התקנת ms-dos

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: התקנת ms-dos

שליחה על ידי Berlo »

במחשב של ה-VPC אין לי כונן תקליטונים. מצטער על הסיבוך :(
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

http://oldfiles.org.uk/powerload/bootdisk/msd620bd.zip" target="_blank
חלץ וטען את קובץ ה-IMG בVPC מתוך תפריט FLOPPY (צעד זה בא במקום הכנסת תקליטון ממשי וטעינתו מתוך תפריט FLOPPY בהוראות הקודמות).
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

The File does not appear to be a floppy image. Floppy images files much be of the correct size (either 720k or 1.4MB).
נערך לאחרונה על ידי Berlo ב ה' אפריל 02, 2009 9:29 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

סליחה, טעות, השתמש בקובץ הזה במקום:
http://www.2shared.com/file/5238032/732 ... S62BD.html" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

Invalid drive specification,
כתגובה על SYS C:
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לעזאזל... דוס לא מזהה את הפורמט של חלונות 95...

טוב, הנה מה שתעשה, הפעם אני יודע שהכל יעבוד כי עשיתי את זה אצלי:
במקום SYS C:
תרשום בשורת הפקודה: FDISK ואנטר
עכשיו תבחר 3 למחיקת מחיצה. תבחר 4 למחיקת מחיצה לא מזוהה ותמחק את המחיצה (זה ימחוק את כל הקבצים שהעתקת מהתקליטור).
עכשיו כשאתה בתפריט הראשי של FDISK תבחר 1 ליצירת מחיצה חדשה, 1 שוב כדי ליצור מחיצה ראשית, קבל את ברירות המחדל וצור את המחיצה. בסיום המכונה הוירטואלית תופעל מחדש, אתחל את המחיצה שיצרת בעזרת:

קוד: בחירת הכל

format c:
ולאחר האתחול כתוב:

קוד: בחירת הכל

sys c:
אם הכל עבר בשלום וכתוב SYSTEM TRANSFERRED
כבה את המכונה הוירטואלית, הפעל את המכונה הוירטואלית השנייה (עם חלונות 95) והעתק שוב את כל הקבצים מתקליטור הגיבוי לכונן החדש (שכתב על קבצים קיימים).

בסיום, כבה את המכונה הוירטואלית של W95 והפעל את החדשה. אם התקליטון עולה, "שחרר" אותו מתפריט FLOPPY והפעל מחדש.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

הבשורות הטובות הן שהמחשב עולה. בפחות טובות הן שהוא לא פועל כיאות.
נתחיל מעברית: בזמנו יצרנו MENU שכולל עברית ואנגלית ויודע להפעיל תוכניות. העברית בו לא מופיעה:
תמונה
נמשיך מכך שמשחקים ממש איטיים או פשוט מוזרים. לדוג', גמד הלבבות:
תמונה
בנוסף, משחקים אחרים פשוט לא עולים:
תמונה
וגם חלונות לא זז מעבר למסך הפתיחה:
תמונה

תודה שוב על כל העזרה עד עתה!
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

ראשית, התמונות לא פועלות אצלי.

שנית:
בקשר לעברית, הבעיה היא לא בVPC. היא איפשהו אצלך בקבצים. אם העברית עבדה במחשב הישן, היא אמורה לעבוד בVPC. האם AUTOEXEC.BAT נטען בהפעלת המחשב? ואם כן, אנא העתק לכאן את תוכנו.

(קיימת האפשרות שאתה עושה שימוש בדריבר לעברית שאני לא מכיר ושלא עובד בVPC, אבל הסיכוי לכך קלוש)

בקשר לחלונות: על איזה מחשב אתה מפעיל את VPC? כלומר, איזה מעבד, מה מהירותו, כמה זכרון יש במחשב ואיזו מערכת הפעלה?
(זה חשוב גם לסעיף הבא, למעשה)

בקשר לחוסר התקינות של משחקים: זה היה צפוי שחלק מהמשחקים לא יעבדו, אבל מנסיון שלי החלק הזה הוא קטן יחסית... על כמה משחקים אנחנו מדברים? 10% ? 20 % ?

אחת ההערות שרציתי להעיר לאחר שתסיים הוא שבנוסף לVPC, אני מציע לך להשתמש בדוסבוקס, כפי שBP הציע. התאימות שלה הרבה יותר טובה מVPC - לפחות לדוס - בקשר לW3.11 אני מעריך שVPC עדיף על דוסבוקס אבל אין לי נסיון של ממש באף אחת מן התוכנות עם W3.11 ...
אין לי חשק להדריך אותך ליצירת סביבת דוסבוקס... זה יותר מסובך מVPC.
האם יש מידע אישי בקבצים שגיבית מהמחשב הישן? כי אם לא, אתה יכול לשלוח לי את הISO ואני אצור עבורך סביבה + כונן קשיח וירטואלי לדוסבוקס ואשלח לך בחזרה.
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

לגבי התמונות - לא חשוב, התמונה הקטנה מדגימה את הבעיה לענ"ד.
לגבי עברית: מובן שזה פועל ב-386. הקובץ הנ"ל לא נטען למיטב ידיעתי (וגם לא נמצא בקבצי התמונה).
לגבי חלונות: לשם הבדיקות לא התקנתי על המחשב עם ה-XP אלא אחד עם ויסטה, HOME BASIC, 3GB RAM, DUALCORE 2 DUO T6400 - 2GHZ.
לגבי משחקים: למעשה, אין אף משחק שניסיתי ופועל בהצלחה. RACE איטי להחריד (FRAME BY FRAME), PUT PUT לא עולה כלל, באדי עף, וכו'.
לגבי מידע אישי: כן, יש בו.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא קיימים קבצי autoexec.bat ו- config.sys בשורש הכונן? למה? לא העתקת את כל הקבצים?
אתה יכול להפעיל את ה386 ולבדוק אם שם הם קיימים?
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

