2 פסים שחורים בדוסבוקס - עזרה

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

2 פסים שחורים בדוסבוקס - עזרה

שליחה על ידי dj_anubis »

יש לי בעיה שמציקה לי הרבה זמן כבר, יש מצב ששאלתי את זה ואם כן אז אני מצטער שאני חוזר על השאלה
אבל יש לי 2 פסים מעצבנים בצד ימין ושמאל של המסך
הכונה שבמקום שהתמונה של המשחק תהיה על כל המסך, הדוסבוקס כאילו מכווץ את הרזולוציה לאורך (עושה אותה יותר צרה)

איך אפשר לשחק ברזולוציות המקוריות, בלי שיהיו לי שני פסים שחורים בצד?

בקובץ dosbox.conf כתובות בין השאר השורות הבאות:
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=original
windowresolution=original
output=ddraw
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper.txt
usescancodes=true
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

?why didn't you say so

שליחה על ידי BluePrint »

מצד אחד, כבוד על האיפוק.
מצד שני, ניסית לעשות משהו בנידון?

בפועל: DOSBox לא מכווץ את ההפרדה בכאילו, DOSBox מכווץ את ההפרדה באמת. כשאתה מגדיל את החלון לתצוגה על כל המסך, DOSBox משנה את הפרדת המסך לגודל ויחס המקוריים בהם המשחק צריך לפעול (fullresolution=original) וברוב המקרים זו הפרדה שכבר שנים לא בשימוש. (320X200)
הבעיה שלך היא שהמסך לא הורגל להציג בתנאים ש-DOSBox דורשת ממנו ופשוט איננו מכוון מבחינת גובה ורוחב התמונה למלא את כל שטח התצוגה.

פתרון: הפעל משחק עם תמונה בהירה הממלאת את כל המסך וכוון את התצוגה בעזרת כפתורי הכיוון שעל המסך.
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: 2 פסים שחורים בדוסבוקס - עזרה

שליחה על ידי dj_anubis »

זה הפתרון?
אתה אומר לי שהדרך היחידה להתגבר על הבעיה הזאת, זה באמצעות כיונון פיזי של המסך :?: :?: :?:

אם זה באמת הפתרון היחיד אז דוסבוקס מפשל פה בענק :!:

אם למישהו יש פתרון אחר בבקשה שיגיד

Blueprint תודה בכל מקרה
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

help! no, you need nobody's.. help

שליחה על ידי BluePrint »

כשהבעיה היא מסך שלא מכוון, הפתרון לה הוא לכוון את מסך.
זו לא בעיה של DOSBox ולמעשה לא בעיה כלל, רק ברירות מחדל, הרי גם כשהפעלת את המסך לראשונה (אלא אם מישהו כיוון אותו קודם לכן) נדרשת לכוון את התצוגה גם להפרדה הגבוהה בה אתה משתמש בחלונות, וכך גם לכל הפרדה אחרת במשחקים שונים.

זכור לי שניסית את DooM Legacy, אז הנה ההוכחה בשבילך:
הפעל DooM Legacy ושנה את ההפרדה ל-320X200 (או ההפרדה המתאימה למשחק בו אתה רואה שוליים שחורים מצידי התמונה), אני מבטיח לך שהתוצאה תהיה זהה.

כוון את המסך, יהיה בסדר. לשם כך יש לו כפתורי כיוון.

נ.ב.
אני שוכח שיש המשתמשים במסך רחב כמסך מחשב ואם זה המצב אצליך, שוליים שחורים זה טוב, אין צורך לכוון דבר וזו דוקא נקודת זכות ל-DOSBox, הדואגת לשמור על יחס תמונה נכון גם כשהמסך לא מתאים לה.
(אין לי מסך רחב ומעולם לא הפעלתי DOSBox במחשב שיש לו)
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

איןלי מסך רחב, ואני לא זוכר אם ניסתי את DOOM LEGACY כי אני משתמש בגרסה הרבה יותר טובה לדום

אחי תעשה לי טובה, אני לא מבין מה הקטע של מסך לא מכוון, איך שקיבלתי את המסך מהחנות ככה הוא עכשיו לא שיניתי שום דבר מאז.

בגלל זה אני לא מבין למה אני צריך פיזית למתוח את התמונה, מה אין אפשרות למתוח דרך התוכנה
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

!one two three four, and stretch

שליחה על ידי BluePrint »

זכורה לי הודעה בסגנון:
dj_anubis כתב:DOOM LEGACY זה פשוט אדיר :P
איזה כיף זה לשחק DOOM כמו השוטרים החדשים עם השליטה והכל, ורזולוציה נורמלית.
מומץ בחום :P
אם יש לך אחת טובה יותר, בבקשה, שתף.

הקטע של מסך לא מכוון הוא שאתה רוצה להשתמש בהפרדה שהיצרן חשב שלא תשתמש בה, ולכן לא כיוון את המסך למצב תצוגה זה.
DOSBox משתמשת בהתקנים המותקנים בחלונות כדי להציג תמונה ולהם משאירה את האחריות לסידור התצוגה, אם הגדרות ההפרדה המבוקשת מכוונות לתצוגה על כל המסך, זה מה שתראה בזמן הפעלת DOSBox. אם בכל זאת מופיעים שוליים שחורים, אלו הגדרות המסך ש"מועכות" את התמונה. (אגב, הפעולה היא לא פיזית אלא אלקטרונית ולא מכאיבה)

אני חושב שאתה פוחד לשנות משהו מפאת שתקלקל לעצמך את ההגדרות לתצוגה בהפרדה גבוהה, אז הרשה לי להרגיעך: המסך זוכר הגדרות נפרדות לכל הפרדה\קצב-רענון, ושינוי מצב אחד לא ישפיע כלל על מצב אחר.
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

נסה לשנות את fullresolution לרזולוציה שלך
ואת output לopengl
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

שניה אחי, אל תכעס אני באמת לא מבין בזה יותר מידי.
הסיבה שאני לא רוצה להרחיב בצורה פיזית את התמונה, כי אני לא רוצה שיהיה מצב שכל פעם שאני יחזור לחלונות אני יצטרך להצר את התמונה,
לא נראה לי שפיזית להרחיב ולהצר יותר מידי זה פעולה בריאה למסך

אם הבנתי נכון, אם אני ישחק משחק בדוסבוקס וירחיב את המסך, המסך יזכור את ההרחבה עבור הרזולוציה הזו בלבד, ואז כשאני יחזור לחלונות אני לא יצטרך להצר, כי הוא יודע שהרזולוציה שמקורית של החלונות היתה טובה ובגלל זה לא נגענו בה

BLUEPRINT הבנתי נכון או שעשיתי בלגן???

בכל מקרה כשאני אחזור הביתה היום אני אנסה את הפתרון של astralc כי הוא נראה קצת יותר אלגנטי, ואם זה לא יעבוד אני אנסה את הפתרון שלך
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אנוביס צודק, BP, כיוון התצוגה עם הכפתורים הוא לא פתרון, אלא מעקף. זה גם מה שהיה בשרשור עם יפת ו ScummVM, לא רציתי להגיד כלום כי לא היה בא לי להיכנס איתך לויכוח (וכידוע, כל פולמוס איתך נגמר בכך שהצד האחר לועס את אצבעות ידיו מרוב עצבים ולכן לא יכול להמשיך להתדיין איתך) אבל אם האפליקציה לא מציגה את המסך המלא כמלא, אז יש בעיה או באפליקציה או בהגדרת הדרייברים או הגדרה אחרת איפשהו (חלונות או BIOS). כיוון המסך ידנית רק עוקף את הבעיה בהצלחה אך לא פותר אותה.
BluePrint כתב:אז הרשה לי להרגיעך: המסך זוכר הגדרות נפרדות לכל הפרדה\קצב-רענון, ושינוי מצב אחד לא ישפיע כלל על מצב אחר.
יש רק לציין, לטובת הדורות הבאים, שלא תמיד זה היה כך. מסכים עתיקים לא עשו את ההבחנה הזו. יש לי "17 אחד שעובד עד היום ולא תומך בנ"ל.

אנוביס: אם מה ש astralc הציע לא עוזר, נסה בנוסף לשנות את:
aspect=false
ל:
aspect=true
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

!I have no idea what you're talking about

שליחה על ידי BluePrint »

אולי במקרה של יפת היתה אפשרות לעשות משהו עם התקן התצוגה אבל בהנחה שאנו מדברים על הפרדה של 320X200 (רוב המשחקים עד 1995), אני לא מכיר דרך לכוון את שטח התצוגה שלא ע"י כפתורי המסך. אפילו ה-GeForce 2 T7100 שמציג לי חלונות 98 לא מסוגל לכוון בתוכנה הגדרות להפרדה זו. 320X200 פשוט "לא נמצאת על הראדר", זו הפרדה שלא נמצאת בשימוש כבר כמעט 10 שנים.
מסכי LCD חדשים בכלל לא תומכים בה ומבצעים הכפלה של הפרדה נמוכה כדי להשיג הפרדה קרובה לזו בה הם מסוגלים לפעול, ובמקרה של מסך ביחס 4:3 הכפלה זו תציג שוליים סביב כל התמונה, לא רק בצדדים. (ואז הגדרת DOSBox להפרדה קבועה בעת תצוגה על כל המסך היא הפתרון ה"נכון")

הסיבה היחידה ששאלה מסוג זה עולה היא עקב נסיון הפעלת ישום ישן בהפרדה המקורית בה תוכנן לפעול, שמסכים מודרניים, אם תומכים בה, לא מכוונים להציג אותה בצורה נוחה כברירת מחדל כי הנחת היצרת היא שמעט מאד אנשים נדרשים לה, וסביר להניח שאותה קבוצה קטנה יודעת מה לעשות בנידון.

נכון שלא תמיד מסכים זכרו לבד איך להציג כל הפרדה אבל, כאמור, משתמשי מחשב בעלי מסכים כאלו (pointing a finger) בדרך כלל ותיקים מספיק שניתן לצפות שהשתמשו בהם להצגת הפרדה נמוכה בעבר. (ולכן לא צריכים לשאול שאלה כזו)
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

טוב אז ככה

בסופו של דבר מה שעשיתי, זה לקחת מהקובץ הנפלא שOG יצר במשחק הוגו 2: dosbox.conf

והשתמשתי בערכים שהוא הכין
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=fixed
windowresolution=original
output=ddraw
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper.txt
usescancodes=true

בינתיים זה עובד יופי
Og
מנהל
מנהל

Re: !I have no idea what you're talking about

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:אולי במקרה של יפת היתה אפשרות לעשות משהו עם התקן התצוגה אבל בהנחה שאנו מדברים על הפרדה של 320X200 (רוב המשחקים עד 1995), אני לא מכיר דרך לכוון את שטח התצוגה שלא ע"י כפתורי המסך. אפילו ה-GeForce 2 T7100 שמציג לי חלונות 98 לא מסוגל לכוון בתוכנה הגדרות להפרדה זו. 320X200 פשוט "לא נמצאת על הראדר", זו הפרדה שלא נמצאת בשימוש כבר כמעט 10 שנים.
מסכי LCD חדשים בכלל לא תומכים בה ומבצעים הכפלה של הפרדה נמוכה כדי להשיג הפרדה קרובה לזו בה הם מסוגלים לפעול, ובמקרה של מסך ביחס 4:3 הכפלה זו תציג שוליים סביב כל התמונה, לא רק בצדדים. (ואז הגדרת DOSBox להפרדה קבועה בעת תצוגה על כל המסך היא הפתרון ה"נכון")

הסיבה היחידה ששאלה מסוג זה עולה היא עקב נסיון הפעלת ישום ישן בהפרדה המקורית בה תוכנן לפעול, שמסכים מודרניים, אם תומכים בה, לא מכוונים להציג אותה בצורה נוחה כברירת מחדל כי הנחת היצרת היא שמעט מאד אנשים נדרשים לה, וסביר להניח שאותה קבוצה קטנה יודעת מה לעשות בנידון.

נכון שלא תמיד מסכים זכרו לבד איך להציג כל הפרדה אבל, כאמור, משתמשי מחשב בעלי מסכים כאלו (pointing a finger) בדרך כלל ותיקים מספיק שניתן לצפות שהשתמשו בהם להצגת הפרדה נמוכה בעבר. (ולכן לא צריכים לשאול שאלה כזו)
יש לי כמה דברים לומר לך על זה, אבל אני מעדיף לשמור על אצבעות הידיים שלי שלמות בשלב זה בחיים, אז ברשותך, אמנע... :wink:

dj_anubis כתב:בסופו של דבר מה שעשיתי, זה לקחת מהקובץ הנפלא שOG יצר במשחק הוגו 2: dosbox.conf
א. האופציה היחידה שיש בשורות שרשמת ושיכולה להשפיע היא ddraw
ב. מאוד לא מומלץ להשתמש בקובץ קונפיגורציה של 0.72 על 0.73
ג. אם אתה לא מנסה את מה שהצענו, אתה הורס לאנשים אחרים עם אותה בעיה...
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

fixed it

שליחה על ידי BluePrint »

שיחקתי קצת עם מסך LCD ואם לשפוט לפי התאור של dj_anubis, נראה לי שהתצוגה בברירת מחדל משתנה ממסך למסך. (בין דגם לדגם ליצרן)
נסיון עם ברירות מחדל נתן תמונה גדולה יותר מהמסך גם לאחר כיוון אוטומטי שהמסך ידע לבצע בעצמו, וכיוון אוטומטי נוסף התאים את התמונה ברוחב אבל בגובה נמתחה כ-20% מעל לשטח המסך. כיוון ידני לא יכל לתקן זאת.

המחשב המציג בעזרת GeForce 6100 מובנה בלוח האם דוקא ידע לבחור בהפרדה של 320X200 ואומר שטעיתי בטענתי שאין אפשרות כזו, אך לא ניתן לכוון הגדרות להפרדה זו לפני החלפה אליה, ולאחר מכן זה כמעט בלתי אפשרי גם למשתמש המנוסה בקיצורי מקלדת ו"שימוש עיור" ב'חלונות'.
Og, אתה מוזמן להרביץ בי תורה בהודעה פרטית אם לתקן אותי בפומבי זה לא לטעמך.
מונח שאולי תמצא שימושי: Fractally Wrong

לדעתי הפתרון שנמצא מתמקד דוקא בהגדרה fullresolution=fixed שלאחר אי-מציאת הסבר על פעולתה, אני מסיק מנסיון אישי שמדובר בשימוש הפרדת שולחן העבודה בעת תצוגת DOSBox על כל המסך.
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

1. אין לי LCD
2. כשניסיתי רק fullresolution=fixed זה היה בכלל דפוק כי אז המסך התכווץ לריבוע קטן

לא אכפת לי לנסות היום את שאר האופציות כי אתמול הגעתי מאוחר, למרותשאני לא רואה סיבה כי מה שOG עשה עובד בינתיים נהדר
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

try try again

שליחה על ידי BluePrint »

1. בן כמה ה-CRT שלך? והשאלה החשובה יותר: האם יש לו כפתור תפריט או רק כפתורי גודל תצוגה\בהירות-ניגודיות?
2. ניסית רק fullresolution=fixed עם קובץ ההגדרות של של גרסה 0.73, או עם זה שהבאת מהוגו? (0.72)

נסה רק fullresolution עם הפרדת המסך בה אתה משתמש לשולחן העבודה במקום "fixed".
לדוגמא: אצלי זה יהיה fullresolution=1280X960.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא