כדי לגשת לזיכרון זה. הגדרות הזכרון המורחב במחשב שלך נקראות XMS.

כל תפקידו של MEMMAKER היא אופטימיזציה של קבצי הCONEXE על מנת לפנות יותר זכרון קונבנצינלי. הוא עושה את זה ע"י טעינת תוכנות TSR (כגון דרייבר העכבר, למשל) לזיכרון הגבוה (לא למורחב), כך למשל הוא קורא את השורה הזו:

c:\dos\ctmouse.exe
ומשנה אותה לשורה הזו:

loadhigh c:\dos\ctmouse.exe /l:500 /f:5100
כדי להעביר את השימוש בזכרון שעושה דרייבר העכבר לזכרון הגבוה.

MEMMAKER קובע איפה בדיוק בזכרון ימוקם הדרייבר הנ"ל ועוד פרמטרים אחרים. כדי לקבוע פרמטרים אלו הוא חייב להתייחס לפקודות קודמות שנטענו לזכרון הגבוה ולכן חייב לעבוד על קבצי הCONEXE עם התוכן הרצוי - שתילת הפקודות שהוא יוצר בקובץ חדש רק תגרום לבעיות.

בנוסף לנ"ל, אם אתה בוחר כך, MEMMAKER גם מוסיף פקודות לטעינת מנהל זכרון מורחב ואף פקודות לאמולציה של EMS עם XMS (ע"י EMM386).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא