דוסבוקס במסך מלא ברזולוציה טבעית

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

אורח

דוסבוקס במסך מלא ברזולוציה טבעית

שליחה על ידי אורח »

הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1920x1080. יחס 16:9.
כאשר מפעילים מסך את דוסבוקס אצלי במסך מלא הוא משנה את הרזולוציה לנמוכה יותר (640x480) ומעוות משום מה את היחס גובה/רוחב.
רוב משחקי הדוס הם ברזולוציה 320x200 או 640x400 (יחס 8:5) או 320x240 או 640x480 (יחס 4:3).
במקום שהשוליים בימין ובשמאל יופיעו בשחור, השוליים למעלה ולמטה מופיעים בשחור והתמונה "מכווצת". זה רק אצלי?

אני מעוניין לשחק ברזולוציה טבעית, כפי כשקורה כשאני מפעיל משחקי דוסבוקס מהדפדפן במסך מלא (באתר שלכם או בכל אתר אחר), אז הרזולוציה של המסך לא משתנה והשוליים בימין ובשמאל בצבע שחור, ככה שהיחס גובה/רוחב נשמר.
אורח222

Re: דוסבוקס במסך מלא ברזולוציה טבעית

שליחה על ידי אורח222 »

אתה צריך להתעסק עם ההגדרות של הגרפיקה
בשולחן עבודה מקש ימני על העכבר-לוח הבקרה של x (השם של חברת הכרטיס מסך)ושם לסמן שמירת יחס גובה
zibib
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי zibib »

יש פיתרון מובנה בהגדרות של dosbox, שמאפשר לתת לdosbox לעשות את הscale הנכון, אבל אני לא בבית אז אני לא יכול לתת תשובה מדוייקת.
אורח

שליחה על ידי אורח »

טוב מצאתי: https://www.youtube.com/watch?v=bo1PaNf3y7Q
עובד מצוין! חבל שזה לא ברירת מחדל.
אורח

שליחה על ידי אורח »

קוד: בחירת הכל

fullscreen=true
fullresolution=0x0
windowresolution=0x0
output=overlay
mapperfile=mapper.txt
מה שהיה צריך לשנות. הראשון לא חובה, רק קובע אם יפתח כברירת מחדל כמסך מלא. לחיצה על ALT+ENTER מחליפה בין חלון למסך מלא ולהפך.
אורח

שליחה על ידי אורח »

אם אתם משתמשים ב-Windows 10 כדאי להשתמש ב

output=openglnb
במקום

output=overlay
השתמשי בפתרון פה (אני זה שרשמתי אותו), אבל אחרי ששדרגתי מ-Windows 7 ל-Windows 10 לפני כמה חודשים התמונה והקול קרטעו במסך מלא.
לא יודע אם זה רק אצלי. בכל מקרה, המעבר ל-openglnb פתר את הבעיה. תודה לחברי הפורום מ-VOGONS על הפתרון.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא