אני התלחתי להפעיל את דיוק תוך דקה וחצי בקלות ועובד נפלא
אני חייב שתסבירו לי איך מפעילים את FIFA INTERNATIONAL SOCCER
בבקשה עזרה
אני מיואש לגמרי עם המשחק הזה
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

אבל זה הרי מה שחזרנו ואמרנו לך, כל הזמן... *חיוך-ספק-מיואש-ספק-מתעצבן*dj_anubis כתב:יכול להיות שהדוסבוקס עצמו הוא גרסה מיוחדת?

עוג יענה בשם עצמו כמובן, אבל סביר להניח שזה "known issue" בנוגע למשחק הספציפי הזה, ומי שעוקב אחרי העניינים, כמו הפורומים הרשמיים של DOSBox, עשוי להכיר את הסוגייה הזו.dj_anubis כתב:ודבר שני איך ידעתם שצריך גרסה מיוחדת של דוסבוקס מאיפה השגתם
אני לא הורדתי את ה-Rayman שיש באתר, אבל אם אתה בטוח שזה קובץ EXE סביר להניח שזה אכן DOSBox בכבודו ובעצמו ששינו לו את השם ולא איזה קובץ שהוא סוג של קיצור דרך. כדי לעשות את זה צריך לשנות את הגדרות קובץ ה-config המקורי של DOSBox (מכוון שהוא מובנה, ה-DOSBox - זה אותו קובץ config שנמצא בתיקיית המשחק) ולשנות אותו בהתאם. בקצרה - להכניס את כלל הפקודות שהיית מכניס בשורת הפקודה של DOSBox (כל עניין ההרכבה, הניווט לתיקיית המשחק ופקודת ההרצה) בדיוק בלשונן, לחלק האחרון של הקובץ התחום ב-[autoexec].dj_anubis כתב: דבר שלישי ראיתי שבריימן עשיתם שיהיה קובץ EXE שהוא בעצם דוסבוקס שמריץ את המשחק איך אפשר לייצר קובץ EXE כזה לשאר המשחקים
זה פשוט להריץ את DOSBox ללא ה-console (חלון הטקסט האחורי שמתעד כל שינוי בהגדרות, זה שמופיע כשאתה מפעיל את DOSBox בצורה המקורית) ושיסגור את DOSBox אוטומטית כשיוצאים מהמשחק. כמו שאתה מבין, ההגדרות האלו הן הבסיסיות ביותר ואינן קשורות לאם המשחק יעבוד או לא - אלא איך DOSBox יופעל, שהרי איך המשחק יעבוד טמון בגרסה עצמה במקרה הנ"ל, או בהגדרות קובץ ה-config במקרה אחר.dj_anubis כתב:start dosbox.exe -noconsole -exit
מה המשמעות של כל ערך פה?

רגע, בוא נעשה הפרדה. המקרה הראשון שדיברנו עליו הוא ג'יבריש שמופיע בצורה הכי בסיסית, אתה, דרך מערכת ההפעלה שלך, Windows XP למשל, מפעיל אותו בפנקס הרשימות - ורואה שם ג'יבריש במקום עברית. מקרה השני הוא שאתה רואה ג'יבריש במקום עברית כשאתה מפעיל משחקים שכותבים בעברית ב-DOS, וזה קורה כשאתה מפעיל אותם ב-DOSBox.dj_anubis כתב:שתהיו בעינינים נגיד אני שם משחק של גורדי להתקנה בעברית. במהלך ההתקנה כל מה שאמור להיות בעברית נראה כג'יבריש למשל במקום לחצן אישור וביטול יש לי ג'יבריש אולי תצליחו לעזור לי לסדר את הזוועה הזאת זה שנים ככה.

בעיקרון, הדרך האידיאלית להציג קבצים כאלו (על פי הנסיון האישי שלי) היא באמצעות קידוד של MS-DOS. זאת התצוגה שבדרך-כלל היוצרים של קובץ כזה התכוונו שבה הוא יוצג.C-man כתב:OFF TOPIC:
מישהו מכיר פונט כמו terminal שמאפשר צפייה נורמלית בקבצי NFO מקושטים למיניהם, אבל גם תומך בעברית?