ספאם
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
ספאם
בתקופה האחרונה מופיעות בפורום הראשי הודעות ספאם באנגלית. הודעה הקודמת שלי לגבי הדבר בפורום הראשי נמחקה. תטפלו בעניין.
Re: ספאם
אנחנו נוקטים מספר אמצעים על מנת לצמצם את כמות הספאם שמפורסמת במערכת הפורומים.
למרבה הצער, אי אפשר להגיע ל-100 אחוזי הצלחה, אך אם להודות על האמת, לדעתי אנחנו לא מאוד רחוקים, ורוב הודעות הספאם מסוננות.
בכל מקרה, גם הודעות שמצליחות לעבור את ההגנות שלנו נמחקות במהירות (יחסית) על ידי המנהלים המסורים
למרבה הצער, אי אפשר להגיע ל-100 אחוזי הצלחה, אך אם להודות על האמת, לדעתי אנחנו לא מאוד רחוקים, ורוב הודעות הספאם מסוננות.
בכל מקרה, גם הודעות שמצליחות לעבור את ההגנות שלנו נמחקות במהירות (יחסית) על ידי המנהלים המסורים
מכיוון שרוב הודעות הספאם בפורום הן בשפות זרות ושפת הדיון בפורום היא בעברית, כל מה שצריך לעשות זה לעשות מסנן שיסנן כל הודעה שכתובה מהבסיס בשפה זרה. כמוכן ניתן למנוע אפשרות לשנות או לקבוע מאפינים בינלאומיים בפרופיל כמו אזור זמן בעת רישום לפורום או שינוי פרופיל קיים כיוון שהפורום הזה הוא לא בינלאומי.
What if I'm in the mood for English ? :>
האמת שההצעה שלך לא רחוקה מהמציאות.
הבעיה היא שלמרות זאת, לעיתים בוטים מסויימים מצליחים לעבור את ההגנה הזו באמצעות תווים מיוחדים שמתפרשים בטעות בתור עברית (סימני פיסוק שונים, למשל), אבל הרוב המוחלט לא מצליח.
הבעיה היא שלמרות זאת, לעיתים בוטים מסויימים מצליחים לעבור את ההגנה הזו באמצעות תווים מיוחדים שמתפרשים בטעות בתור עברית (סימני פיסוק שונים, למשל), אבל הרוב המוחלט לא מצליח.
דרך אגב מבחן האנושיות (CAPTCHA) שלכם לא יעיל כיוון שהוא מציג טקסט קבוע ומוגדר עם גופן תקין (דרוש להקליד מסע-אל-העבר בתיבת טקסט שבה המילה הדרושה כבר רשומה) ולא טקסט חסר משמעות ורנדומלי עם גופן מעוות (טקסט המופיע בנפרד מהתיבת הטקסט) ו/או סימני רקע כנהוג במבחנים אלה. לבוטים זדוניים קל לעבור את המבחן שלכם משום שהם יכולים להשתמש בקריאת תווים אופטיים (OCR) ללא בעייה בצורת מבחן כזאת.
דרך אגב, בפרומים שבהם אין אפשרות לאורחים לשלוח הודעות ואינם משתמשים במבחני אבחון בין אדם לבין מכונה, למשתמשים שנוצרים כתוצאה מבוטים זדוניים יש התנהגות שמזכירה לי במקצת את התפרצותו של הר הגעש וזוב בשנת 79 לספירה שהיה כבוי במשך אלפי שנים. התנהגותם של הבוטים האלה דומה מאוד לוזוב במקרה המדובר, כיוון שכשהם יוצרים משתמשים חדשים בפורומים, המשתמשים הממוכנים האלה "כבויים" למשך כמה חודשים או אף יותר לפני שהם מתעוררים בהתפרצות אלימות של שליחת הודעות ספאם דרך הפורום או פעולות מזיקות אחרות.
תיאורטית אתה צודק, זאת אכן לא בעיה לבנות בוט שיצליח לעקוף את ההגנה ההיא.דור123 כתב:דרך אגב מבחן האנושיות (CAPTCHA) שלכם לא יעיל כיוון שהוא מציג טקסט קבוע ומוגדר עם גופן תקין (דרוש להקליד מסע-אל-העבר בתיבת טקסט שבה המילה הדרושה כבר רשומה) ולא טקסט חסר משמעות ורנדומלי עם גופן מעוות (טקסט המופיע בנפרד מהתיבת הטקסט) ו/או סימני רקע כנהוג במבחנים אלה. לבוטים זדוניים קל לעבור את המבחן שלכם משום שהם יכולים להשתמש בקריאת תווים אופטיים (OCR) ללא בעייה בצורת מבחן כזאת.
מעשית, יוצרי הבוטים לא טורחים להתאים את הבוט שלהם לכל וריאציה של טופס רישום (לפחות נכון להיום) ולכן פורומים שמשנים קצת את טופס הרישום הסטדנרטי של PhpBB זוכים להגנה יחסית בפני הרשמה של בוטים.
שים לב ששדה זה מגיע יחד עם CAPTCHA מסורתי.
בינתיים השיטה מוכיחה את עצמה.
עקב ריבוי הודעות הספאם לאחרונה, המנגנון עודכן ואמור לכסות כעת מקרה שלא כוסה בעבר.
משתמשי הפורום לא אמורים להרגיש בשינוי כלשהו - אם מתרחשות תקלות מוזרות בפורום, אנא עדכנו אותי.
תודה.
משתמשי הפורום לא אמורים להרגיש בשינוי כלשהו - אם מתרחשות תקלות מוזרות בפורום, אנא עדכנו אותי.
תודה.
לאחר מתקפת ספאם חדשה של בוטים דוברי עברית, התווספה עוד דרישה מהאורחים שמעוניינים לפרסם הודעה בפורום, וכעת עליהם להקליד מחרוזת קצרה לפני שליחת ההודעה.
מעולהGordi כתב:לאחר מתקפת ספאם חדשה של בוטים דוברי עברית, התווספה עוד דרישה מהאורחים שמעוניינים לפרסם הודעה בפורום, וכעת עליהם להקליד מחרוזת קצרה לפני שליחת ההודעה.
פחות מעולה לאורחים.עידן כתב:מעולה
אני בכלל הייתי בעבר(לפני כמה שנים טובות, אמנם) בדיעה לחייב הרשמה כדי לכתוב הודעות בפורום. זה מאפשר להתמודד עם ספאם בקלות רבה הרבה יותר.Og כתב:פחות מעולה לאורחים.עידן כתב:מעולה
אם רוצים בכל זאת לאפשר לאורחים לכתוב, ראוי שיינקטו צעדים מהסוג הזה.
אני כ"כ מתנגד לגישה הזו שאני לא יודע מאיפה אפילו להתחיל.
זכותך. אבל איפשהו צריכים להיות מעצורים, אלא אם אתה רוצה השתלטות ספאמרים על הפורומים. לכן הצעד של גורדי נראה לי נכון מאוד.Og כתב:אני כ"כ מתנגד לגישה הזו שאני לא יודע מאיפה אפילו להתחיל.