בעיה פס שחור למעלה ב-ScummVM
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
road to hell and all that
לשאול מישהו אחר זו לא תשובה, זו ותרנות.
חיפשתי בפורומים של scummVM וכל השאלות בנושא יחס תמונה ושוליים שחורים שמצאתי היו בנוגע לטלפונים, מחשבי כף יד, מחשבי Tablet והתיחסות בודדת לבעיה עם מסך LCD שליפת אין.
אמרת שאתה לא יודע ואני חושב שאני כן יודע, לא תרשה לי לנסות?
(אם לא שמת לב, אני מנסה להוציא את scummVM מהמשוואה ולהתמקד במסך והגדרות התצוגה)
חיפשתי בפורומים של scummVM וכל השאלות בנושא יחס תמונה ושוליים שחורים שמצאתי היו בנוגע לטלפונים, מחשבי כף יד, מחשבי Tablet והתיחסות בודדת לבעיה עם מסך LCD שליפת אין.
אמרת שאתה לא יודע ואני חושב שאני כן יודע, לא תרשה לי לנסות?
Re: בעיה פס שחור למעלה ב-ScummVM
ותרנות? אין זו תחרות...BluePrint כתב:לשאול מישהו אחר זו לא תשובה, זו ותרנות.
אני לא כאן כדי "להרשות" או "לא להרשות". התפקיד שלי הוא למנוע השתרכות אינסופית של הודעות שלמעשה לא תורמות לדבר. מהידע שלי בנושא הגדרות התצוגה של SDL אני מסיק שאתה הולך בכיוון הלא נכון. זוהי אינה ידיעה מוחלטת, רק הנחה מושכלת.BluePrint כתב:אמרת שאתה לא יודע ואני חושב שאני כן יודע, לא תרשה לי לנסות?
כאשר הצעתי ליפת לחפש בפורומים של SCUMMVM, ציפיתי לפחות לתגובה אך לא קיבלתי כזו. אם אתה חיפשת ולא מצאת זה לפחות משהו, משהו שלא היה מזיק אם היית מציין.
ללא כל כוונה להעליב את יכולת החיפוש שלך - קשה לי להאמין שהנושא הזה לא נידון מספר רב של פעמים בפורום של סקאם ושלא נמצא פתרון.
אעפ"כ, אם אתה אומר שחיפשת ולא מצאת אז הדרך הקלה שקיוויתי שתהיה, ירדה מן הפרק (בין אם מחוסר פתרון או מחוסר כישורי חיפוש) ולכן אין מנוס מלהמשיך בכיוון שלך.
space in my head
אם הכוונה היא "למנוע השתרכות אינסופית של הודעות שלמעשה לא תורמות לדבר", הייתי מעמיד את פתיל 'עזרה ב-lba1' לפני זה. (אישית, אני חושב שכל דיון שאינו חוזר על עצמו, תורם משהו)
יכולת החיפוש שלי היא בינונית ומטה ולא חיפשתי עד ההודעה בה כתבתי שעשיתי זאת, ובכל זאת, אם הבעיה היתה נפוצה הייתי אמור לקבל "פגיעה", לפחות אחת על כל חמש הנוגעות למחשבים לא שולחניים. (אגב, רוב אלו נפתרו ע"י הסברה שבכל תצוגה אחרת המשחקים יראו רע עוד יותר)
מה שכן עשיתי עוד לפני החיפוש זה לבדוק את scummVM במחשב שלי, לראות איך מתנהגת תחת הגדרות שונות, וזיהיתי התנהגות מסויימת של מסך CRT (שלי) אותה אני מנסה לאתר במחשב של יפת.
ההנחה היא שהבעיה נמצאת בהגדרות תצוגה ו\או קיבולת המסך.
יכולת החיפוש שלי היא בינונית ומטה ולא חיפשתי עד ההודעה בה כתבתי שעשיתי זאת, ובכל זאת, אם הבעיה היתה נפוצה הייתי אמור לקבל "פגיעה", לפחות אחת על כל חמש הנוגעות למחשבים לא שולחניים. (אגב, רוב אלו נפתרו ע"י הסברה שבכל תצוגה אחרת המשחקים יראו רע עוד יותר)
מה שכן עשיתי עוד לפני החיפוש זה לבדוק את scummVM במחשב שלי, לראות איך מתנהגת תחת הגדרות שונות, וזיהיתי התנהגות מסויימת של מסך CRT (שלי) אותה אני מנסה לאתר במחשב של יפת.
ההנחה היא שהבעיה נמצאת בהגדרות תצוגה ו\או קיבולת המסך.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
Re: בעיה פס שחור למעלה ב-ScummVM
בהחלט, ואכן מדובר בשרשור שהוא לחלוטין חסר תכלית. קשה לי עם מתיחת הגבול הדק שבין שעשוע לגיטימי להתעללות צינית, במיוחד כשברור מאד שהמטרה כבר אבדה ולא יושג כאן איזשהו ערך חינוכי מוסף (אני חושב שזה מוצה עד תום, ודווקא זכית לתוצאות נאות מאד מהמצב ההתחלתי).BluePrint כתב:אם הכוונה היא "למנוע השתרכות אינסופית של הודעות שלמעשה לא תורמות לדבר", הייתי מעמיד את פתיל 'עזרה ב-lba1' לפני זה.
Re: stepping stones
למה אתה מתכוון שאתה אומר הפרדה, איפה אני בודק את זה במסך(איזו אפשרות)? יש לי התקן תצוגה NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro אני משתמש ב32BIT ברזולציה 1024X768.BluePrint כתב:אם המשחקים נשארו, נשארו גם ההגדרות לכל אחד מהם ונאלץ לאפס אותן ידנית. הדרך הקלה לעשות זאת היא להסיר את כולם ולהוסיף אותם מחדש.יפת כתב:התקנתי מחדש את התוכנה, עדיין אותה בעיה. לא שיניתי כלום בהגדרות.(אבל המשחקים שהוספתי מופיעים, אפילו שהסרתי את התוכנה והתקנתי מחדש)
בהגדרות גרפיקה של scummVM ודא ש-Graphics ו-Render מכוונים לברירת מחדל ו-Aspect Ratio Correction לא מסומן.
הבדיקה שאני רוצה שתבצע לאחר שסידרת את הנ"ל היא להפעיל משחק, ובזמן שהוא פועל (אמור לא למלא את המסך) לפתוח את תפריט הגדרות המסך ולמצוא את ההפרדה המוצגת.
בדוק אם המסך באמת מזהה את ההפרדה המוצגת לפני הפעלת scummVM על מסך מלא, כדי לדעת איפה לחפש זאת בזמן הפעלת משחק.
אם המסך שלך לא מזהה את ההפרדה אותה הוא מציג או לא מראה אותה בתפריד ההגדרות הנגיש ע"י הכפתורים החיצוניים, כתוב בתגובה איזה כרטיס מסך וכמה שיותר פרטים על התקן התצוגה בהם אתה משתמש.
ועוג מצטער שלא הגבתי אבל גם אני לא מצאתי פיתרון בפורום של התוכנה...
עריכה: שנכנסתי להגדות של המסך ראיתי שהרזלוציה במסך התשתנתה מ-1024X768 ל-480X640(אולי זו הבעיה?)
(now we're getting somewhere. (I hope
resulution = הפרדה
ראית שהמסך שינה את ההפרדה ל-640X480 בזמן הפעלת scummVM על כל המסך?
האם Aspect Ratio Correction היה מופעל באותו זמן ותחת אילו הגדרות?
אם נראו שוליים שחורים באותו זמן, האם ניתן היה להזיז את העכבר מעליהם?
Re: (now we're getting somewhere. (I hope
כן ראיתי שהוא שינה ל480X640 בזמן הפעלה על כל המסך(בחלון לא משתנה ההפרדה 1024X768)BluePrint כתב:resulution = הפרדה
Aspect ratio correction היה לא מופעל על וניסיתי גם מופעל בשניהם הרזולוציה השתנתה ל-640X480 תחת הגדרות default.
לא ניתן להזיז את העכבר מעל השוליים השחורים.
full speed ah... somewhere
הייתי צריך לשאול זאת מיד לאחר שבדקתי את התוכנה אצלי: אתה רואה שינוי ביחס התמונה כשהיא בחלון?
Re: full speed ah... somewhere
התומנה היא על כל החלון בלי שוליים שחורים.BluePrint כתב:הייתי צריך לשאול זאת מיד לאחר שבדקתי את התוכנה אצלי: אתה רואה שינוי ביחס התמונה כשהיא בחלון?
-but- but- but
כמובן, אבל האם אתה רואה הבדל ביחס רוחב-גובה בין הפעלה עם Aspect Ratio Correction לבין בלי?
Re: -but- but- but
לא. אין הבדל.BluePrint כתב:כמובן, אבל האם אתה רואה הבדל ביחס רוחב-גובה בין הפעלה עם Aspect Ratio Correction לבין בלי?
...Huston
למה אני מקבל את ההרגשה שהורדת את scummVM מהקישור Windows Installer ולא Windows zipfile?
אתה לא רואה שינוי ביחס התמונה גם בין הפעלה להפעלה של scummVM?
Re: ...Huston
כי אכן הורדתי מ-windows installer לאחר שאמרת לי להתקין מחדש. יש לי גם את הגירסא של zip.BluePrint כתב:למה אני מקבל את ההרגשה שהורדת את scummVM מהקישור Windows Installer ולא Windows zipfile?
עריכה: יש שינוי דרך הקובץ שחילצתי מהZIP.
?...and
ומה עם תצוגה על כל המסך?
Re: ?...and
ההפרדה הופכת ל640X480 ועדיין יש פס שחור למעלה.BluePrint כתב:ומה עם תצוגה על כל המסך?