שאלה DOSBOX

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שאלה DOSBOX

שליחה על ידי dj_anubis »

יש למישהו מושג איך אפשר ליצור BATCH FILE, שיריץ את DOSBOX וישר יריץ משחק אני מתכוון משהו בסגנון כזה

cd\games\dosbox
dosbox.exe
(הבעיה שמפה השורה הבאה לא תרוץ כי אז יפתח חלון של DOSBOX, בנוסף מה הפרמטרים לFULL SCREEN ולכך שכל החלון יסגר ברגע שאני יצא מהמשחק)
mount c d:\games\primal
rage
נערך לאחרונה על ידי dj_anubis ב ד' פברואר 25, 2009 3:58 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: שאלה DOSBOX

שליחה על ידי dj_anubis »

הרעיון ליצור BAT שיריץ את המשחק
נערך לאחרונה על ידי dj_anubis ב ד' פברואר 25, 2009 3:59 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

מצטער שאני כותב כל כך הרבה פשוט עברו שעתיים וחצי ולמדתי עוד כמה טריקים בדוסבוקס, תשכחו מהשאלות הקודמות שלי, בבקשה טענו לי על השאלה הבאה, אם אני מפעיל משחק דרך קובץ BAT שמריץ DOSBOX, להשתמש בCONFIG של DOSBOX

הסבר:
אני רוצה ליצור קובץ BAT שיריץ לי משחק ללא FRONTEND זה אמור להיראות משהו כזה:
dosbox game.exe -fullscreen -exit

אני רוצה להוסיף עוד פרמטר שלא הצלחתי למצוא אותו וזה ASPECT CORRECTION, בברירות מחדל של דוסבוקס הוא עושה סוג של תיקון לרזולוציה מה שגורם למשחק להראות אותו דבר אבל למעלה ולמטה נראה שני פסים שחורים, במטרה לחדד את הרזולוציה.

אני רוצה לשחק במשחק כמו פעם בלי השטות הזאת, נכנסתי לקובץ DOSBOX.CONF ושם שיניתי את השורה כך שהיא תיראה כך:

fullscreen=true
.
.
.
aspect=true

אבל כשאני מריץ את הקובץ BAT, המשחק עדיין לא רץ עם ASPECT נכון.
ניסיתי שהקובץ BAT יהיה כתוב כך: dosbox game.exe -exit (שימו לב ללא FULLSCREEN - כי כתוב בCONFIG שיהיה FULLSCREEN)
וכשהרצתי את המשחק, המשחק לא רץ עם FULLSCREEN, מה שהביא אותי למסקנה שהמשחק פשוט לא משתמש בCONFIG FILE.

בREADME FILE ראיתי שניתן להוסיף פרמטר conf- ניסיתי להריץ את הקובץ BAT ולהוסיף בסוף CONF- אבל זה לא עזר.

ניסתי לשנות את הBAT שיראה כך:
dosbox game.exe -exit -conf c:\games\dosbox\dosbox
זה לא עזר!!!

שמתי לב לדבר אחר, אם אני מעלה את DOSBOX.EXE הוא כן פועל עם FULLSCREEN.

זאת אומרת שהבעיה היא שאני לא מצליח לגרום לגרום לDOSBOX להשתמש בCONFIG שלו

איך עושים את זה???????? :cry:

תודה מראש על הסבלנות
עוג (שם, שם)

שליחה על ידי עוג (שם, שם) »

ראשית, אני חייב לשאול, למה אתה לא רוצה להשתמש בפרונטאנד ? זה פתרון נוח, קל, פשוט ומאד יעיל.

שנית, כדי להשתמש בפרמטר הCONF אתה צריך להגדיר קובץ CONF. כלומר, להעתיק את הקובץ DOSBOX.CONF לשם אחר (נניח, prage.conf ) ולכתוב:

dosbox game.exe -conf "c:\games\prage\prage.conf" -fullscreen -exit

אגב, אם כל מה שאתה רוצה זה שדוסבוקס ישתמש בקובץ dosbox.conf הרגיל, אז כל מה שאתה צריך לעשות זה ליצור את קובץ הBAT בתיקייה של דוסבוקס וליצור לו (לקובץ האצווה) קיצור דרך בשולחן העבודה. כי דוסבוקס מחפש תמיד את קובץ הקונפיגורציה ב working directory הנוכחי.
אורח

שליחה על ידי אורח »

אוקיי אז ניסיתי את מה שאתה אומר וזה עדיין לא עובד תסתכל רגע על חלק מה:CONFIG FILE שלי
fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=original
windowresolution=original
output=surface
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper.txt
usescancodes=true

frameskip=0
aspect=true
scaler=none

ניסיתי לכתוב את הפרמטר conf כמו שאמרת ועדיין יש לי את ה 2 פסים המעצבנים האלה, איך אני נפתר מהם.
בFRONTEND כשסימנתי ASPECT CORRECTION זה עבד ופה לא, הוא לא משתמש בCONFIG FILE!!! :cry:
אורח

שליחה על ידי אורח »

שמע זה עבד אתה תותח!!! :bigsmurf: :cheers: :compress: :colors:

האמת היא שמה שדפק את כל העסק היה שלא ידעתי שאמורים להוסיף מרכאות לאחר ה conf- :sex:

כל כך הרבה זמן הייתי תקוע עם השטות הזאת והתעצלתי לשאול. :alien: :brilsmurf: :thumbup: :occasion9:

תודה רבה באמת שיחקת אותה :blob: :blob2: :blob3: :blob4: :blob5: :blob6: :blob7: :blob8:
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

שאלה אחרונה בנושא, אחרי שהרצתי את זה אני רואה את הסמן של העכבר בשחור האם יש אפשרות להעלים אותו, יש איזה פרמטר בסגנון hidemouse או משהו כזה?

ראיתי שאם אני לוחץ CONTROL+F10 הוא נעלם, אבל אני רוצה להימנע מהלחיצה אני רוצה שהמשחק ירוץ מראש בלי העכבר איך עושים את זה???
עוג (שם, שם)

שליחה על ידי עוג (שם, שם) »

אורח כתב:האמת היא שמה שדפק את כל העסק היה שלא ידעתי שאמורים להוסיף מרכאות לאחר ה conf
סתם לידע כללי, מטרת המרכאות היא לומר ל command interpreter של XP שמדובר בערך בודד ולא בערכים שונים המופרדים ע"י רווח ו/או בערכים המכילים תווים מיוחדים שלא נתמכים בסטנדרט 8.3 . כלומר, אם המיקום של קובץ התצורה היה:
c:\games\prage\dosbox.cfg
אז לא היה צורך במרכאות.

וזה, אגב, לא קשור לדוסבוקס. כל ישום console שמשתמש ב command interpreter של XP תומך בכך.

dj_anubis כתב:שאלה אחרונה בנושא, אחרי שהרצתי את זה אני רואה את הסמן של העכבר בשחור האם יש אפשרות להעלים אותו, יש איזה פרמטר בסגנון hidemouse או משהו כזה?ראיתי שאם אני לוחץ CONTROL+F10 הוא נעלם, אבל אני רוצה להימנע מהלחיצה אני רוצה שהמשחק ירוץ מראש בלי העכבר איך עושים את זה???
אתה חייב להפסיק לשאול את השאלות שלך בכמה מקומות במקביל. זה קצת מטריד...
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

בגלל שזה לחוץ לי אני מנסה לשאול גם פה וגם בעוד מקומות, מותר לי לשאול אותכם ומותר לי לשאול בפורום של DOSBOX לדעתי זה לגיטימי לגמרי, אם הייתי שואל פה בכמה מקומות או פותח מספר נושאים על אותה שאלה זה אכן היה לא בסדר, אבל לגיטימי להתעניין ולבדוק...
ד"א יש לך תשובה?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

dj_anubis כתב:בגלל שזה לחוץ לי אני מנסה לשאול גם פה וגם בעוד מקומות, מותר לי לשאול אותכם ומותר לי לשאול בפורום של DOSBOX לדעתי זה לגיטימי לגמרי,
העניין הוא, שאני עומל כדי לכתוב לך תשובה בזמן שבכלל לא היה בכך צורך, הרי ברור שהמפתחים של דוסבוקס יודעים יותר טוב ממני...

dj_anubis כתב:ד"א יש לך תשובה?
לא, לא ידוע לי על פתרון (וגם אצלי מתרחשת התופעה הזו, אגב).
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

קודם כל OG תודה רבה על הרצינות וההשקעה (שיחקת אותה ששמת לב לשאלה שלי :wink: )
הסיבה שזה קורה הי בגלל שאני משחק עם ASPECT CORRECTION, ולכן רואים את החץ, בפורום של דוסבוקס כתבו שאין לזה כרגע פתרון (ד"א עם משחקים בלי ASPECT החץ לא מופיע)
אז בקטנה לוחצים F10 אבל לפחות משחקים על מסך מלא כמו פעם.
שוב תודה
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא