למה אני לא מצליח להקליט מסך עם DOSBox?
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
למה אני לא מצליח להקליט מסך עם DOSBox?
ידוע לי שמגירסה 0.65 ומעלה, אפשר להקליט מסך עם DOSBOX. יש לי גרסה 0.74, ניסיתי להקליט באמצעות צירוף המקשים ctrl+alt+F5, וזה לא מצליח להקליט. כאילו כשאני לוחץ על זה, לא קורה שום דבר. שום כלום.
ויש לי קודקים והכל, אז אין לי מושג למה אני לא מצליח. למי שלא ידע שישנה האפשרות להקליט עם DOSBox, אז פה יש הסבר על זה: http://www.dosbox.com/wiki/Recording_Video" target="_blank
יש למישהו מושג מדוע אני לא מצליח להקליט? האם בכלל צריך להופיע משהו כשמתחילים להקליט? כי לי לא מופיע כלום..תודה מראש למי שיעזור.
ויש לי קודקים והכל, אז אין לי מושג למה אני לא מצליח. למי שלא ידע שישנה האפשרות להקליט עם DOSBox, אז פה יש הסבר על זה: http://www.dosbox.com/wiki/Recording_Video" target="_blank
יש למישהו מושג מדוע אני לא מצליח להקליט? האם בכלל צריך להופיע משהו כשמתחילים להקליט? כי לי לא מופיע כלום..תודה מראש למי שיעזור.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
Re: למה אני לא מצליח להקליט מסך עם DOSBox?
- screenshot רגיל עובד לך? אם לא, בדוק שאין לך איזה F-lock במקלדת שכבוי...
- אתה מפעיל עם חלון ה-console ברקע? אם לא, תפעיל כשהוא מוצג. כשאתה לוחץ על הצירוף הזה, מה נכתב שם?
- אתה מפעיל עם חלון ה-console ברקע? אם לא, תפעיל כשהוא מוצג. כשאתה לוחץ על הצירוף הזה, מה נכתב שם?
Radioactive Grandpa כתב:- screenshot רגיל עובד לך? אם לא, בדוק שאין לך איזה F-lock במקלדת שכבוי...

http://ufu.co.il/files/whiqtqhmomz5c0vfxq8v.jpg" target="_blank
במצב הזה, אני לוחץ על ctrl+alt+f5, וזה לא עושה שום דבר. לא רושם כלום, כאילו לא עשיתי שום דבר.
וכל האורות של הf-lock דלוקות אצלי במקלדת. ומז"א חלון ה-console? כשאני מפעיל את dosbox, נפתחים לי שתי חלונות.
החלון בתמונה שלמעלה, ועוד חלון בשם DOSBox Status Window. אין לי מושג מה זה החלון ה-console שעליו אתה מדבר.
ומה בדיוק צריך לקרות כשלוחצים על הCTRL+ALT+F5? זה צריך לרשום איזה משהו? צריך להופיע משהו? כי לי זה פשוט לא עושה כלום, וזה משגע אותי למה.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
בדיוק זה. ה"DOSBox Status Window".lior111 כתב:החלון בתמונה שלמעלה, ועוד חלון בשם DOSBox Status Window. אין לי מושג מה זה החלון ה-console שעליו אתה מדבר.
לא השבת לגבי לכידת תמונה (Ctrl+F5).
[עריכה]
וכדי שזה יפסיק "לשגע אותך", אתה לא אמור לראות שום דבר בחלון הראשי של DOSBox. רק בחלון ה-console (שאם בכל זאת העניין פועל ותקין, מבט בחלון האמור כנראה היה עונה לך על כל השאלות הבאות).
אה. הבנתי עכשיו למה חשבתי שלא הצלחתי להקליט. בעצם הצלחתי אבל לא ידעתי. לא הייתי צריך ללחוץ על ctrl+f5 כדי להקליט. גם בלי ctrl+f5 אני מצליח.Radioactive Grandpa כתב:בדיוק זה. ה"DOSBox Status Window".lior111 כתב:החלון בתמונה שלמעלה, ועוד חלון בשם DOSBox Status Window. אין לי מושג מה זה החלון ה-console שעליו אתה מדבר.
לא השבת לגבי לכידת תמונה (Ctrl+F5).
פשוט כשאני לוחץ ctrl+alt+f5, זה רושם בחלון של ה-dosbox status window שזה מקליט, וכשאני עוצר זה רושם שזה הופסק.
ואז זה נותן לי את היעד של התיקייה. אני לא ידעתי אבל שזה צריך לרשום את זה בחלון השני, חשבתי שזה צריך לרשום משהו בחלון של המשחק, ולכן חשבתי שלא הצלחתי להקליט. בכל מקרה סודרה הבעיה. אבל יש לי בעיה אחרת עכשיו. זה אמנם הקליט והכל טוב ויפה, אבל האמת שהרזולוציה של ההקלטה מוציאה לי את המסך קטן כשאני מפעיל אותו במדייה פלייר. הרזולוציה היא 320x200, הייתי מעדיף רזולוציה של 640x480, או יותר גבוהה כדי שאוכל לצפות בזה במדייה פלייר על כל המסך (בk-lite 321 אני מצליח לצפות בסרטון על כל המסך, אבל במדייה פלייר המסך קטן בגלל הרזולוציה)
תראה על מה אני מדבר: http://www.uploadstation.com/file/BSdyn38/cold_006.avi" target="_blank
ישנה דרך לקבוע רזולוציית הקלטה ועוד כל מיני הגדרות של ההקלטה?
אני מאמין שאם תשנה את הרזולוציה בקובץ conf זה ישפיע על ההקלטה. אבל קח בחשבון שאם תגדיל מלאכותית משחק שמראש תוכנן לעבוד ברזולוציה נמוכה הוא לא יראה טוב.
איך אני משנה את ההגדרות בקובץ ה-conf? אני פשוט פותח את הקובץ הזה באמצעות Notepad?Octarine כתב:אני מאמין שאם תשנה את הרזולוציה בקובץ conf זה ישפיע על ההקלטה. אבל קח בחשבון שאם תגדיל מלאכותית משחק שמראש תוכנן לעבוד ברזולוציה נמוכה הוא לא יראה טוב.
הוא מופיע לך בתיקיה של דוסבוקס בתפריט ההתחלה, הקישור יפתח אותו בעורך טקסט.
תשנה את windowresolution=original לרזולוציה שאתה רוצה, ואת output למשהו שהוא לא surface (תבדוק מה עובד הכי טוב).
תשנה את windowresolution=original לרזולוציה שאתה רוצה, ואת output למשהו שהוא לא surface (תבדוק מה עובד הכי טוב).
מה יש עוד חוץ מ-surface?Octarine כתב:הוא מופיע לך בתיקיה של דוסבוקס בתפריט ההתחלה, הקישור יפתח אותו בעורך טקסט.
האפשרויות מופיעות בהערות בקובץ עצמו.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
לא הבנתי את הבעיה. ב-Windows Media Player אתה יכול לצפות בכל סרטון, גם ברזולוציה נמוכה של 320x200, במסך מלא, או בפרופורציה של 200% שזה די שקול להקלטה ברזולוציה של 640x400. (בעיני זה עדיף בהרבה על הקלטה מראש ברזולוציה מסולפת. עדיף שהמקור המדויק והחד יהיה בקובץ ותכנת הצפיה תעוות אותו בהתאם לצרכיך מאשר מראש להקליט עיוות.)
Radioactive Grandpa כתב:לא הבנתי את הבעיה. ב-Windows Media Player אתה יכול לצפות בכל סרטון, גם ברזולוציה נמוכה של 320x200, במסך מלא, או בפרופורציה של 200% שזה די שקול להקלטה ברזולוציה של 640x400. (בעיני זה עדיף בהרבה על הקלטה מראש ברזולוציה מסולפת. עדיף שהמקור המדויק והחד יהיה בקובץ ותכנת הצפיה תעוות אותו בהתאם לצרכיך מאשר מראש להקליט עיוות.)
ניסיתי עם 200%, לא הולך במדייה פלייר. זה עדיין מראה לי מסך קטן, וגבולות שחורים מכל הצדדים. בכל מקרה, גם הקידוד של ההקלטה הוא לא משהו.
Video: ZMBV 320x200 70.09fps 88Kbps [Video 0]
Audio: PCM 44100Hz stereo 1411Kbps [Audio 1]
מה זה ZMBV? נראה לי קידוד מאוד לא איכותי. אני חושב שעדיף XVID. יש דרך לשנות לקידוד XVID בהקלטה?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
ZMBV הוא פורמט הקידוד של DOSBox (הוא מתאים מראש לסוג הפלט של רב המשחקים האלו), וזה הכי איכותי שאפשר. זה lossless, בניגוד ל-XVID. אם זה נראה לך לא משהו, אולי יש לך בעיה בהגדרות התצוגה הכלליות של המחשב או תוכנת הנגן.
מן הסתם גם 200% (=640x400) לא מספיק מתוח כדי למלא מסך מלא ברזולוציה נורמלית בחלונות. אבל מה לגבי אפשרות מסך מלא (Alt+Enter)? אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מנסה להשיג.lior111 כתב:ניסיתי עם 200%, לא הולך במדייה פלייר. זה עדיין מראה לי מסך קטן, וגבולות שחורים מכל הצדדים.
אוקיי, אם ZMBV זה בסדר כמו שאתה אומר, אז אני מאמין לך. כי אני לא הכרתי את הפורמט הזה עד שהסברת לי.Radioactive Grandpa כתב:ZMBV הוא פורמט הקידוד של DOSBox (הוא מתאים מראש לסוג הפלט של רב המשחקים האלו), וזה הכי איכותי שאפשר. זה lossless, בניגוד ל-XVID. אם זה נראה לך לא משהו, אולי יש לך בעיה בהגדרות התצוגה הכלליות של המחשב או תוכנת הנגן.
מן הסתם גם 200% (=640x400) לא מספיק מתוח כדי למלא מסך מלא ברזולוציה נורמלית בחלונות. אבל מה לגבי אפשרות מסך מלא (Alt+Enter)? אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מנסה להשיג.lior111 כתב:ניסיתי עם 200%, לא הולך במדייה פלייר. זה עדיין מראה לי מסך קטן, וגבולות שחורים מכל הצדדים.
ולגבי הרזולוציה, אני כבר אסתדר עם הקובץ CONF. ואם לא ילך לי עם הקובץ CONF, מקסימום אני אמיר את הרזולוציה ב-Format Factory.
בכל מקרה יש עוד בעיה נוספת אחרונה, שאחריה אתה יכול לסגור את האשכול הזה.
אחרי שהקלטתי את המשחק, יש קצת delay בין הקול ובין התמונה. הקול מגיע מהר מדי לפני התמונה, ובמשחק עצמו הכל בסדר, רק בהקלטה מתרחש ה-delay הזה.
ומה שבכלל מוזר פה, כשהעלתי את מה שהקלטתי ליוטיוב, זה פתאום יצא מסונכרן לגמרי. כאילו אין שום בעיה.
תראה על מה אני מדבר. הנה הקטע שהקלטתי: http://www.sendspace.com/file/yzaezj" target="_blank (בבקשה תוריד, שתדע על מה אני מדבר)
והנה הקטע הזה שהעלתי אותו ליוטיוב: http://www.youtube.com/watch?v=zjhCAghvCSw" target="_blank (לא שיניתי בו שום דבר, זה בול אותו הקטע שהעלתי ל-sendspace)
עכשיו, אם תצפה בקטע שהעלתי ל-sendspace, תראה שיש קצת delay בין הקול ובין התמונה. ואחרי שתצפה ביוטיוב באותו הקטע, תראה שזה מסונכרן לגמרי, אחד לאחד (אפשר לראות את זה במיוחד בקטע של 00:11, כשהראש של השחקן נופל)
מה יכולה להיות הסיבה המוזרה הזאת שבמחשב יש delay, אבל ביוטיוב אין? זה יכול להיות קשור לפורמט של הקובץ או משהו? כי ביוטיוב לפי מה שידוע לי יש איזה תהליך מסויים שהם עושים לקובץ לאחר העלאה. יש דרך לתקן את זה שגם במחשב אני אוכל לצפות בזה עם סינכרון?
לא נתקלתי בבעיה כזאת בעבר, אז אני מנחש: או שיש איזה תהליך ברקע שמעמיס על המעבד שלך וגורם לעיכוב, או שאולי זה עניין של קודאק לא מתאים.
נסה אולי לצפות בסרטון ב-VLC ולראות אם יש סינכרון.
נסה אולי לצפות בסרטון ב-VLC ולראות אם יש סינכרון.