דף 1 מתוך 1

בעיות עם Dosbox-X בשימוש עם D-Fend Reloaded

נשלח: ב' מאי 30, 2016 4:34 pm
על ידי דור123
לאור העובדה שנראה כי הפיתוח של Dosbox המקורי נפסק (אין עדכונים מאז 2013), החלטתי לנסות לעבור ל-Dosbox-X. אולם יש איתו כמה בעיות (ההפעלה היא דרך D-Fend Reloaded ולא ישירות):
כאשר אפשרות Auto Lock Mouse מופעלת, המקש Esc מפסיק להגיב, כך שבנמלולים למשל, אני לא יכול לצאת ממשחק ולחזור לתפריט הראשי, כאשר העכבר נעול. כמו כן, Alt-Pause לא מקפיא את Dosbox-X כאשר העכבר נעול.
Dosbox-X עושה בעיות כאשר כרטיס המסך מוגדר מתחת ל-VGA (כאשר ניסיתי להפעיל את קין 5, שמוגדר בפרופיל שלו ב-D-Fend Reloaded על EGA, הוא קרס בעת ההפעלה. בהפעלת Burger Time [מוגדר על CGA ומסך מלא], Dosbox-X נכנס ללולאה איסופית של הפעלה וקריסה, ומכיוון שהוא מוגדר בהגדרות הפרופיל שלו על מסך מלא, זה מנע ממני לחלוטין את האפשרות להמשיך להשתמש במחשב, ולא נותרה לי ברירה, אלא ללחוץ על Ctrl-Alt-Delete ולהפעיל את מנהל המשימות על מנת להפסיק את הלולאה הזאת ולאפשר לי להשתמש במחשב.
מה הגורם לבעייה, ואיך אפשר להתמודד איתה?

עדכון: בהפעלה ישירה של Dosbox-X, אין את אף אחת מהבעיות האלו, אולם אני רוצה להמשיך להפעיל את המשחקים שלי ישירות דרך הפרופילים שלהם ב-D-Fend Reloaded, מאשר ישירות דרך Dosbox-X, אף שיש לו ממשק גרפי שאין לדוסבוס המקורי.

Re: בעיות עם Dosbox-X בשימוש עם D-Fend Reloaded

נשלח: ב' מאי 30, 2016 8:43 pm
על ידי הטופיק
סתם מתוך סקרנות, יש משחק שבשבילו עברת ל-Dosbox-X?

Re: בעיות עם Dosbox-X בשימוש עם D-Fend Reloaded

נשלח: ב' מאי 30, 2016 10:09 pm
על ידי rzil
אחרי חיפוש קצר, מסתבר שהיה באג בנושא הזה ב-Dosbox-x שתוקן (כביכול) לפני 24 ימים
אז אולי כדאי לחכות לגרסה חדשה יותר. (או לקמפל אותו מהמקור)

יש קובץ התקנה ניסיוני מלפני 21 ימים, אבל לא בטוח שהוא לא משתמש בגרסה של פברואר, צריך להתקין ולבדוק

עריכה: אכן גרסה חדשה יותר,
מוזר שהם בחרו להשאיר את אותו מספר.

תוכל לנסות ולראות האם התקלה נפתרה?

Re: בעיות עם Dosbox-X בשימוש עם D-Fend Reloaded

נשלח: ג' מאי 31, 2016 11:59 am
על ידי דור123
הורדתי את DOSBox-X מהקישור הזה: https://github.com/joncampbell123/dosbox-x/releases. שכן קישור ההורדה באתר של DOSBox-X הוא של הגרסה הלא מקומפלת, והוא כולל תוכנה לקימפול DOSBox-X שאיתה לא הצלחתי לקמפל אותו (אני גם לא יודע איך לקמפל).
הטופיק כתב:סתם מתוך סקרנות, יש משחק שבשבילו עברת ל-Dosbox-X?
אין משחק ספיציפי. DOSBox המקורי לא מתעדכן כבר הרבה שנים והוא זמין רק בגרסאת 32 ביט, כך שאני חושש שהוא יעשה בעיות עם מערכות הפעלה 64 ביט וכן עם חלונות 10.

עדכון: מה שמוצע להורדה באתר של DOSBox-X, זה קוד המקור שלו ולא התקנה. את ההתקנה הורדתי מפה: https://github.com/joncampbell123/dosbox-x/releases, וזו גרסה מ-9/5/2016 שהיא Pre-Release. אין גרסה יציבה מאוחרת יותר מזו.

Re: בעיות עם Dosbox-X בשימוש עם D-Fend Reloaded

נשלח: ג' מאי 31, 2016 6:27 pm
על ידי rzil
דור123 כתב:עדכון: מה שמוצע להורדה באתר של DOSBox-X, זה קוד המקור שלו ולא התקנה. את ההתקנה הורדתי מפה: https://github.com/joncampbell123/dosbox-x/releases, וזו גרסה מ-9/5/2016 שהיא Pre-Release. אין גרסה יציבה מאוחרת יותר מזו.
אז כן, דיברתי על הגרסה הזו... (בכל מקרה מדובר בפרוייקט שכנראה לא יראה גרסה יציבה המון זמן)
אולי יעזור לנסות לדווח על הבעיות גם שם.

עריכה: נראה שהקבצים בגרסת החלונות לא התעדכנו כבר 3 חודשים, מה שאומר שהתיקון לא הגיע אליה גם ככה...