חבילת חלונות 95 מקרטעת לעיתים תכופות
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
חבילת חלונות 95 מקרטעת לעיתים תכופות
שמתי לב לכך, שכאשר אני מפעיל את נמלולים לחלונות 95, דרך חבילת חלונות 95, המוזיקה של המשחק איטית יותר מאשר בהפעלה ישירה דרך Windows 7 SP1 32bit.
מה הגורם לבעייה?
עדכון: הבעייה היא בכלל החבילה עצמה.
מה הגורם לבעייה?
עדכון: הבעייה היא בכלל החבילה עצמה.
נערך לאחרונה על ידי דור123 ב ו' יולי 03, 2015 9:03 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
Re: בעיות במוזיקה של נמלולים לחלונות 95 בהפעלה בחבילת חלונות
מאותה סיבה שכבר חווית, יש להניח. זה עסק מאוד "יקר" להפעיל משחק מתוך מערכת הפעלה שרצה בתוך אמולטור שמדמה מערכת הפעלה אחרת ומורץ על ידי מערכת הפעלה שלישית.
Re: בעיות במוזיקה של נמלולים לחלונות 95 בהפעלה בחבילת חלונות
אתה מתכוון שהמשחק מורץ מחלונות 95 שמורצת ע"י Dosbox-x שמדמה את דוס ומורץ ע"י Windows 7 SP1 32bit?
בכללי אני רואה כי כל פעולת החבילה מקוטעת מאוד, שיכול להיות שזה בגלל זה אולי. חשבתי לרגע לאחות את הדיסקים הוירטואליים, שייתכן שזה שהם מפוצלים היא הסיבה לקרטוע של החבילה, אך מאחה הדיסק של חלונות 95, טען שאיננו יכול לקרוא איזור מסויים בדיסק והמליץ לי להפעיל את סורק הדיסק. הפעלתי את סורק הדיסק, ולוקח לו שעות לסרוק את כונן :C, למרות שיש בו רק 64439 אשכולות, והוא וירטואלי. לא סביר להניח שיש סקטורים פגומים בכונן הוירטואלי.
בכללי אני רואה כי כל פעולת החבילה מקוטעת מאוד, שיכול להיות שזה בגלל זה אולי. חשבתי לרגע לאחות את הדיסקים הוירטואליים, שייתכן שזה שהם מפוצלים היא הסיבה לקרטוע של החבילה, אך מאחה הדיסק של חלונות 95, טען שאיננו יכול לקרוא איזור מסויים בדיסק והמליץ לי להפעיל את סורק הדיסק. הפעלתי את סורק הדיסק, ולוקח לו שעות לסרוק את כונן :C, למרות שיש בו רק 64439 אשכולות, והוא וירטואלי. לא סביר להניח שיש סקטורים פגומים בכונן הוירטואלי.
Re: חבילת חלונות 95 מקרטעת לעיתים תכופות
עדכון: סורק הדיסק של חלונות 95, גילה כמויות ענק של סקטורים פגומים בכונן הוירטואלי :C. איך זה יכול להיות שהוא בכלל גילה סקטורים פגומים, אם הכונן וירטואלי ולא פיזי? מה אני יכול לעשות בנידון?
זה קורה גם בהפעלה של חבילה "נקייה", שמעולם לא נעשה בה שימוש?
סורק הדיסק מצליח לתקן את הסקטורים הפגומים? אם כן, זה משנה משהו?
סורק הדיסק מצליח לתקן את הסקטורים הפגומים? אם כן, זה משנה משהו?
כן. כאשר התקנתי את החבילה במחשב של אבא שלי, לאחר העברת המשחקים דום 95 ונמלולים לחלונות 95 לכונן D ואת נתוני המשחק של נמלולים לחלונות 95, לתיקייה המתאימה שב-Program Files שבחלונות C. ניסיתי לאחות את כונן C רק כדי לגלות שגם שם בזמן האיחוי הוא מתריע על סקטור פגום. סורק הדיסק מצא גם שם סקטורים פגומים בכונן C, רק שלא הספקתי לתקן את כולם.
סורק הדיסק סימן את הסקטורים הפגומים שבכונן C כלא נגישים, כתוצאה מכך הם תופסים מקום בכונן C. כונן וירטואלי תיאורטית לא אמור להכיל סקטורים פגומים.
סורק הדיסק סימן את הסקטורים הפגומים שבכונן C כלא נגישים, כתוצאה מכך הם תופסים מקום בכונן C. כונן וירטואלי תיאורטית לא אמור להכיל סקטורים פגומים.
לאחר שסיימת לתקן את כל הסקטורים, האם הרגשת שיפור בביצועים?
לא בטוח לגבי הקביעה שלך שכונן וירטואלי לא אמור להכיל סקטורים פגומים. בעקרון, לפי מה שאני יודע, קיימים שני סוגים של סקטורים פגומים - פיזיים ולוגיים. הסוג שסורק הדיסק מסוגל לתקן הוא השני (סקטורים לוגיים). זהו גם סוג הסקטורים שעשוי לנבוע מבעיות תוכנה (למשל: מחשב שנכבה באמצע כתיבה לסקטור מסויים). אין סיבה שזה לא יקרה על כונן וירטואלי.
לא בטוח לגבי הקביעה שלך שכונן וירטואלי לא אמור להכיל סקטורים פגומים. בעקרון, לפי מה שאני יודע, קיימים שני סוגים של סקטורים פגומים - פיזיים ולוגיים. הסוג שסורק הדיסק מסוגל לתקן הוא השני (סקטורים לוגיים). זהו גם סוג הסקטורים שעשוי לנבוע מבעיות תוכנה (למשל: מחשב שנכבה באמצע כתיבה לסקטור מסויים). אין סיבה שזה לא יקרה על כונן וירטואלי.
יש שיפור כלשהו בביצועים, אבל זה עדיין לא רץ חלק, במיוחד אם אני מריץ ברקע סירטון כלשהו ב-Youtube.
עדכון: אינני רואה שום שיפור בביצועים לאחר תיקון הסקטורים הפגומים. דום 95 עדיין תכופות מקרטע לפעמים במצבים מסויימים.
אוקיי, תודה.