שתי שאלות בדוסבוקס ווירטואל pc
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
-
winter40000
- משתמש רשום

שתי שאלות בדוסבוקס ווירטואל pc
האם ניתן להתקין virtual pc 2007 בנוסף ל virtual pc 2004 שכבר נמצא על המחשב? אני חושש לעשות זאת בגלל התנגשויות כלשהן.
דוסבוקס:
אני מנסה לקחת כל משחק ישן שקיים לי בהרדיסקים ולהצמיד לכל משחק בתוך הספריה של המשחק דוסבוקס משלו, כך שבפעם הבאה שמישהו ירצה להפעיל את המשחק הוא פשוט יעבוד ישירות מקובץ אחד שיפעיל את הדוסבוקס, אוטומטית, וכך גם את המשחק, כאשר לכל משחק יהיה קונפיגורציית דוסבוקס משלו.
השאלה היא, האם ניתן פשוט להעתיק את הקבצים המותקנים ב program files ופשוט להעתיק אותם לספריית המשחק הרצויה , ושם לעשות קובץ קונפיגורציה dosbox.conf ?
שאלה נוספת:
איך עושים ב dosbox את הפקודה mount למיקום נוכחי? (כלומר בלי path ).
תודות
דוסבוקס:
אני מנסה לקחת כל משחק ישן שקיים לי בהרדיסקים ולהצמיד לכל משחק בתוך הספריה של המשחק דוסבוקס משלו, כך שבפעם הבאה שמישהו ירצה להפעיל את המשחק הוא פשוט יעבוד ישירות מקובץ אחד שיפעיל את הדוסבוקס, אוטומטית, וכך גם את המשחק, כאשר לכל משחק יהיה קונפיגורציית דוסבוקס משלו.
השאלה היא, האם ניתן פשוט להעתיק את הקבצים המותקנים ב program files ופשוט להעתיק אותם לספריית המשחק הרצויה , ושם לעשות קובץ קונפיגורציה dosbox.conf ?
שאלה נוספת:
תודות
Re: שתי שאלות בדוסבוקס ווירטואל pc
שאלה 1 : אני לא זוכר אם מיקרוסופט מאפשרת בהתקנה לבחור נתיב. אם כן (או אם ברירת המחדל) שונים מההתקנה הקודמת אז אין בעיה.
שאלה 2 : כן. ניסיתי בעצמי בעבר (וגם הצעתי זאת לגורדי לגבי המשחקים באתר :>).
שאלה 3 : אנא עראף - תמתין לעוג או מישהו אחר שיותר מתמחה :>
שאלה 2 : כן. ניסיתי בעצמי בעבר (וגם הצעתי זאת לגורדי לגבי המשחקים באתר :>).
שאלה 3 : אנא עראף - תמתין לעוג או מישהו אחר שיותר מתמחה :>
ובכן, אצלי מותקנות שתי התוכנות (בתיקיות שונות) כאשר הראשון שהתקנתי היה 2007.winter40000 כתב:האם ניתן להתקין virtual pc 2007 בנוסף ל virtual pc 2004 שכבר נמצא על המחשב? אני חושש לעשות זאת בגלל התנגשויות כלשהן.
יום אחד, Out of the blue, גרסת 2007 החליטה להפסיק לעבוד, התקנה מחדש פתרה את הבעיה, זה קרה הרבה אחרי שהתקנתי את 2004 אז אני לא יודע אם יש קשר...
כן, זה אפשרי (רק ארבעה קבצים נחוצים: dosbox.exe, dosbox.conf, sdl.dll ו- sdl_net.dll) אבל זה ממש ממש ממש לא מומלץ - פרונטאנד הוא פתרון כ"כ הרבה יותר טוב מכל הבחינות, זה פשוט מזוכיזם לעשות את מה שאתה מבקש.winter40000 כתב:דוסבוקס:
בדוס וחלונות, נקודה, כלומר "." מציינת את המיקום הנוכחי, אבל הצורה שבה חלונות מתייחסת למיקום הנוכחי היא לא תמיד איך שהיית מצפה.winter40000 כתב:שאלה נוספת:
-
winter40000
- משתמש רשום

הבנתי , זה כמו "." בלינוקס.
ואגב לינוקס, מישהו יודע אם וכאשר מתקינים דוסבוקס ללינוקס זה עובד כאילו הפעלנו את זה באקס פי? ואיך בכלל התוכנה מתייחסת לכוננים? הרי בלינוקס זה שונה. וכשאני רוצה לעשות התקנה בלינוקס של משחק דרך הדוסבוקס האם זה אפשרי בכלל? לאיזה מחיצה אני אמור לעשות mount?
ואגב לינוקס, מישהו יודע אם וכאשר מתקינים דוסבוקס ללינוקס זה עובד כאילו הפעלנו את זה באקס פי? ואיך בכלל התוכנה מתייחסת לכוננים? הרי בלינוקס זה שונה. וכשאני רוצה לעשות התקנה בלינוקס של משחק דרך הדוסבוקס האם זה אפשרי בכלל? לאיזה מחיצה אני אמור לעשות mount?
בנוסף למה ש-Og אמר, אפשר ליצור רק קבצי conf לכל משחק ולקשר אליהם עם קיצור דרך. ככה. אבל באמת שיותר פשוט להשתמש בפרונטאנד.winter40000 כתב:אני מנסה לקחת כל משחק ישן שקיים לי בהרדיסקים ולהצמיד לכל משחק בתוך הספריה של המשחק דוסבוקס משלו
ראה כאן.winter40000 כתב:ואגב לינוקס, מישהו יודע אם וכאשר מתקינים דוסבוקס ללינוקס זה עובד כאילו הפעלנו את זה באקס פי? ואיך בכלל התוכנה מתייחסת לכוננים? הרי בלינוקס זה שונה. וכשאני רוצה לעשות התקנה בלינוקס של משחק דרך הדוסבוקס האם זה אפשרי בכלל? לאיזה מחיצה אני אמור לעשות
mount
בכלל, נראה לי שתקבל תשובות יותר טובות if you RTFM.
(ללא כוונה לפגוע)
-
אורח
כן , בהנחה שאתה משתמש ב ubuntu (מבלי כוונה לפגוע כמובן). לצערי הרב אובונטו זה תחליף נחמד למשתמשי וינדוס, זה לא באמת אנשים שיודעים מה בכלל ניתן לעשות עם לינוקס. ולא שווה לעבור לאובונטו מ slackware רק בשביל להפעיל dosbox בלינוקס, פשוט הנחתי שיש פה משתמשי לינוקס שיוכלו לתת תשובה מהירה כלשהי לגבי השאלה הכללית.
ברצינות - RFTM, זה שכתוב אובונטו לא אומר שההוראות תקפות רק לאובונטו (זה תקף גם לפדורה).
חוץ מmount הפקודות זהות. לדוס.
(יש גם שוני קטן בין ההגדרות של דוסבוקס)
חוץ מmount הפקודות זהות. לדוס.
(יש גם שוני קטן בין ההגדרות של דוסבוקס)
-
winter40000
- משתמש רשום

לפני ש3 שנים התקנתי kubuntu במחשב, עשיתי Mount והתקנתי משחק על ספריה של windows דרך הלינוקס, כשהפעלתי את המחשב מחדש הלינוקס עלה יופי טופי, ה windows לעומת זאת... מכיר שאתה מעלה את החלונות והוא רושם WINDOWSxp בגדול..... ואתה מחכה שהמערכת תעלה? אצלי חיכיתי כמה שניות ופתאום הופיע מסך כחול על רשומה כזו אני רק זוכר משהו קטן מהרשומה הזו "0x00000" בקשר לכל השאר אני לא זוכר כל כך אני רק יודע שהמסך הכחול היה בדיוק 2 שניות והיה רשום בו מלא דברים שאי אפשר להספיק לקרוא או לעשות pause , ומיד אח"כ הוא היה מאתחל שוב את המערכת... לא היה ניתן לעשות כלום לגבי הבעיה. (פרט להתקנה כמובן)
מאחר ואני לא רוצה לעבור את מסכת ההתאבדויות הזו שוב רציתי לדעת מה דוסבוקס עושה במהלך ה mount ללינוקס או Windows כדי לדעת אם ובכלל ניתן לתקן את הבעיה. (יש לציין שמאז לא ניסיתי שוב ויש סיכוי קלוש מאוד שדוסבוקס לא הייתה הסיבה לכל הבעיה אבל עדיין עדיף לדעת מאשר סתאם להפעיל דברים)
בכך שאני עושה מה שאומרים לי ב menual אני לא ממש מבין מה בדיוק קורה במערכת.
שאלה פשוטה:
מה קורה כשאני מתקין משחק על מחיצת לינוקס, איך הוא מתייחס בדיוק למחיצה? הוא לא יכול להשתמש בסיומות של דוס רגילות, אז תאכלס מה הוא עושה, האם השימוש הוא ב wine בלבד?
מאחר ואני לא רוצה לעבור את מסכת ההתאבדויות הזו שוב רציתי לדעת מה דוסבוקס עושה במהלך ה mount ללינוקס או Windows כדי לדעת אם ובכלל ניתן לתקן את הבעיה. (יש לציין שמאז לא ניסיתי שוב ויש סיכוי קלוש מאוד שדוסבוקס לא הייתה הסיבה לכל הבעיה אבל עדיין עדיף לדעת מאשר סתאם להפעיל דברים)
בכך שאני עושה מה שאומרים לי ב menual אני לא ממש מבין מה בדיוק קורה במערכת.
שאלה פשוטה:
מה קורה כשאני מתקין משחק על מחיצת לינוקס, איך הוא מתייחס בדיוק למחיצה? הוא לא יכול להשתמש בסיומות של דוס רגילות, אז תאכלס מה הוא עושה, האם השימוש הוא ב wine בלבד?
אתה מתכוון שזה קרה רק כשעשית mount דרך דוסבוקס (ולא לפני)? באופן ככלי לא ממולץ לעשות mount לכל המחיצה של חלונות, רק לספריות.
אתה גם יכול להשתמש בפרונטאנד (כמו DBGL) בשביל לחסוך בעיות.
אתה גם יכול להשתמש בפרונטאנד (כמו DBGL) בשביל לחסוך בעיות.
אני לא חושב שתמצא פה מענה לכל השאלות שלך שקשורות ללינוקס, לעומת זאת, אם אין לך בעיה עם אנגלית ועם גוגל, קשה לי מאוד להאמין שלא תמצא את מה שאתה מחפש בקלות. בנוסף, אני תומך נלהב ברעיון שהוצע לך - TO RTFM, אני לא מבין כלום בלינוקס, אבל לדעתי אמור להיות בכל גרסה של דוסבוקס, לא משנה לאיזו מערכת (אם Slackwareאו לא) קובץ README שיענה על רוב אם לא כל השאלות שלך בעניין ההפעלה.
אולי לא הבנתי את השאלה...
אפשר לבטל את האיתחול מחדש כדי שתוכל לראות את השגיאה, אם כי אני לא חושב שזה היה ממש עוזר לך...winter40000 כתב:אני רק יודע שהמסך הכחול היה בדיוק 2 שניות והיה רשום בו מלא דברים שאי אפשר להספיק לקרוא או לעשות pause , ומיד אח"כ הוא היה מאתחל שוב את המערכת... לא היה ניתן לעשות כלום לגבי הבעיה.
התקנת דוסבוקס לא יכולה בשום פנים צורה או אופן לגרום לBSOD. התקנת משחק/תכנה/וירוס דרך דוסבוקס יכולה *עקרונית* לגרום דבר כזה בתנאי והיא (ההתקנה) רואה היכן נמצאת תקיית החלונות, כדי למנוע את זה, עשה MOUNT לתת-תיקייה ולא לשורש הכונן.winter40000 כתב:מאחר ואני לא רוצה לעבור את מסכת ההתאבדויות הזו שוב רציתי לדעת מה דוסבוקס עושה במהלך ה mount ללינוקס או Windows כדי לדעת אם ובכלל ניתן לתקן את הבעיה. (יש לציין שמאז לא ניסיתי שוב ויש סיכוי קלוש מאוד שדוסבוקס לא הייתה הסיבה לכל הבעיה אבל עדיין עדיף לדעת מאשר סתאם להפעיל דברים)
אתה לא צריך להבין, האמן לי.winter40000 כתב:בכך שאני עושה מה שאומרים לי ב menual אני לא ממש מבין מה בדיוק קורה במערכת.
בדיוק כפי שהתייחס קודם?winter40000 כתב:מה קורה כשאני מתקין משחק על מחיצת לינוקס, איך הוא מתייחס בדיוק למחיצה?
מה גורם לך לחשוב שלא?winter40000 כתב:הוא לא יכול להשתמש בסיומות של דוס רגילות
אין שום קשר לWINE. מה אתה שואל בעצם? איך האמולציה של מערכת הקבצים של דוסבוקס עובדת? פשוט הורד את קוד המקור של דוסבוקס ובדוק בעצמך... (אם כי אני חושב שדוסבוקס לא שולט על כך ישירות אלא זה מתבצע דרך הSDL)winter40000 כתב:מה הוא עושה, האם השימוש הוא ב wine בלבד?
-
winter40000
- משתמש רשום

נראה לי שקריאת המקור היא קצת מוגזמת, תשכחו מהשאלה, ותודה על ההצעות.
ברגע שתהיה לי תשובה אני אפרסם אותה בפורום.
ברגע שתהיה לי תשובה אני אפרסם אותה בפורום.