מקש Ctrl תכופות לא מגיב ב-Cosmo's Cosmic Adventure
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
מקש Ctrl תכופות לא מגיב ב-Cosmo's Cosmic Adventure
לעיתים תכופות המקש Ctrl לא מגיב בכל אחד משלושת האפיזודות של המשחק. וזה קורה בכמה מחשבים, ולא קורה עם משחקים אחרים. מה שאומר שהבעייה איננה במקש.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
Re: מקש Ctrl תכופות לא מגיב ב-Cosmo's Cosmic Adventure
אני מניח שאתה משתמש ב-DOSBox, נכון?
כן. וזה קורה רק במשחק הזה. לא במשחקים אחרים שבהם הגדרתי את Right Ctrl כמקש הקפיצה.
בכלל לא מגיב? כי המשחק בנוי כך שאתה צריך ללחוץ לחיצה ארוכה כדי שהדמות תקפוץ.
התופעה קורית בעיקר בעת טיפוס על קירות וקפיצה מקיר לקיר, אז המקש לא מגיב לפעמים, ואני צריך ללחוץ עליו בכוח או ללחוץ על Left Ctrl בשביל שיגיב.
ניסית למפות את מקש הקפיצה למקש אחר ולבדוק אם התופעה עדיין מתרחשת?
לא מן הנמנע שמדובר בבאג של המשחק (אבל לא מצאתי אף אזכור לכך מחיפוש זריז ברשת).
לא מן הנמנע שמדובר בבאג של המשחק (אבל לא מצאתי אף אזכור לכך מחיפוש זריז ברשת).
שיניתי את מקש הקפיצה ל-Right Shift, וניסיתי לשחזר את הבעייה, והצלחתי לשחזר אותה לצערי (נצמדתי לקיר ואז לחצתי במהירות על Right Shift כדי לטפס, וקוסמו לא תמיד הגיב).
יכול להיות שזו המקלדת שלך? בזמנו הייתה לי מקלדת שלא יכלה לקלוט יותר משלושה מקשים לחוצים במקביל.
המקלדת שלי (Logitech Classic Keyboard 2000), מסוגלת לקלוט שלושה מקשים בו זמנית, שכן אני מצליח להפעיל את הצ'יטים שבמשחק (Tab + F12 + DEL להפעלת הצ'יטים ו-F10 + C + 0 ל-Free Items).
זה לא אומר בהכרח שהמקלדת תקבל כל צירוף של כל שלושה מקשים, זה תלוי איך היא מחוברת. הנה מאמר קצר בנושא.
יכול להיות שזה בכלל לא קשור לבעיה, אבל אתה יכול לשנות את המקשים למשהו אחר לגמרי (למשל אותיות במקום ctrl או shift) ולראות אם הבעיה נובעת מהמקלדת או מהמשחק. אתה יכול גם לשנות את המיפוי דרך דוסבוקס ישירות במקום דרך ההגדרות של המשחק.
יכול להיות שזה בכלל לא קשור לבעיה, אבל אתה יכול לשנות את המקשים למשהו אחר לגמרי (למשל אותיות במקום ctrl או shift) ולראות אם הבעיה נובעת מהמקלדת או מהמשחק. אתה יכול גם לשנות את המיפוי דרך דוסבוקס ישירות במקום דרך ההגדרות של המשחק.
אולי זה קשור להגדרה של keyboard rate\delay?
פעם היה לי משחק בדוסבוקס שבו המקלדת לא הגיבה מספיק מהר בהקשות זריזות (לא זוכר איזה משחק זה היה) אבל שיחקתי בהגדרות של rate וזה שיפר את המצב.. אם אתה משתמש בsvn daum זה מופיע בתפריט dos/keyboard
נ.ב.
מפוסטים באינטרנט נראה שלפעמים גם קצב הcycles משפיע על תגובת המקלדת מבלי שמרגישים הבדל בגרפיקה של המשחק, הייתי ממליץ אולי לנסות להתקין את דוסבוקס מחדש (או למחוק את הקובץ conf) כדי לאפס את ההגדרות ולראות אם זה עוזר...
פעם היה לי משחק בדוסבוקס שבו המקלדת לא הגיבה מספיק מהר בהקשות זריזות (לא זוכר איזה משחק זה היה) אבל שיחקתי בהגדרות של rate וזה שיפר את המצב.. אם אתה משתמש בsvn daum זה מופיע בתפריט dos/keyboard
נ.ב.
מפוסטים באינטרנט נראה שלפעמים גם קצב הcycles משפיע על תגובת המקלדת מבלי שמרגישים הבדל בגרפיקה של המשחק, הייתי ממליץ אולי לנסות להתקין את דוסבוקס מחדש (או למחוק את הקובץ conf) כדי לאפס את ההגדרות ולראות אם זה עוזר...
ה-Cycles של המעבד במשחק, מוגדר על Auto ב-D-Fend Reloaded. כמו כן אינני מוצא הגדרה של Keyboard rate\delay ב-Frontend. הבעייה ש-netanelg מתאר (שהיה לו משחק שבו המקלדת לא הגיבה מספיק מהר בהקשות זריזות), מזכירה את הבעייה שאני מתאר פה בדיון בקשר למקש ה-Right Ctrl בקוסמו. כאשר אני מטפס או קופץ, אני לוחץ מהר מאוד על המקש, ונראה שפשוט המקלדת לא מגיבה מספיק מהר להקשות שלי.