עזרה בקסם התות 2

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
ליאת
משתמשת רשומה
משתמשת רשומה
איש קשר:

עזרה בקסם התות 2

שליחה על ידי ליאת »

היי חבר'ה
קודם כל תודה על העזרה הקודמת בDOSBOX, לאחר ההסברים שלכם , היה לי הרבה יותר ברור, מה לעשות, יש כאלו שזו פעם ראשונה שלהם... :lol:

ועכשיו לבעייתי הנוכחית..
קראתי (שוב ושוב) בעיון את ההוראות להורדת דימון טולז, ולהורדת ופתיחת הקבצים של המשחק קסם התות 2..
התקנתי את התוכנה דימון טולז, פתחתי את הקבצים המכווצים , ועכשיו בתיקיית המשחק יש לי את הקבצים הבאים :
CHIPHEB2.ISO
CHIPHEB1.ISO
ChipperCD2.7z.exe
ChipperCD1.7z.exe
ומידע.TXT

רשמתם כך במדריך לטיפול בקבצי תמונה של דיסקים: :"לחצו על הצלמית בעזרת הכפתור הימני, בחרו בVirtual CD/DVD ROM ואז ב Device 0: [x]: No Media ולבסוף ב Mount Image,"
עשיתי כן , ו-2 הקצבים היחידים שנפתחו כשהטענתי את תיקיית המשחק, היו :
CHIPHEB1.ISO ו- CHIPHEB2.ISO
לא ראיתי / מצאתי אתAUTORUN.EXE ??
רשמתם :" כעת סיירו בתקליטור בעזרת "המחשב שלי" ,אתרו את הקובץ: AUTORUN.EXE ,הקליקו עליו בעזרת כפתור העכבר הימני וקבעו מצב תאימות ל- Windows 95. אם אינכם יודעים כיצד לעשות זאת, קראו כאן. כעת הפעילו את הקובץ AUTORUN.EXE ובחרו "כן" בכדי להתקין את המשחק. "

מה עלי לעשות עכשיו ?
תודה!
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: עזרה בקסם התות 2

שליחה על ידי עידן »

את צריכה ללחוץ עם קליק ימני על הצלמית של Daemon Tools, וב-Mount Image לבחור את ה-ISO שאת רוצה(בהתחלה תבחרי בדיסק הראשון). ואז בכונן הוירטואלי ש-Daemon Tools יצר לך במחשב יהיה את המשחק עצמו, כאילו מדובר בדיסק רגיל.
סמל אישי של משתמש
ליאת
משתמשת רשומה
משתמשת רשומה
איש קשר:

שליחה על ידי ליאת »

עשיתי את זה, אכן בחרתי את הISO הראשון , ונפתח לי חלון ששואל אם אני רוצה להתקין את המאלה הקסומה 2 , גם אם אני עונה כן , וגם אם לא, לא קורה כלום אח"כ...

מה לעשות ?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

בדיוק מה שכתוב בהוראות ההפעלה:
לאחר הכנסת התקליטור הראשון יתכן שתקפוץ הודעה השואלת אתכם האם להתקין את המשאלה הקסומה, אם קופצת ההודה הזו, ביחרו "לא" - כלומר אל תתקינו עדיין את המשחק.
כעת סיירו בתקליטור בעזרת "המחשב שלי" ,אתרו את הקובץ: AUTORUN.EXE ,הקליקו עליו בעזרת כפתור העכבר הימני וקבעו מצב תאימות ל- Windows 95. אם אינכם יודעים כיצד לעשות זאת, קראו כאן. כעת הפעילו את הקובץ AUTORUN.EXE ובחרו "כן" בכדי להתקין את המשחק.
לאחר ההתקנה, ניתן להפעיל את המשחק מקיצור הדרך בתפריט התחל
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

"simplify, simplify, simplify"

שליחה על ידי BluePrint »

עידן כתב:את צריכה ללחוץ עם קליק ימני
אתעלם לרגע מהניסוח המבעית כדי לומר שעדיף להשתמש בכפתור השמאלי בעכבר.
אני לא מנסה לקדם השקפה פוליטית, רק להצביע על העובדה ששימוש בכפתור השמאלי מפשט את עולם Daemon Tools לכדי בחירה בכונן (וע"י כך בקובץ שיהווה את אותו כונן), או ביטול כולם.
סמל אישי של משתמש
ליאת
משתמשת רשומה
משתמשת רשומה
איש קשר:

תודה!!

שליחה על ידי ליאת »

הצלחתי , הצלחתי ... :)
העצה להתשמש בכפתור השמאלי הקלה בהרבה ...
קחו לתשומת ליבכם , אולי זה יעזור לעוד אנשים שקצת פחות מבינים בדברים כאלו :)
תודה לכם על העזרה המהירה!
וחנוכה שמח !! :blackeye:
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:עדיף להשתמש בכפתור השמאלי בעכבר.
אני לא מנסה לקדם השקפה פוליטית, רק להצביע על העובדה ששימוש בכפתור השמאלי מפשט את עולם Daemon Tools לכדי בחירה בכונן (וע"י כך בקובץ שיהווה את אותו כונן), או ביטול כולם.
מה שמצחיק זה שכמה ימים לאחר שהמדריך הזה עלה לאתר, רשמתי לי ב 2do list שלו להחליף את החלק של לחיצת הכפתור הימני בשמאלי, אני לא זוכר אם רק אז גיליתי את זה או שפשוט שכחתי מכך כשרשמתי את המדריך אבל לא זכור לי מתי הייתה הפעם האחרונה שהשתמשתי בכפתור הימני בDT בעצמי...
הבעיה, כמובן, היא זמן. כי בנוסף לעניין הזה, יש לי עוד הרבה מאוד תיקונים לעשות במדריך הזה ובכל המדריכים שהעליתי.
הקטע הזה דווקא הוא בסוף סדר העדיפויות, קח לדוגמה את המדריך למשחקי רשת עם דוסבוקס, מאז שהוא נכתב הרבה השתנה... ראשית, כבר מזמן אין צורך בגרסת CVS, שנית כל הקטע של "שיטת המעקף" מיותר כבר, מאז גרסה 0.70 (אאל"ט) דוסבוקס כבר תומך באמולציית פורט סיריאלי ישירה ואני בכלל לא רוצה לדבר על הצורה המגעילה שבה מנוסח המדריך (כשכתבתי אותו בפורום ב"גובה העיניים" לא ידעתי שהוא יגיע למדור העזרה של האתר)...
אם אתה רוצה עוד דוגמה, אתה יכול להסתכל בדוגמה הטובה ביותר: במדריך לVPC בסעיף 7.1 כתוב:
ניתן גם לקשר כונן קשיח וירטואלי לכונן נייד נשלף (בעזרת אשף יצירת כונן וירטואלי חדש):
בתמונה למעלה, מוראה כונן USB נייד של 256MiB שמועלה ככונן קשיח. מומלץ לא להעלות כוננים קשיחים אמיתיים ככוננים וירטואליים שכן צעד זה מסוכן.
וכל המשפט הזה הוא פשוט בבל"ת. לא ניתן לקשר כונן קשיח וירטואלי לכונן פיזי בכלל, נייד או לאו. מי שינסה לעשות את זה פשוט לא יבין למה הוא לא מצליח...

אז בין כמה עשרות תיקונים לכל מדריך קיים, לבין כתיבת כמה מדריכים חדשים, לבין לסרוק כמה חוברות, לפרוץ כמה משחקים, להעלות עשרות משחקים לשת"ק, לתקן ולהוסיף אינספור ערכים לשאילתא ועוד הרבה התחייבויות שכפי הנראה - במתכונת הנוכחית - אני לא אספיק לעשות אי פעם, תסלח לי אם אני לא אתן עדיפות לקליק ימני/שמאלי קטנטן :wink:

------

ליאת כתב:העצה להתשמש בכפתור השמאלי הקלה בהרבה ...
אני מאד מטיל ספק בהכרזה הזו... מילא אם לא היית מצליחה לטעון את הISO, אבל כבר ציינת שהצלחת...

[עריכה]
ליאת כתב:וחנוכה שמח !! :blackeye:
אפרופו זה... מה קרה ללוגו המעוצב לחנוכה של R.G... מדוע לא חונכים אותו שוב?
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

"time is of the essence"

שליחה על ידי BluePrint »

אם אני כבר מזכיר לך דברים שרצית לעשות ולא תגיע אליהם, הוסף לרשימה: "לחלק את המדריכים לצעדים ממוספרים".
מקרים כגון:
ליאת כתב:רשמתם כך במדריך לטיפול בקבצי תמונה של דיסקים: :"לחצו על הצלמית בעזרת הכפתור הימני, בחרו בVirtual CD/DVD ROM ואז ב Device 0: [x]: No Media ולבסוף ב Mount Image,"
עשיתי כן , ו-2 הקצבים היחידים שנפתחו כשהטענתי את תיקיית המשחק, היו :
CHIPHEB1.ISO ו- CHIPHEB2.ISO
לא ראיתי / מצאתי אתAUTORUN.EXE ??
לא יחזרו אם המדריך יהיה מחולק לצעדים ממוספרים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

"Thank you Mr. Cowboy, I’ll take it under advisement"
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:אפרופו זה... מה קרה ללוגו המעוצב לחנוכה של R.G... מדוע לא חונכים אותו שוב?
הנה הוא נחנך. :)
אגב, בחרת הפעם סקיצה שונה מהקודמת, גורדי. הלהבות לבנות יותר מהגרסה הסופית שסגרנו עליה פעם שעברה. ;)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא