אמולציה לדוס שתומכת ביציאת LPT (מדפסת)

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

blabla2007

אמולציה לדוס שתומכת ביציאת LPT (מדפסת)

שליחה על ידי blabla2007 »

מישהו במקרה יודע על דרך לגרום לדוסבוקס או לאמולציה אחרת לתמוך ביציאת מדפסת? אני עובד עם חשבשבת 6.66 ומנסה להריץ אותה בXP באמצעות דוסבוקס. התוכנה עולה, אבל התוכנה לא מזהה את הפלאג ונסגרת. מישהו מכיר פתרון או נתקל בבעיה?
Og
מנהל
מנהל

Re: אמולציה לדוס שתומכת ביציאת LPT (מדפסת)

שליחה על ידי Og »

היה פה פעם דיון על הנושא. בקצרה, כפי שציינת הגרסה הרשמית של דוסבוקס לא תומכת במדפסת. ישנה גרסה שתומכת במדפסת וגם ביציאת LPT שאליה מתחבר הפלאג, אבל אני לא יודע אם זה יעבוד עם פלאג ההגנה (אני יודע שבגרסאות ישנות יותר זה לא עבד, אבל עבר הרבה זמן מאז). אם אתה מעוניין לנסות, הגרסה נקראת DOSBox Megabuild ע"י h-a-l-9000 (אם תתקשה למצוא אני יכול לשלוח לך אותה).

אבל באופן כללי, זו לא הדרך הכי נוחה להריץ את חשבשבת, אני חושב שעדיף להפעיל אותה ישירות מ-XP או עם דוס אמיתי ב-VPC.
אורח

שליחה על ידי אורח »

Og כתב:היה פה פעם דיון על הנושא. בקצרה, כפי שציינת הגרסה הרשמית של דוסבוקס לא תומכת במדפסת. ישנה גרסה שתומכת במדפסת וגם ביציאת LPT שאליה מתחבר הפלאג, אבל אני לא יודע אם זה יעבוד עם פלאג ההגנה (אני יודע שבגרסאות ישנות יותר זה לא עבד, אבל עבר הרבה זמן מאז). אם אתה מעוניין לנסות, הגרסה נקראת DOSBox Megabuild ע"י h-a-l-9000 (אם תתקשה למצוא אני יכול לשלוח לך אותה).

אבל באופן כללי, זו לא הדרך הכי נוחה להריץ את חשבשבת, אני חושב שעדיף להפעיל אותה ישירות מ-XP או עם דוס אמיתי ב-VPC.
ישירות מXP לא הצלחתי להריץ (או שהתוכנה נתקעת לפני ההרצה או שהפלאג לא מזוהה). ניסיתי להריץ בעזרת virtual box של sun אבל גם לה אין תמיכה בLPT. ניסיתי להתקין VMWare אבל גם היא לא זיהתה LPT (למרות שבניגוד ל Virtual box של sun אמורה להיות לה תמיכה בLPT). יש לך רעיון אחר או אתה יודע במקרה איך להפעיל את התמיכה ב LPT ב VMWARE?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אורח כתב:יש לך רעיון אחר?
אבל צטטת בעצמך את ההצעה של Og להשתמש בדוס אמיתי ב-Virtual PC... (או שהמושגים האחרים שציינת משיבים על זה. מתנצל אם כן - לא בקיא בסצינה.)
אורח

שליחה על ידי אורח »

Radioactive Grandpa כתב:
אורח כתב:יש לך רעיון אחר?
אבל צטטת בעצמך את ההצעה של Og להשתמש בדוס אמיתי ב-Virtual PC...
ואחרי זה אמרתי שזה לא עבד... אולי יש תוכנות VPC אחרות, או שאולי מישהו יודע איך אפשר להפעיל את התמיכה בLPT ב VMWare.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אורח כתב:ואחרי זה אמרתי שזה לא עבד...
לא, לא אמרת... למעשה, אתה עדיין לא אומר - אתה מתייחס לVPC בתור מושג בעוד שאנחנו מדברים על התכנה. האם עבדת לפי המדריך שכאן באתר? זה ש Radioactive Grandpa קישר אליו בהודעתו? ובכלל מה זה "לא עובד" איך לא עובד? מנסיון שלי, חשבשבת דווקא אמורה לעבוד ישירות מ-XP.
את VMWARE אין לי במחשב הזה, שנים לא השתמשתי בה ואני לא זוכר את האפשרויות שלה.
האם ניסית את מה שהצעתי עם דוסבוקס?
אורח

שליחה על ידי אורח »

צר לי, חשבתי שכשכתבת VPC התכוונת באופן כללי.
בכל אופן, התקנתי VPC2004, התקנתי עליה WIN98 ואפשרתי תמיכה בLPT, וגם הורדתי DOSBOX MB5, הורדתי את הדריוור porttalk22 והרצתי את allowio עם הפרמטרים beep /a. בשני המקרים עושה רושם שהחשבשבת מזהה את הפלאג (אני לא מקבל את ההודעה שאומרת שהיא מוגבלת ל500 תנועות יומן) אבל אני מקבל הודעה שהתרחשה תקלה,
שקובץ ההודעות של התוכנה (MS.MES) אינו קיים או שאין הפניה (PATH) למחיצת התוכנה.
לגבי הרצה ישירות מXP - כשאני לוחץ על GO.COM התוכנה נתקעת, כנ"ל לגבי GO1.exe. ניסיתי גם במצב תאימות וזה עדיין נתקע.
אני אקבל כל רעיון בברכה, תודה על העזרה בינתיים!
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אורח כתב:אני מקבל הודעה שהתרחשה תקלה,
שקובץ ההודעות של התוכנה (MS.MES) אינו קיים או שאין הפניה (PATH) למחיצת התוכנה.
זה פשוט אומר שהתכנה לא במקום הנכון. למיטב זכרוני התכנה צריכה להיות בתיקייה בשם HHH שבשורש כונן C. כלומר, הקובץ go.com נמצא ב:
C:\HHH\GO.COM

אגב, כדי לבדוק את תקינות הפלאג, אתה יכול להפעיל את הקובץ TESTPLUG.
אורח

שליחה על ידי אורח »

הצלחתי להפעיל! מסתבר שבקובץ Autoexec יש משתנה שנקרא path וחייבים לכתוב בו את הנתיב של החשבשבת, וגם הייתי צריך להגדיר עוד כמה דברים בSystem.ini. בכל מקרה סופסוף החשבשבת עובדת (אחרי שהתקנתי בערך 6 פעמים את ה98 על כמה סביבות וירטואליות שונות...) המון תודה על העזרה. יש לי עוד כמה שאלות אבל אני כבר אכתוב אותם בפוסט של הVPC. המון תודה!
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אורח כתב:מסתבר שבקובץ Autoexec יש משתנה שנקרא path וחייבים לכתוב בו את הנתיב של החשבשבת
אויש, שכחתי את זה... :scratch: ככה זה כשמנסים לשלוף מהזיכרון בלי לבדוק...
רציתי להציע לך להמתין לסוף השבוע, כשיהיה לי זמן ואוכל לבדוק אצלי ולענות לך יותר טוב, אבל אני רואה שאתה מסתדר ממש יפה. כל הכבוד. :thumbright:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא