עדכון גרסת הדוסבוקס שבחבילת חלונות 95 (נפתר)
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
עדכון גרסת הדוסבוקס שבחבילת חלונות 95 (נפתר)
שלום רב:
יש לי את חבילת חלונות 95 שהורדתי מהאתר. גרסת הדוסבוקס שבו היא 0.74.
איך מעדכנים את הדוסבוקס שבחבילה ל-0.74-3 או מחליפים ל-DOSBox-X?
תודה.
יש לי את חבילת חלונות 95 שהורדתי מהאתר. גרסת הדוסבוקס שבו היא 0.74.
איך מעדכנים את הדוסבוקס שבחבילה ל-0.74-3 או מחליפים ל-DOSBox-X?
תודה.
נערך לאחרונה על ידי דור123 ב א' ספטמבר 18, 2022 3:08 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: עדכון גרסת הדוסבוקס שבחבילת חלונות 95
אני לא חושב שהחבילה בנויה בצורה כזו שאפשרות בפשטות לעדכן אותה.
אבל אם אני זוכר נכון את המבנה של החבילה יש image של Win95 שאותו דוסבוקס מריץ, אני מניח שאפשר לקחת את הקובץ הזה ולהריץ אותו תחת גרסת דוסבוקס אחרת עם קונפיגורציה דומה. זה כמובן פשוט להגיד אבל לא יודע כמה עבודה זה באמת ידרוש, צריך לחפור קצת במבנה של החבילה, או שאולי גורדי יכול לספק כמה טיפים.
אבל אם אני זוכר נכון את המבנה של החבילה יש image של Win95 שאותו דוסבוקס מריץ, אני מניח שאפשר לקחת את הקובץ הזה ולהריץ אותו תחת גרסת דוסבוקס אחרת עם קונפיגורציה דומה. זה כמובן פשוט להגיד אבל לא יודע כמה עבודה זה באמת ידרוש, צריך לחפור קצת במבנה של החבילה, או שאולי גורדי יכול לספק כמה טיפים.
הנה מה ש-Og כתב בזמנו במדריך:
באופן תיאורטי ייתכן שגם פורמט קבצי ה-conf השתנה ויהיה צריך לעדכן אותם אבל בשלב ראשון לא הייתי מתעסק בזה.
כלומר, נראה שכל שצריך לעשות הוא להחליף את הקבצים שבחבילה בקבצים המקבילים מהגרסה החדשה.החבילה באה עם גרסה מיוחדת של דוסבוקס בשם DOSBox-X אשר יתרונה הגדול ביותר הוא האפשרות לטעון קובצי תמונה של תקליטורים (ISOs). אם מאיזושהי סיבה תרצו להחליף את DOSBox-X בדוסבוקס הרשמי, תאבדו את היכולת להשתמש בתקליטורים במערכת המדומה (לכל הפחות בגרסת הדוסבוקס הרשמית האחרונה בעת כתיבת מדריך זה). כדי להחליף לדוסבוקס הרשמי בחלונות, העתיקו לתיקיית החבילה את הקבצים dosbox.exe , SDL.dll ו- SDL_net.dll מתוך תיקייה דוסבוקס. נכון לעכשיו קיימת ל-DOSBox-X גרסה רק לחלונות אבל אם ברשותכם הידע לבנות את התכנה מקוד המקור, תוכלו למצוא אותו באתר הבית של DOSBox-X.
באופן תיאורטי ייתכן שגם פורמט קבצי ה-conf השתנה ויהיה צריך לעדכן אותם אבל בשלב ראשון לא הייתי מתעסק בזה.
הגרסאות החדשות של DOSBox-X לא מכילות את הקבצים SDL.dll ו-SDL_net.dll, ושם קובץ ההפעלה הוא dosbox-x.exe ולא dosbox.exe. זה לפחות מה שראיתי ב-DOSBox-X שיש לי.
אני מניח ש-Og פשוט שינה את השם של קובץ ההרצה (או שהם שינו אותו בשלב מסוים ל-dosbox-x).
הייתי מציע לשנות את השם של dosbox.exe ל-dosbox-original.exe, להעתיק את dosbox-x.exe לתוך החבילה ואז לשנות את השם שלו ל-dosbox.exe.
בשלב הזה כדאי להריץ ולראות מה קורה והאם יש צורך בפעולות נוספות.
הייתי מציע לשנות את השם של dosbox.exe ל-dosbox-original.exe, להעתיק את dosbox-x.exe לתוך החבילה ואז לשנות את השם שלו ל-dosbox.exe.
בשלב הזה כדאי להריץ ולראות מה קורה והאם יש צורך בפעולות נוספות.
זה מה שאני מקבל לאחר החלפת הקובץ של DOSBox-X לזה של הגרסה האחרונה שמותקן אצלי:

מממ... נסה אולי את הפתרון הזה (סעיף 7)?
viewtopic.php?p=133202#p133202
viewtopic.php?p=133202#p133202
הבעיה נפתרה, והוא עכשיו אפילו נסגר אוטומטית כאשר אני עושה כיבוי. לפני כן הייתי צריך לסגור ידנית לאחר הכיבוי.
Re: עדכון גרסת הדוסבוקס שבחבילת חלונות 95 (נפתר)
תוכל בבקשה לפרט את כל השלבים שעשית כדי שזה יעבוד חלק?
Re: עדכון גרסת הדוסבוקס שבחבילת חלונות 95 (נפתר)
שיניתי את השם של קובץ ה-DOSBox.exe ל-DOSBox original.exe ואת הקובץ של dosbox-x.exe מהגרסה האחרונה של DOSBox-X שיש לי, העברתי לתיקית ושיניתי את שמו ל-dosbox.exe, הורתי את הקובץ dbprinttools_update3.zip מפה https://mega.nz/#!iM0QWIoT!7rNyUzEbUiwn ... 8yFL5icWwQ , ועשיתי לפי צעד 7 פה viewtopic.php?p=133202 .