דוסבוקס 4:3 או 16:9
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
דוסבוקס 4:3 או 16:9
רציתי לשאול איך אתם מעדיפים לשחק משחקים ישנים, האם אתה מגדירים בדוסבוקס שהמשחק ירוץ ביחס 4:3 או שאתם נותנים למשחק להמרח על כל המסך?
אני שואל כי במשחקים כמו קין ודייב זה פחות קריטי, אבל במשחקי פינבול המתיחה הזאת מאוד מורגשת לפחות לדעתי...
אני שואל כי במשחקים כמו קין ודייב זה פחות קריטי, אבל במשחקי פינבול המתיחה הזאת מאוד מורגשת לפחות לדעתי...
Re: דוסבוקס 4:3 או 16:9
יש לי מסך שטוח 19 אינץ' של סוני עם יחס 4:3.
(כבר כמה שנים שהוא דולק אצלי בלי כיבוי כמעט)
אני ממש בספק אם יש היום מסכים של סוני בשוק הישראלי.
(יש לי גם מסך רחב במחשב שני,)
(ולאבא שלי יש מסך שהוא כמעט מרובע)
(כבר כמה שנים שהוא דולק אצלי בלי כיבוי כמעט)
אני ממש בספק אם יש היום מסכים של סוני בשוק הישראלי.
(יש לי גם מסך רחב במחשב שני,)
(ולאבא שלי יש מסך שהוא כמעט מרובע)
ולדוד שלי יש כלב, אבל לרוחב.
יש פה תשובה לשאלה?emh כתב:...
אנוביס, אם תאמר לי איך משנים את היחס בדוסבוקס ומה ברירת המחדל, אוכל לענות לך.
כדי לשנות את היחס צריך להגדיר ככה:
1. Change 'Fullresolution' from =original to =0x0
2. Change 'output' to =ddraw
3. Scroll down a bit until you find an option called 'aspect'. Change this from =false to =true.
לקוח מהקישור הבא:
http://www.gog.com/forum/general/forcing_43_mode
בתכלס זה נותן את הרזולוציה המקורית (עם שני פסים שחורים בצדדים...)
1. Change 'Fullresolution' from =original to =0x0
2. Change 'output' to =ddraw
3. Scroll down a bit until you find an option called 'aspect'. Change this from =false to =true.
לקוח מהקישור הבא:
http://www.gog.com/forum/general/forcing_43_mode
בתכלס זה נותן את הרזולוציה המקורית (עם שני פסים שחורים בצדדים...)
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
כן... אם יש לו מסך בפרופורציה 4:3 והוא משחק בחלון מלא, אז ככה הוא רואה את זה ולא צריך שדוסבוקס יכפה את הפרופורציה הזו על התצוגה.brother34 כתב:יש פה תשובה לשאלה?emh כתב:...![]()
כיום אני בד"כ מפעיל משחקים בדוסבוקס בחלון. אבל בפעמים שאני משתמש במסך מלא, יש לי כפתור על המסך שמכווץ את התצוגה ל-4:3, ובו אני משתמש כשמתחשק לי, כך שגם אני לא צריך להתעסק בהגדרות של דוסבוקס בשביל זה.
הא? לא. זה אמור לתת את הפרופורציה המקורית. ממש לא הרזולוציה המקורית, זה מעוות אותה לגמרי. אגב, נסיתי כרגע את מה שרשמת וזה לא עובד אצלי במסך רחב מלא; זה עדיין נמרח לצדדים, בלי פסים שחורים (לא התעכבתי כדי לחפש פתרון, אני סתם מדווח).dj_anubis כתב:[...] בתכלס זה נותן את הרזולוציה המקורית (עם שני פסים שחורים בצדדים...)
לא יודע סבא, אצלי זה עובד מצוין, זה עושה את התמונה ב4:3 עם שני פסים שחורים בצדדים
אם כך, אני משחק במסך מלא, אז כנראה זה לא 4:3. באמת אף פעם לא הפריעה לי מריחה כלשהיא, וסתם בדקתי כמה משחקים כדי לראות על מה מדובר -
לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. בדקתי את Epic Pinball כדי לראות אם באמת בפינבול זה נראה רע יותר, ואני מסכים עם אנוביס - זה באמת בולט יותר (אבל נסבל).
אם כבר מדברים על אפיק פינבול - פתאום אחרי כל השנים האלה ראיתי שם באופציות Low angle ו- high angle ולא שמתי לב להבדל ביניהן. מישהו רואה אחרת?
לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. בדקתי את Epic Pinball כדי לראות אם באמת בפינבול זה נראה רע יותר, ואני מסכים עם אנוביס - זה באמת בולט יותר (אבל נסבל).
אם כבר מדברים על אפיק פינבול - פתאום אחרי כל השנים האלה ראיתי שם באופציות Low angle ו- high angle ולא שמתי לב להבדל ביניהן. מישהו רואה אחרת?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
תלוי איזה מסך יש לך. רב המסכים היום, אני מניח, הם מסכים רחבים בפרופורציה של 16:9. בעבר רובם היו בפרופורציה של 4:3. אגב, זה לא מפתיע שההבדל בין מסך מלא לחלון אינו ניכר - בחלון הפרופורציה היא של 8:5, שזה קרוב מאוד ל-16:9. למעשה, קרוב יותר ל-16:9 מאשר ל-4:3 (אתה יכול לראות בהמחשה שעשיתי כאן לא מזמן. הפרופורציות שם מדויקות).brother34 כתב:אם כך, אני משחק במסך מלא, אז כנראה זה לא 4:3.
אני מניח שזה מדמה את הזווית ההטייה של השולחן ה"פיזי". "high angle", יען השולחן בהטיה גבוהה ולכן הכדור יפול מהר יותר. נסה את זה. אפרופו Epic Pinball שאתה לא עוזב אותו, אני בטוח שהרמה של הסיקור הנוכחי מדירה שינה מעפעפיך... מתי אתה משיב לו את כבודו הראוי?brother34 כתב:אם כבר מדברים על אפיק פינבול - פתאום אחרי כל השנים האלה ראיתי שם באופציות Low angle ו- high angle ולא שמתי לב להבדל ביניהן. מישהו רואה אחרת?
דווקא לאחרונה יצא לי לשחק בSILVERBALL ויש שם את שלב שנקרא BLOOD אני ממש אוהב את העיצוב שלו, אבל אני ממש לא מצליח להחזיק מעמד שם הרבה זמן
גם עם כל האהבה שלי לEPIC PINBALL וSILVERBALL, לדעתי קשה לו להתחרות עם PSYCHO PINBALL או EXTREME PINBALL או PINBALL FANTASIES
ועם כל זה אני ממש אוהב אותם יש להם ערך נוסטלגי גדול אצלי
גם עם כל האהבה שלי לEPIC PINBALL וSILVERBALL, לדעתי קשה לו להתחרות עם PSYCHO PINBALL או EXTREME PINBALL או PINBALL FANTASIES
ועם כל זה אני ממש אוהב אותם יש להם ערך נוסטלגי גדול אצלי
ניצול התמימות
זה מה שיש לי.Radioactive Grandpa כתב: תלוי איזה מסך יש לך. רב המסכים היום, אני מניח, הם מסכים רחבים בפרופורציה של 16:9.
זה כנראה נכון, הבעיה שכשאני משחק פינבול אני מסדר את המהירות בF11 F12 שיהיה לי נוח, אז כנראה לכן לא שמתי לב.Radioactive Grandpa כתב:אני מניח שזה מדמה את הזווית ההטייה של השולחן ה"פיזי". "high angle", יען השולחן בהטיה גבוהה ולכן הכדור יפול מהר יותר. נסה את זה. אפרופו Epic Pinball שאתה לא עוזב אותו, אני בטוח שהרמה של הסיקור הנוכחי מדירה שינה מעפעפיך... מתי אתה משיב לו את כבודו הראוי?
דבר שני, אין לי בעיה שאתה מנסה לשלוף ממני סיקורים, אבל על איזה "אפרופו שאני לא עוזב" אתה מדבר? חוץ מזה שהזכרתי את המנגינה של שולחן האנדרואיד שם לא זכור לי שדיברתי עליו.
אתה אולי מתכוון לExtreme Pinball? (השתחויה שלוש פעמים לכל צד ונישוק המקלדת)
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אין מצב שיש יותר מאחד, נכון? כאילו, למה...
אה... הממ, אני מדבר על המשחק הזה שיש לו "Pinball" בשם...