אגע בנקודות שלך לפי הסדר:
1. הכוונה ב"נטו לשימור" היא שעד עכשיו יצרתי תכנים שקשורים לנושא, במסגרת
הערוץ שלי ו
האתר שלי. אבל לא יצרתי תכנים שמוקדשים נטו לשימור, אם כי שמתי לב שיש לי נטיה להראות את הקופסאות, לתת את הקונטקסט וכן הלאה. אז החלטתי לקחת את זה צעד קדימה, להקדיש לזה את מקומו וגם להנגיש את התכנים האלה כמיטב יכולתי לאחרים - ע"י צילום, סריקות, והעברת החוויה. וכמובן, רוב המשחקים זמינים כאן באתר, אם לא כולם, או אי שם באינטרנט - מה שאבד, כפי שניסח זאת קלינט בצורה מצוינת
בסרטון הזה, הוא החוויה. הקופסה, התחושה של הקרטון, המדריכים, ולפעמים דברים משגעים כמו גלגלי הגנת תכנה, פוסטרים ובונוסים נוספים שהיום היו מתקבלים רק בחבילות אספנים. בשבילי משחקי רטרו זה לא רק מידע דיגיטלי - זה משהו שהיה לו גם קונטקסט, גם תחושה פיזית ואני חושב שזה חלק מאוד מאוד גדול מהנוסטלגיה.
2. הלוואי שהיה לי זמן לשחק בגיימפליי מלא של כל משחק ולהעלות אותו. אני רק אראה טעימה, ואפנה ל"מסע אל העבר" אם הוא באתר, או לאתרים אחרים אם לא (כמו אבנדוניה).
3. מוזר לך שאנשים תרמו מרצונם? מה אם אספר לך שאנשים זורקים לפח מרצונם דברים כאלה, כל יום, אין שום מודעות לנושא. לא בטוח שאתקל כבר בדברים כמו "סופר קוף" או "האורגים" באריזה והכל. אמא שלי במשך השנים לא הפסיקה להציק לי שאזרוק קופסאות, וכמה אני שמח שהייתי עקשן והצלחתי לעמוד בניג'וסים. אני מניח שהרבה מאוד אנשים אחרים לא. במיוחד כי זה תופס מקום ואין מודעות לחשיבות העניין.
לכן חשבתי להקים תנועה שגם תקדם את הנושא, ותיתן לאנשים כתובת לפניות ולתרומות, במקרה והם חושבים לזרוק לפח. וזה כל הזמן קורה... למעשה, התחלתי במאמץ הזה רק אחרי ששמעתי "וידויים" די והותר והחלטתי שהגיע הזמן לעצור את התופעה. בנוסף ובשיתוף עם חברים אחרים, יהיו גם סריקות של מגזינים ישנים (כבר יש המון!) ותיעוד של כתבות בעיתונות המקומית (אני קופץ לפעמים לארכיון העיתונות ומצלם). אפשר רק לחלום, אבל אולי התנועה הזאת תתגבש ותהפוך למשהו רשמי בעתיד. חלק גדול מזה זה הוא גם מתן אפשרות לאנשים לחלוק בנטל, כיוון שלעשות הכל בעצמי, יחד עם ערוצי התוכן שאני יוצר ומנהל, והכל בזמני הפנוי - נראה לי כמו משהו שיכול להכנס ל"תקיעה" די מהר.