בכונן עצמו הם לא נמצאים בצורה גלויה - יש מעט מאוד קבצים, יש קובץ מרכזי אחד ששוקל ~120MB בגלל תוכנת DOUBLESPACE.
כאשר ה-386 עולה, ככל הנראה התוכנה "פותחת" את הכונן לקריאה נורמלית ואז אפשר לראות הקבצים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אוקיי, עכשיו אני מבין. אני יכול לנחש שDoubleSpace שהיא בעצם תוכנת דחיסת דיסק גורמת לבעיות עם חלונות ואולי גם לחלק מן הבעיות במשחקים. על העברית בתפריט, היא לא אמורה להשפיע לענ"ד.
הייתי ממליץ לך בחום להיפטר מDoubleSpace אך מכיוון שאינני מכיר את התוכנה אינני יכול להדריך אותך בנושא. מה שכן אני יכול לומר לך, זה שאם מה שכתוב בויקיפדיה זה נכון:
Wikipedia כתב: MS-DOS 6.2
DOS 6.2 featured a new and improved version of DoubleSpace. The ability to remove DoubleSpace was added. The program SCANDISK introduced in this release was able to scan the non-compressed and compressed drives, including checks of the internal DoubleSpace structures. Security features (known as DoubleGuard) were added to prevent memory corruption from leading to data loss. The memory footprint of the DoubleSpace driver was reduced compared to the version shipped in MS-DOS 6.0
(שים לב לקטע המודגש)
אז להסיר את התוכנה בעזרת פקודה פנימית אמור להיות פשוט.

מלבד זה, הדבר היחידי שאני יכול להציע הוא לנסות בעזרת דוסבוקס, אבל אם אדריך אותך בנושא, אני אוכל לתת רק הוראות כלליות בלבד (אינני יודע מה מידת ההבנה שלך בתחום אבל עד עכשיו נראה שהסתדרת ללא בעיות...)
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

למה התוכנה מפריעה רק ב-VPC? הרי ב-386 עצמו למרות שהתוכנה פועלת, הכל תקין!
נכנסתי אל DS, הפעלתי את UNCOMPRESS אך הוא זרק אותי בתואנה שבכונן H קיים קובץ בעל אותו שם כמו כונן C, ולכן הפעולה אסורה.
הקובץ הוא CHKLIST.MS - וכאשר אני מנסה למחוק הקובץ (בעזרת פקודת DEL) אני מקבל ACCESS DENIED. המלצות?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Berlo כתב:למה התוכנה מפריעה רק ב-VPC? הרי ב-386 עצמו למרות שהתוכנה פועלת, הכל תקין!
התשובה היא אמולציה, כמובן (או במקרה של VPC - וירטואליזציה).
Berlo כתב:נכנסתי אל DS, הפעלתי את UNCOMPRESS אך הוא זרק אותי בתואנה שבכונן H קיים קובץ בעל אותו שם כמו כונן C, ולכן הפעולה אסורה.
הקובץ הוא CHKLIST.MS - וכאשר אני מנסה למחוק הקובץ (בעזרת פקודת DEL) אני מקבל ACCESS DENIED. המלצות?
כשאתה מנסה למחוק את הקובץ מכונן H אתה מקבל שגיאה? אם כך, הפעל את המכונה הוירטואלית של חלונות 95 ומחק את הקובץ (ודא, כמובן, שיש לך גיבוי).

עכשיו בקשר לדוסבוקס:
הנה קובץ מוכן שהעליתי:
http://www.2shared.com/file/5243112/25f ... rloDB.html" target="_blank
הוא מכיל את דוסבוקס + כונן קשיח מדומה של 486 מגה שכולל את קבצי ההפעלה של דוס 6.20 . (זהירות, הוא מחולץ לגודל של כ500 מגה)
כדי להעתיק אליו את הקבצים מהגיבוי, השתמש בתכנה Disk Explorer שתוכל להוריד מכאן:
http://hp.vector.co.jp/authors/VA013937 ... dex_e.html" target="_blank
פתח בעזרתה את הקובץ c.img - זהו הכונן הקשיח הוירטואלי של דוסבוקס. השתמש בה רק כדי להעתיק קבצים לקובץ התמונה, אם תמחק בעזרתה קבצים הקובץ יהרס. כדי למחוק קבצים הפעל את הקובץ transfer.bat והוא יפעיל את Norton commander הכלול בהורדה. שים לב שכשאתה מפעיל את transfer.bat כונן D בדוסבוקס נטען כנתיב הנוכחי (היכן שנמצא הקובץ transfer.bat לדוגמה) ואתה יכול ע"י כך גם להעביר קבצים מהכונן הקשיח שלך לקובץ התמונה (הכונן המדומה) שנטען ככונן C.

[עריכה]
אם זה לא היה ברור מדברי, כדי להפעיל את דוסבוקס כשהכונן המדומה נטען בתור כונן C ומערכת ההפעלה שלו נטענת, יש להפעיל את הקובץ dosbox.exe
סמל אישי של משתמש
Berlo
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Berlo »

כונן H כלל לא מופיע ב-WIN95. את DOSBOX אנסה בהמשך ואדווח.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא