כן, זה מופעל. זה לא פס גדול בערך 2 ס"מ אבל זה מציק.יכול להיות שככה התוכנה? האם אצלך אין רווח שחור למעלה?BluePrint כתב:מעניין.
האם Aspect Ratio Correction של scummVM מופעל? (של התוכנה עצמה, לא לכל משחק בנפרד)
בעיה פס שחור למעלה ב-ScummVM
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: ?could you be any more vague
ASCii a stupid question, get a stupid ANSI
מופעל Aspect Ratio Correction הנמצא מאחורי כפתור Options ב-scummVM, כן?
Graphics mode ו-Render mode מכוונים לברירות המחדל?
Re: ASCii a stupid question, get a stupid ANSI
כן ושיניתי לברירת מחדל (defult) ועדיין פס שחור למעלה.BluePrint כתב:מופעל Aspect Ratio Correction הנמצא מאחורי כפתור Options ב-scummVM, כן?
look there! it's a clue
?!?!?!יפת כתב:שיניתי לברירת מחדל
למה ההגדרות היו מכוונות אם לא לברירת מחדל?
האם ה'לא ברירת מחדל' הזו מכווונת גם בכל משחק בנפרד?
-
אני מניח שאני אורח לא?
Re: look there! it's a clue
מה? לא הבנתי.... התפריט עצמו של התוכנה עם פס שחור למעלה, וכל המשחקים פועלים עם ההגדרות של התכנה(לא עשיתי override על אף משחק).BluePrint כתב:?!?!?!יפת כתב:שיניתי לברירת מחדל
back to the drawing board
ואני לא מבין איך ניתן לראות פס שחור בתוכנה שכולה שחורה.
רעיון: להתחיל מההתחלה.
הורד עותק חדש של scummVM והפעל אותו מבלי לשנות הגדרות. זה יקל עלינו לעבור יחד על כל מאפיין בתוכנה מבלי לגלות ששינית הגדרות ולא אמרת.
ובאותה הזדמנות, איזה מסך יש לך ומה הגדרות contrast ו-brightness שלו?
הורד עותק חדש של scummVM והפעל אותו מבלי לשנות הגדרות. זה יקל עלינו לעבור יחד על כל מאפיין בתוכנה מבלי לגלות ששינית הגדרות ולא אמרת.
Re: back to the drawing board
אפשר לראות את הפס השחור אם מעבירים לmodern theme, וגם ברגיל רואים שהסמן של העכבר לא עולה עד למעלה.BluePrint כתב:ואני לא מבין איך ניתן לראות פס שחור בתוכנה שכולה שחורה.
אוקיי התקנתי מחדש את התוכנה, עדיין אותה בעיה. לא שיניתי כלום בהגדרות.(אבל המשחקים שהוספתי מופיעים, אפילו שהסרתי את התוכנה והתקנתי מחדש).
המסך שלי הוא של LG 17" contrast 94 Briughtess 93.
מחכה להוראות.
-
אורח
רגע? את לא בת?.....בוחריפת כתב:מה? לא הבנתי.... התפריט עצמו של התוכנה עם פס שחור למעלה, וכל המשחקים פועלים עם ההגדרות של התכנה(לא עשיתי override על אף משחק).BluePrint כתב:?!?!?!יפת כתב:שיניתי לברירת מחדל
אני בן.אורח כתב: רגע? את לא בת?.....בוחר
Re: בעיה פס שחור למעלה ב-ScummVM
אני מניח שיפת כמו שם, אבל לא חם.
מממממ כנראה...
stepping stones
אם המשחקים נשארו, נשארו גם ההגדרות לכל אחד מהם ונאלץ לאפס אותן ידנית. הדרך הקלה לעשות זאת היא להסיר את כולם ולהוסיף אותם מחדש.יפת כתב:התקנתי מחדש את התוכנה, עדיין אותה בעיה. לא שיניתי כלום בהגדרות.(אבל המשחקים שהוספתי מופיעים, אפילו שהסרתי את התוכנה והתקנתי מחדש)
בהגדרות גרפיקה של scummVM ודא ש-Graphics ו-Render מכוונים לברירת מחדל ו-Aspect Ratio Correction לא מסומן.
הבדיקה שאני רוצה שתבצע לאחר שסידרת את הנ"ל היא להפעיל משחק, ובזמן שהוא פועל (אמור לא למלא את המסך) לפתוח את תפריט הגדרות המסך ולמצוא את ההפרדה המוצגת.
בדוק אם המסך באמת מזהה את ההפרדה המוצגת לפני הפעלת scummVM על מסך מלא, כדי לדעת איפה לחפש זאת בזמן הפעלת משחק.
אם המסך שלך לא מזהה את ההפרדה אותה הוא מציג או לא מראה אותה בתפריד ההגדרות הנגיש ע"י הכפתורים החיצוניים, כתוב בתגובה איזה כרטיס מסך וכמה שיותר פרטים על התקן התצוגה בהם אתה משתמש.
חבר'ה, אם זה ימשיך כך אני אנעל את הנושא. אתם טוחנים מים והרבה. הבעיה הזו לא נובעת מSCUMMVM אלא מהדרך ש-SDL מטפלת בכרטיס המסך/הדרייברים.
התשובה הפשוטה לבעיה הזו כבר ניתנה על-ידי בשרשור הזה ממש (התגובה האחרונה שלי). אם אתה לא מתכוון לבצע אותה, יפת, או אם אתה, BP לא מתכוון לבצע אותה עבור יפת, אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה
[עריכה]
בהודעה השנייה שלי בשרשור, לא האחרונה.
התשובה הפשוטה לבעיה הזו כבר ניתנה על-ידי בשרשור הזה ממש (התגובה האחרונה שלי). אם אתה לא מתכוון לבצע אותה, יפת, או אם אתה, BP לא מתכוון לבצע אותה עבור יפת, אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה
[עריכה]
בהודעה השנייה שלי בשרשור, לא האחרונה.