שלום אני חדשה כאן =]

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:העניין הוא שבשילוב DOSBox בתוך התיקייה הוא כבר יעלה את המשחק בכונן Z וכך לא תיווצר שום תלות במיקום פריסת המשחק על גבי הכונן הקשיח.
אמממ, על מה אתה מדבר? אי אפשר להכניס שום דבר לכונן Z אלא אם אתה מתכנת אותו לתוך קוד המקור...
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

לא הבנתי בדיוק אם הפתרון שהולך להיות מוצע כאן הוא מה שהתכוונתם אליו, אבל בכל מקרה חשבתי שאפשר לנצל את העובדה שהחל משלב מסויים באתר כל קבצי ההפעלה נקראים Go.bat.
אפשר להציע לגולשים להוריד את הקובץ הבא:
http://www.upit.ws/uploads/6f5f50afed44f.zip
ולפרוס אותו לתוך תיקיית המשחק. לאחר מכן, יהיה עליהם להפעיל את הקובץ DOSBOX.BAT שינסה להפעיל את GO.BAT באמצעות DOSBOX. אם לא קיים קובץ בשם GO.BAT, תוצג הודעת שגיאה ויהיה על הגולשים לאתר את קובץ ה-BAT שמפעיל את המשחק (הקובץ עם הפרסומת לאתר, בדר"כ הוא נושא את שם המשחק, לדוג: "ALADDIN.BAT") ולשנות את שמו ל-GO.BAT. כעת, כשהם יפעילו את DOSBOX.BAT, המשחק אמור לפעול בלי בעיה.

מה אתם אומרים?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

מה ה C- הזה עושה שם?
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אפשר להוסיף גם

קוד: בחירת הכל

-noconsole
ובקובץ ה-conf כברירת מחדל לשים exit בסוף ולשים fullscreen=true.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:אמממ, על מה אתה מדבר? אי אפשר להכניס שום דבר לכונן Z אלא אם אתה מתכנת אותו לתוך קוד המקור...
סליחה. דיברתי שטויות והבלים. (אשתדל לא לחזור על מקרים כאלו...)

עכשיו אני לא מבין. אתה כבר הכנסת DOSBox מובנה לכמה מההעלאות שלך. אחת מהן שיש לי היא קסם התות. בדקתי עכשיו את קובץ ה-conf שצורף לשם וראיתי ששורת ה-autoexec מכילה mounting לנתיב המדוייק שבו הוא נמצא. ועכשיו אני לא מצליח להיזכר אם זה מפני שאני עצמי התעסקתי בו / החלפתי אותו, או שהוא פשוט היה שם כך. על כל פנים אני ממש לא מבין משהו. איך אתה יכול לדעת מראש בכלל? כשאתה דוחף לתוכו DOSBox?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:סליחה. דיברתי שטויות והבלים. (אשתדל לא לחזור על מקרים כאלו...)

פפפפפ, אתה מחמיר עם עצמך... כולה טעית, אומרים סליחה, התלבלבתי וזהו... מה אתה סועד לי סרטים :shock:

Radioactive Grandpa כתב: עכשיו אני לא מבין. אתה כבר הכנסת DOSBox מובנה לכמה מההעלאות שלך. אחת מהן שיש לי היא קסם התות. בדקתי עכשיו את קובץ ה-conf שצורף לשם וראיתי ששורת ה-autoexec מכילה mounting לנתיב המדוייק שבו הוא נמצא. ועכשיו אני לא מצליח להיזכר אם זה מפני שאני עצמי התעסקתי בו / החלפתי אותו, או שהוא פשוט היה שם כך. על כל פנים אני ממש לא מבין משהו. איך אתה יכול לדעת מראש בכלל? כשאתה דוחף לתוכו DOSBox?

ובכן, קסם התות שונה מכל שאר המשחקים שכללתי בהם את דוסבוקס... בקסם התות לא היה לי זמן לעשות ניסויים ופשוט רשמתי שספריית המשחק היא C:\STR בקובץ הקונפיגורציה ובהוראות רשמתי לפרוס רק לספרייה הזו.
אח"כ כבר ניסיתי כל מני דרכים בכדי שלא יהיה צורך לפרוס את המשחק לתיקייה קבועה, אפשר לעשות את זה עם קובץ אצווה, עם קובץ קונפיגורציה או עם שניהם.

עקרונית, אם אתה לא צריך להעלות כונן CD ורק להפעיל את המשחק כל מה שאתה צריך לעשות זה לכתוב בקובץ האצווה:

dosbox file.exe
שזה בדיוק כאילו גררת את file.exe לתוך האייקון של דוסבוקס.
אם אתה כן צריך להעלות כונן תקליטורים אתה יכול להשתמש בסימן "." (נקודה) שזה אומר "התיקייה הנוכחית" (אגב, זה פרמטר של דוס וחלונות ולא ספציפי של דוסבוקס).
הנה כמה דוגמאות:
1. בלי קובץ אצווה ועם קובץ קונפיגורציה:
תוריד את המשחק "רוני הארנב בעיר הגדולה" ותביט בקובץ הקונפיגורציה.

2. עם קובץ קןנפיגורציה וגם עם קובץ אצווה:
תוריד את המשחק "רוני הארנב במערות המסתוריות" ותביט בקובץ הקונפיגורציה.

3. רק עם קובץ אצווה:
אין לי דוגמא כרגע, אבל בעקרון אתה יכול להחליף כל שורה מהחלק [autoexec] בקובץ הקונפיגורציה ב:

-c "line"
לדוגמא:

dosbox.exe -c "mount . d:\ -t cdrom"
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

הממ, אולי אני אוכל לשנות כמה מהמשחקים שהעלתי (חברי פחד וצרה צרורה) כך שיהיו קלים יותר להפעלה בעזרת המידע הזה..
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Og כתב:מה ה C- הזה עושה שם?
באמת אין סיבה, אני אוריד...
C-man כתב:אפשר להוסיף גם

-noconsole
ובקובץ ה-conf כברירת מחדל לשים exit בסוף ולשים fullscreen=true.
נכון, אני אקח את זה בחשבון ואוטוטו אוציא גירסה חדשה :-)
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אוקיי, עדכנתי, מה אתכם אומרים?
הורדת הקובץ: GoDOSBox.zip
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא