שאלת D-Fend
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
-
winter40000
- משתמש רשום

שאלת D-Fend
רציתי לשאול לגבי דיפנד איזה גרסה עדיף להוריד מהאתר?
במדריך רשום שתי גרסאות אך נכון להיום יש כבר דוסבוקס 0.73 , למישהו יש המלצה מנסיון אישי לגבי גרסת d-fend לדוסבוקס הנוכחי?
שאלה נוספת:
אני רוצה ליצור ספריה אחת של d-fend ובתוכה גם דוסבוקס וגם מלא משחקים, והכל מוגדר בספריה אחת (או תת ספריות למיניהן) , השאלה היא, לאחר שהתקנתי את דיפנד והגדרתי את כל המשחקים והמיקום של דוסבוקס, האם ניתן להעביר את זה ממחשב אחד לאחר? כלומר האם העתקה פשוטה לא תפגע בהתקנה?
תודה
במדריך רשום שתי גרסאות אך נכון להיום יש כבר דוסבוקס 0.73 , למישהו יש המלצה מנסיון אישי לגבי גרסת d-fend לדוסבוקס הנוכחי?
שאלה נוספת:
אני רוצה ליצור ספריה אחת של d-fend ובתוכה גם דוסבוקס וגם מלא משחקים, והכל מוגדר בספריה אחת (או תת ספריות למיניהן) , השאלה היא, לאחר שהתקנתי את דיפנד והגדרתי את כל המשחקים והמיקום של דוסבוקס, האם ניתן להעביר את זה ממחשב אחד לאחר? כלומר האם העתקה פשוטה לא תפגע בהתקנה?
תודה
-
דור123
Re: שאלת D-Fend
הייתי ממליץ לך לנטוש את d-fend המקורי ולהוריד את יורשו, d-fend reloaded. ההפצה של d-fend נפסקה מזמן כבר וכיום כל הגרסאות של d-fend המופצות באינטרנט הן הגרסאות האחרונות שלו שאינן תומכות באופציות האחרונות שיש בגרסה האחרונה של דוסבוקס. כדי ליהנות מכל האפשרויות הכלולות בגרסה האחרונה של דוסבוקס הורד את d-fend reloaded. כדי להגיע לאתר של d-fend reloaded כתוב בגוגל את שם התוכנה ולחץ "יותר מזל משכל". זה יכנס לאתר של התוכנה משם תוכל להוריד את הגרסא המעודכנת ביותר של התוכנה.
באופן כללי, אם אתה רוצה להעביר משהו ממחשב למחשב בלי לפגוע בהתקנה, צריך להגדיר כל מיקום באופן רלטיבי (Relative), בשונה מאבסולוטי (Absolute).
זאת אומרת, אם DOSBox מותקן ב-C:\DOSBox ומריו מותקן ב-C:\Games\Mario אז תצטרך להפעיל את המשחק כך:בשונה מ:בכל מקרה, "עץ" הספריות צריך להיות באותה צורה.
מקווה שזה עוזר.
זאת אומרת, אם DOSBox מותקן ב-C:\DOSBox ומריו מותקן ב-C:\Games\Mario אז תצטרך להפעיל את המשחק כך:
קוד: בחירת הכל
dosbox.exe ..\games\mario\mario.exeקוד: בחירת הכל
dosbox.exe c:\games\mario\mario.exeמקווה שזה עוזר.
נערך לאחרונה על ידי raztk ב ה' פברואר 11, 2010 3:20 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
winter40000
- משתמש רשום

תודה רבה 
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אמנם דור כבר השיב לך על השאלה הראשונה ולפי התגובה שלך נראה כי התשובה סיפקה אותך. דור אמר דברים נכונים מאד, רק רציתי לומר מעבר לכך ש-D-Fend אכן הפסיקה את פיתוחה עוד מזמן שיש לזה התייחסות במדריך באתר, וגם סעיף איך להתאים את D-Fend לגרסה האחרונה של DOSBox. אמנם מצוין שם 0.70-0.72, אבל זה רלוונטי באותה מידה גם ל-0.73.
האם זה לא ברור מהמדריך? (אני שואל כדי לדעת אם לתקן אותו, מעבר להתאמה בשמה מ-"0.72" ל-"0.73")
דבר נוסף, יכול להיות שדור צודק ו-D-Fend Reloaded היא האלטרנטיבה הטובה ביותר ל-D-Fend כיום (הסיבה שהמדריך לא מציע אלטרנטיבה כלשהי היא כיוון שאין מישהו בפורום שבקיא בה יותר מב-D-Fend). אבל אולי הבדיקה שערכתי לפני כשנה וחצי עדיין רלוונטית ו-Reloaded דווקא אינה כה מומלצת, ואולי תרצה לראות את ההשוואה בין הפרונטאנדים המובילים כיום כדי להחליט בעצמך.
האם זה לא ברור מהמדריך? (אני שואל כדי לדעת אם לתקן אותו, מעבר להתאמה בשמה מ-"0.72" ל-"0.73")
דבר נוסף, יכול להיות שדור צודק ו-D-Fend Reloaded היא האלטרנטיבה הטובה ביותר ל-D-Fend כיום (הסיבה שהמדריך לא מציע אלטרנטיבה כלשהי היא כיוון שאין מישהו בפורום שבקיא בה יותר מב-D-Fend). אבל אולי הבדיקה שערכתי לפני כשנה וחצי עדיין רלוונטית ו-Reloaded דווקא אינה כה מומלצת, ואולי תרצה לראות את ההשוואה בין הפרונטאנדים המובילים כיום כדי להחליט בעצמך.
-
winter40000
- משתמש רשום

התקנתי אתמול את ה reloaded , עברתי על האופציות, זה טיפה לא ידידותי אבל אני מניח שכשאני אוסיף עוד דברים אני עלול להתקל בבעיות, הסיבה שבחרתי ב reloaded היא בגלל העדכונים ובכך שאין לה יותר מידי חסרונות לפי ההשוואה
אגב, המדריך ברור, אבל אי אפשר לדעת כמה טוב להשתמש בתוכנה ישנה שהפסיקו בחידושים שלה.
לא הבנתי רק משהו לגבי ההערה הבאה:
"דווקא D-Fend Reloaded, שלא רק ששחזרה את רעיון אשף יצירת הפרופיל של D-Fend, אפילו נסתה לייעל אותו, הצליחה לדפוק את כל התהליך עם ביצוע גרוע לרעיון מעולה."
ולגבי זה:
"מסבירות פנים", יכולת ההתמצאות העצמאית למשתמש הבלתי-מנוסה: למרבה הצער, כל הפרונטאנדים החדשים נופלים כאן ולא מתקרבים לנוחות, הפשטות והיעילות של D-Fend. ודווקא D-Fend Reloaded בכלל מתרסקת כאן, עם המון המון מה להגיד, והמון בלאגן באיך שהיא אומרת את זה. מלא אופציות לא ברורות בכל פינה בהמון דוחק.
האם אני צפוי לבעיות עתידיות בהפעלת משחקים (מבחינת תוכנה) או "רק" חוסר התמצאות?
אגב, המדריך ברור, אבל אי אפשר לדעת כמה טוב להשתמש בתוכנה ישנה שהפסיקו בחידושים שלה.
לא הבנתי רק משהו לגבי ההערה הבאה:
"דווקא D-Fend Reloaded, שלא רק ששחזרה את רעיון אשף יצירת הפרופיל של D-Fend, אפילו נסתה לייעל אותו, הצליחה לדפוק את כל התהליך עם ביצוע גרוע לרעיון מעולה."
ולגבי זה:
"מסבירות פנים", יכולת ההתמצאות העצמאית למשתמש הבלתי-מנוסה: למרבה הצער, כל הפרונטאנדים החדשים נופלים כאן ולא מתקרבים לנוחות, הפשטות והיעילות של D-Fend. ודווקא D-Fend Reloaded בכלל מתרסקת כאן, עם המון המון מה להגיד, והמון בלאגן באיך שהיא אומרת את זה. מלא אופציות לא ברורות בכל פינה בהמון דוחק.
האם אני צפוי לבעיות עתידיות בהפעלת משחקים (מבחינת תוכנה) או "רק" חוסר התמצאות?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
בשעתו היו לא מעט בעיות עם האשף שלהם. היה שם רעיון מבריק לשים כל מיני תבניות, לתת למשתמש לבחור בהן בכך שהוא מתאר את המשחק שלו. בפועל - זה פשוט לא עבד או קרס בגלל דברים כמו שורת ה-mount.winter40000 כתב:לא הבנתי רק משהו לגבי ההערה .....
אני לא יודע, להערכתי לא. בטח לא כשאתה מכיר את DOSBox (נכון?), ותדע להבין אותן. אני חוזר על מה שאמרתי עוד שם, לא רק שזה היה לפני שנה וחצי, זה גם היה מתוך התרשמות מאד שטחית. בינתיים הספקתי לראות שהיו כמה עדכונים ששיפרו את המבנה הכללי של Reloaded, אבל עדיין לא בדקתי את זה.winter40000 כתב:האם אני צפוי לבעיות עתידיות בהפעלת משחקים (מבחינת תוכנה) או "רק" חוסר התמצאות?
אם בא לך, כיוון שעושה רושם שיש לך התמצאות טכנית ויכולת כתיבה טובות, להיות החלוץ שלנו בתחום - נזדדק לכזה.
-
winter40000
- משתמש רשום

תודה
כרגע אני רק מתחיל בסדרת ניסויים לגבי reloaded , כבר התחלתי בפרוייקט אתמול, אני מעביר את כל המשחקים הישנים לספריה אחת ומגדיר לכל משחק את האפשרויות המתאימול לו, מקווה שזה יעבוד כמו שצריך, עד עכשיו הכל עבד, ומסתבר שאפשר גם לעשות mount ל img , ולא רק ל iso דרך reloaded. זה נחמד כי הצלחתי להפעיל כך את xcom apocalipse.
בסיום הפרוייקט הזה אני מניח שאני אדע הרבה יותר ואשמח להוסיף מדריך חדש.
כרגע אני רק מתחיל בסדרת ניסויים לגבי reloaded , כבר התחלתי בפרוייקט אתמול, אני מעביר את כל המשחקים הישנים לספריה אחת ומגדיר לכל משחק את האפשרויות המתאימול לו, מקווה שזה יעבוד כמו שצריך, עד עכשיו הכל עבד, ומסתבר שאפשר גם לעשות mount ל img , ולא רק ל iso דרך reloaded. זה נחמד כי הצלחתי להפעיל כך את xcom apocalipse.
בסיום הפרוייקט הזה אני מניח שאני אדע הרבה יותר ואשמח להוסיף מדריך חדש.
מעולהwinter40000 כתב: בסיום הפרוייקט הזה אני מניח שאני אדע הרבה יותר ואשמח להוסיף מדריך חדש.
אם תרצה, תוכל להעזר בפלטפורמת הויקי של "מסע אל העבר" למטרה זו.