הספרייה הלאומית, איתמר בספארי מקרה מוזר מאד !

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
המלך גוליאן
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

הספרייה הלאומית, איתמר בספארי מקרה מוזר מאד !

שליחה על ידי המלך גוליאן »

קרה לי היום דבר הזוי, בניסיוני להשיג עותק של איתמר בספארי (לבנתיים כבר השגתי) ראיתי שיש תמונה של המשחק בספרייה הלאומית אז שלחתי להם בקשת גישה לקובץ
ו.... הם שלחו לי קישור למשחק המלא אני חייב לומר שזה היה סתם הימור וזה הצליח אולי שווה לראות האם דרכם אפשר להשיג עוד משחקים
אגב אם הספרייה הלאומית מרשה לעצמה לתת גישה לקובצי קומפדיה אולי הגיע הזמן לחשוב מחדש על המדיניות פה
בכל מקרה אשמח לשמוע מה דעתכם על המקרה המוזר הזה ?
סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: הספרייה הלאומית, איתמר בספארי מקרה מוזר מאד !

שליחה על ידי איתן »

אני לא יודע איך עובדת הספריה הלאומית, אז אני לא יכול לייעץ. יכול להיות שאין להם בעיה לתת בקשת גישה לקובץ עתיק כשמגיעה בקשה אחת פעם בשנה, אני מניח שהם לא יפתחו 100,000 בקשות לאותו הקובץ.
כן, בעקרון נראה שיש הרבה "פרצות חוקיות" שמאפשרות לשתף את משחקי קומפדיה, ולדעתי גורדי לא רוצה להיכנס לשם. כל מי שרוצה משחק קומפדיה בינתיים מבקש פה בפורום ומיד כותבים לו בתגובה "דבר איתי בפרטי", גם זה סוג של פתרון.

בכל אופן, זו הזדמנות לבדוק מה עוד (נדיר) יש להם ולבקש, אולי נמצא שם פנינים (משחקי מט"ח?)
סמל אישי של משתמש
המלך גוליאן
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

למי שלא הבין זאת אז אני יאמר שהם בעצם שלחו לי את המשחק המלא וזו הזמנות אמיתית לבקש מהם את הדברים האלו בשביל להנות וגם כדי לשמר
סמל אישי של משתמש
Aviv_lion
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Aviv_lion »

המלך גוליאן כתב: ה' דצמבר 22, 2022 9:54 am קרה לי היום דבר הזוי, בניסיוני להשיג עותק של איתמר בספארי (לבנתיים כבר השגתי) ראיתי שיש תמונה של המשחק בספרייה הלאומית אז שלחתי להם בקשת גישה לקובץ
ו.... הם שלחו לי קישור למשחק המלא אני חייב לומר שזה היה סתם הימור וזה הצליח אולי שווה לראות האם דרכם אפשר להשיג עוד משחקים
אגב אם הספרייה הלאומית מרשה לעצמה לתת גישה לקובצי קומפדיה אולי הגיע הזמן לחשוב מחדש על המדיניות פה
בכל מקרה אשמח לשמוע מה דעתכם על המקרה המוזר הזה ?
אתה יכול בבקשה להגיד איך הגשת בקשה , ניסיתי להציץ באתר ולא ממש הצלחתי , זה מעניין גם לגבי ספרים יש להם לא מעט
סמל אישי של משתמש
המלך גוליאן
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שלחתי מייל ושמתי שם קישור לקובץ שמופיע באתר וביקשתי גישה למשחק לצורך עבודה
Stargaze
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Stargaze »

מאיך שזה נראה אין להם הרבה משחקים, רק איתמר בספארי וגורדי בגן הפלאים.
איתן כתב: ה' דצמבר 22, 2022 10:35 am כן, בעקרון נראה שיש הרבה "פרצות חוקיות" שמאפשרות לשתף את משחקי קומפדיה, ולדעתי גורדי לא רוצה להיכנס לשם.
צריך להפסיק לתת למשחקי קומפדיה יחס מיוחד בהקשר הזה. עבר יותר מעשור מאז הRe-release האחרון שלהם.
מדובר בAbandonware לכל דבר ועניין, או בעברית, נוטשה, והאתר הזה מפיץ נוטשות, לא?
המשחקים האלה לא מופצים יותר על ידי קומפדיה, הגרסאות שקיימות היום לא תואמות למחשבים חדשים, אז למה לא לשתף אותם פה?
הייתי מבין למה לא אם קומפדיה היו מכריזים או מראים כוונה להפצה מחודשת של המשחקים האלה, אבל נראה שזה לא על הפרק לצערי.

אם יש סיבה למנוע הפצה של חלק מהמשחקים אז לא מן הראוי לעשות הפרדה ביניהם במקום להתייחס לכל משחקי קומפדיה כמקשה אחת?
נניח שלא מעוניינים להפיץ את סדרת איתמר, או סדרת גורדי החדשה או את ג'וליה אז לפחות ראוי שישקלו להפיץ את סדרת גורדי קלאסיק שקשה לי להאמין שמישהו ירצה להפיץ אותה מחדש בתשלום...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

המונח Abandomware זה משהו שקיים תרבותית אבל אין לו תוקף משפטי. זכויות יוצרים ממשיכות להתקיים גם על משחקים ישנים שלא נמכרים יותר. לא תמיד זה צודק או הגיוני, אבל זה החוק.
המטרה של מסע אל העבר (לפחות בימינו) היא בעיקר לנסות לשמר משחקים ישראלים או בעברית שאין להם מקום אחר ברשת. סתם אתרי הורדה למשחקי abandonware יש במקומות אחרים. חלק מהעניין זה לא להסתבך בכל מיני עניינים חוקיים שיכולים להפריע לפעילות הסדירה של האתר.
ובכך, ברשותך, נסיים את הדיון הפומבי על מדיניות האתר.

[עריכה] Stargaze, אני רואה שכבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר. אז באמת שאין טעם להעלות אותו שוב.
גורדי הוא מי שמנהל את (ומשלם על) האתר, ואם הוא יחליט לשנות מדיניות כזו או אחרת זו תלוי רק בו. אתה מוזמן לפנות לגורדי באופן פרטי אם אתה רוצה לנסות לשכנע אותו בטיעונים שלך.
סמל אישי של משתמש
המלך גוליאן
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

נוכל לטעון שפעלנו בתום לב שכן גם הספרייה הלאומית שלחה לי עותק...
ואני באמת לא חושב שמשהו יתבע אותנו
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אני לא עורך דין ולא מומחה משפטי, כאמור גורדי המנהל פה וזו החלטה שלו.
אני מבקש לקבל את זה ולא להמשיך את הדיון בפורום.
Stargaze
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Stargaze »

Octarine כתב: א' דצמבר 25, 2022 1:16 pm אני לא עורך דין ולא מומחה משפטי, כאמור גורדי המנהל פה וזו החלטה שלו.
אני מבקש לקבל את זה ולא להמשיך את הדיון בפורום.
הבנתי, אז כל משחקי קומפדיה שנמכרו בעבר, חדשים וישנים, לא יוצגו באתר לא משנה מה היה ומה יהיה.
אז תן לי רק לשאול אותך שאלה אחת: האם לפי דעתך יש מקום למשחקי קומפדיה שחולקו בחינם, כמו למשל "גינת המשחקים של גורדי" (אתה יודע, הדיסק הדגמות הזה בשיתוף עם פרפר) או שהחוק הזה חל על כלל המשחקים של קומפדיה לא משנה איך הם הופצו?
המלך גוליאן כתב: א' דצמבר 25, 2022 12:50 pm נוכל לטעון שפעלנו בתום לב שכן גם הספרייה הלאומית שלחה לי עותק...
ואני באמת לא חושב שמשהו יתבע אותנו
בשלב הזה על מנת שהמשחקים האלה לא ייעלמו מהעולם כדאי לשקול ברצינות תרומה של עותקים לספרייה הלאומית.
Smaper
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Smaper »

לדעתי הדרך הנכונה היא לפנות לקומפדיה ולשאול אותם האם זה בסדר לפרסם פה את המשחקים שלהם.
הכי קל זה פשוט להגיד "לא" ולא לעשות כלום.
Stargaze
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Stargaze »

Smaper כתב: ו' דצמבר 30, 2022 2:42 pm לדעתי הדרך הנכונה היא לפנות לקומפדיה ולשאול אותם האם זה בסדר לפרסם פה את המשחקים שלהם.
הכי קל זה פשוט להגיד "לא" ולא לעשות כלום.
שאלתי אותם בעבר.
הם ענו בצורה חמקמקה וזה נראה כאילו הם לא רצו להתייחס לשאלה; כלומר מצד אחד הם לא אמרו 'לא, אל תעשו את זה' ומצד שני הם גם לא אמרו 'כן'.
נראה שגם להם התחום האפור הזה מאוד נוח.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Stargaze כתב: ו' דצמבר 30, 2022 2:40 am אז תן לי רק לשאול אותך שאלה אחת: האם לפי דעתך...

דעתי לא משנה אפילו טיפה, כי כאמור:
Octarine כתב: א' דצמבר 25, 2022 1:16 pm גורדי המנהל פה וזו החלטה שלו.
וגם:
Octarine כתב: א' דצמבר 25, 2022 12:13 pm אתה מוזמן לפנות לגורדי באופן פרטי אם אתה רוצה לנסות לשכנע אותו בטיעונים שלך.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא