עזרה tex murphy: the pandora diractive

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

winter40000
משתמש רשום
משתמש רשום

עזרה tex murphy: the pandora diractive

שליחה על ידי winter40000 »

אהלן,
סוף סוף אחרי שנות אור הורדתי את המשחק 6 דיסקים, סידרתי את הקבצים כך שהכל יעבוד דרך הדיסק קשיח כדי שלא יהיה צורך בדיסקים, והשתמשתי בדוסבוקס להרצת המשחק, יש לציין שהדוסבוקס נמצא בתוך סיפרייהמשחק, וכל דיסק מתוך 6 הדיסקים של המשחק נמצא בסיפריה שבתוך המשחק שנקראת pandora1, pandora2 ...etc .
המשחק עובד, הבעיה היא שכאשר אני מנסה לבחור באפשרות sound blaster 16 ובוחר ב dma=1 הוא אומר שיש בעיה, ובוחר לי 5 במקום 1. ה Interupt הוא 7 וזה כנראה בסדר.. ה i/o הוא 220h וזה גם בסדר, בכל מקרה, כאשר אני מנסה להשתמש ב autodetect הוא בוחר שוב dma 5 וכשאני ממשיך ועושה test ל sound הוא מראה כאילו הוא מנגן משהו אבל אין שום סאונד...

בעיה נוספת שהתגלתה היא שהמשחק עובד בסדר גמור מבחינת מהירות אבל כשהוא מגיע ל סרטון פתיחה זה ממש איטי אבל סירטונים אחרים הם בסדר גמור, אני לא מבין מה הבעיה ולמה סרטון ספציפי אחד הוא איטי יחסית לאחרים, אולי בגלל שאין סאונד אז קשה להבין אם ככה אמור להיות הסרטון אבל כרגע אלו הם הבעיות..

העליתי את הקבצים של המשחק שנראים לי חשובים שכנראה גם קשורים:
winterelf.dul.co.il/pandora.rar
בהמשך (בתקוה שהמשחק יעבוד כמו שצריך) התכנון הוא להעלות אותו (במהירות 7 kb :P)
Og
מנהל
מנהל

Re: עזרה tex murphy: the pandora diractive

שליחה על ידי Og »

אם הוא מתעקש על 5 יכול להיות שהוא חייב High DMA. זה בסדר.
זה שאין לך סאונד, זה לא בסדר... יכול גם להיות שהוא מתעקש על 5 בגלל שאמולציית הGUS מפריעה לו, נסה לבטל את הGUS בקובץ הקונפיגורציה של דוסבוקס ו/או לבחור ב SBpro במקום 16. אם זה עדיין לא עובד, בטל את אמולציית הSB בכלל ותבחר GUS (בהנחה שניתן).

בקשר למהירות, לא יודע... אם יהיה לי כח אני אבדוק את המשחק אצלי.

[עריכה]
רגע... מה זה? למה שינית את הDMA ל-5 ?

קוד: בחירת הכל

sbtype=sb16
sbbase=220
irq=7
dma=5
hdma=5
mixer=true
oplmode=auto
oplrate=22050
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אוקיי, בדקתי אצלי ואני לא נתקל בבעיות בכלל. בקובץ הקונפיגורציה הכל על ברירות המחדל, הוא זיהה את כרטיס הקול אוטומטית, בחר DMA 5 והסאונד עובד מצויין.

סרטון הפתיחה אצלי עובד בסדר גמור (ג'יזוס קרייסט הוא ארוך :shock: טוב, לפחות מופיע שם שחקן שאני אוהב - Kevin McCarthy שמשחק תפקיד גאוני באחד הסרטים האהובים עלי: UHF), שוב, כל ההגדרות על ברירות המחדל. באמת יכול להיות שזה נראה לך איטי כי אין קול אבל חכה כשאתה מגיע לסצנה שבה מראים את הפורץ מחטט בשידה, שם רואים מיד אם זה איטי או מהיר.

ותשנה את האפשרות dma=5 בחזרה ל- dma=1 ב-dosbox.conf

תמונה
winter40000
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי winter40000 »

ואוו תודה :)
איזה מוזר, מסתבר שזו באמת הייתה הבעיה dma=5 אני לא זוכר ששיניתי את זה ל 5 .
בקשר לוידאו, זה לא איטי מסתבר שככה זה אמור להיות, פשוט עם sound הכל ניהיה הגיוני יותר...
רק דבר אחד שכנראה בעייתי למרות שאפשר להסתדר עם זה, בקטעי וידאו יש מן לכלוך על המסך כאילו הצבע נמרח ורק כשאיזושהי דמות עוברת שם אז זה מתנקה ורואים תקין... יש לך מושג לגבי זה...?

נ.ב
uhf -אחלה סרט, יש שם שחקן שמזכיר קצת את קריימר מסינפלד, (אולי זה קריימר מסיינפלד :) )
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

winter40000 כתב:רק דבר אחד שכנראה בעייתי למרות שאפשר להסתדר עם זה, בקטעי וידאו יש מן לכלוך על המסך כאילו הצבע נמרח ורק כשאיזושהי דמות עוברת שם אז זה מתנקה ורואים תקין... יש לך מושג לגבי זה...?
לא, כי אצלי לא נתקלתי בבעיה הזו. אולי תנסה לשנות את output=surface ל- output=ddraw או output=opengl ב dosbox.conf, למרות שאני לא בטוח בכלל שזה יעזור.
בגרסת הבטא של דוסבוקס אפשר לשנות הרבה אפשרויות בהגדרות הווידאו של המחשב המדומה אבל עקרונית, אם זה קורה אצלך ואצלי זה לא קורה, אז רק שינוי ב output אמור להשפיע. מצד שני, לפי איך שאתה מתאר את הבעיה, זה לא נשמע כמו בעיה של output...
winter40000 כתב:נ.ב
uhf -אחלה סרט, יש שם שחקן שמזכיר קצת את קריימר מסינפלד, (אולי זה קריימר מסיינפלד :) )
בטח שזה מייקל ריצ'ארדס... איך אפשר לא לזהות אותו?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא