מחשבי מקינטוש
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
-
שלום1234
מחשבי מקינטוש
שלום לכולם,
קודם כל כל הכבוד לאתר המושקע הזה. דבר שני, אני משתמש בלאפטופ של מקינטוש, ועל כן אני כלל לא בטוח אם אני יכול לשחק במשחקים הללו. האם יש אפשרות שאתם מודעים לה, שתאפשר לי לשחק על גבי המקינטוש שלי את המשחקים השונים שבאתר זה (MAC OS X)?
בתודה מראש.
קודם כל כל הכבוד לאתר המושקע הזה. דבר שני, אני משתמש בלאפטופ של מקינטוש, ועל כן אני כלל לא בטוח אם אני יכול לשחק במשחקים הללו. האם יש אפשרות שאתם מודעים לה, שתאפשר לי לשחק על גבי המקינטוש שלי את המשחקים השונים שבאתר זה (MAC OS X)?
בתודה מראש.
Re: מחשבי מקינטוש
כמובן, לDOSBox יש פורט לOS X - זה טוב ל99% ממשחקי הדוס.
עבור משחקי החלונות תצטרך אמולטור לחלונות, אני לא זוכר אם גרסת המק של VirtualPC היא חינמית או לא... חפש אותה באתר הבית של מיקרוסופט.
אגב, זה מחשב חדש יחסית? אני לא בטוח במאה אחוז, אבל שמעתי בחצי אוזן שמחשבי המקינטוש החדשים יותר, אלה שמבוססים על מעבד של Intel יכולים גם להריץ חלונות בנוסף לSYSTEM של מקינטוש (כלומר, Dual Boot).
אפשרות אחרונה היא להוריד משחקים שיצאו בגרסאות למקינטוש, אבל אני מנחש שרובם לא יעבדו על מקינטוש חדש עם OS X, אולי יש משהו לעשות בעניין, אבל אני לא בקי בתחום אז אינני יודע. בכל מקרה, אתר ששוה להכיר הוא:
http://mac.the-underdogs.info" target="_blank
עבור משחקי החלונות תצטרך אמולטור לחלונות, אני לא זוכר אם גרסת המק של VirtualPC היא חינמית או לא... חפש אותה באתר הבית של מיקרוסופט.
אגב, זה מחשב חדש יחסית? אני לא בטוח במאה אחוז, אבל שמעתי בחצי אוזן שמחשבי המקינטוש החדשים יותר, אלה שמבוססים על מעבד של Intel יכולים גם להריץ חלונות בנוסף לSYSTEM של מקינטוש (כלומר, Dual Boot).
אפשרות אחרונה היא להוריד משחקים שיצאו בגרסאות למקינטוש, אבל אני מנחש שרובם לא יעבדו על מקינטוש חדש עם OS X, אולי יש משהו לעשות בעניין, אבל אני לא בקי בתחום אז אינני יודע. בכל מקרה, אתר ששוה להכיר הוא:
http://mac.the-underdogs.info" target="_blank
המממ, חשבתי על זה קצת ויש בעיה קטנה, ישנם משחקים באתר שלאחר חילוצם מתקבל עוד קובץ דחוס, ב7zip או בUHA. יש כמה תוכנות לOS X שפורסות קבצי 7zip, אבל אני חושב שאין שום דבר שיכול לפרוס קבצי UHA...
בכל מקרה, אם תגיע לבעיה הזו, תאמר לי וננסה לעבור אותה.
בכל מקרה, אם תגיע לבעיה הזו, תאמר לי וננסה לעבור אותה.
-
תמרלוק
שלום. ברשותי מחשב מקינטוש.
עקבתי אחר הוראותיכם בנוגע להתקנת DOSBOX אבל לא מצוין איך מתכינים את התוכנה במחשב מקינטוש.ּ אשמח אם תעזרו בעניין.
עקבתי אחר הוראותיכם בנוגע להתקנת DOSBOX אבל לא מצוין איך מתכינים את התוכנה במחשב מקינטוש.ּ אשמח אם תעזרו בעניין.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
היכן בדיוק נתקעת? אני לא חושב שלמישהו יש כאן מקינטוש, כך שפירוט צעד-צעד איטי כנראה יהיה קשה לתת לך, אבל מאידך אם יש לך מקינטוש, סביר להניח שאתה יודע להתקין תוכנות...
אם פשוט לא מצאת את הקובץ הנכון להורדה, בעמוד ההורדות של אתר DOSBox בחר במערכת ההפעלה שלך. (Mac OS X?)
לאחר שהורדת הפעל את קובץ ההתקנה. השימוש בתכנה עצמה אמור להיות זהה לשימוש בחלונות, עליו תוכל לקרוא במדריך ל-DOSBox באתר.
אם פשוט לא מצאת את הקובץ הנכון להורדה, בעמוד ההורדות של אתר DOSBox בחר במערכת ההפעלה שלך. (Mac OS X?)
לאחר שהורדת הפעל את קובץ ההתקנה. השימוש בתכנה עצמה אמור להיות זהה לשימוש בחלונות, עליו תוכל לקרוא במדריך ל-DOSBox באתר.
-
תמרלוק
זאת בדיוק הבעיה:
הורדתי אותו, ובהסבר של אתרנו אודות הפקודה- mount-למקינטוש אין כונן c או אחר כמו במחשב שלכם.
ולמעשה- גם אני לא יועת יותר מדי על המחשב וגם אינני בן, לתגובתך
הורדתי אותו, ובהסבר של אתרנו אודות הפקודה- mount-למקינטוש אין כונן c או אחר כמו במחשב שלכם.
ולמעשה- גם אני לא יועת יותר מדי על המחשב וגם אינני בן, לתגובתך
אם את לא יודעת לעבוד עם מקינטוש מדוע את משתמשת בו? אין זה מחשב להדיוטות...
אני לא יודע איך בדיוק הפקודה במקינטוש אמורה להיראת אבל זה נראה קצת כמו לינוקס, משהו כזה:
mount c /volume/usermane/desktop/directory
אני בטוח שיש מדריכים בסיסיים באנגלית, נדמה לי שראיתי אחד בפורום של דוסבוקס.
האפשרויות העומדות בפנייך כעת:
-להוריד גרסה של D.B.G.L למק OS X (בהנחה שזו הגרסה של מערכת ההפעלה שיש לך - אם המחשב מהכמה שנים שנים האחרונות אז סביר להניח שכן) ולקוות שאיתו תצליחי להסתדר.
-לנסות את שאר האפשרויות שהצעתי לפותח השרשור.
זה בערך המקסימום שאני יכול לעשות עם מעט המידע שסיפקת. מצטער ובהצלחה.
אני לא יודע איך בדיוק הפקודה במקינטוש אמורה להיראת אבל זה נראה קצת כמו לינוקס, משהו כזה:
mount c /volume/usermane/desktop/directory
אני בטוח שיש מדריכים בסיסיים באנגלית, נדמה לי שראיתי אחד בפורום של דוסבוקס.
האפשרויות העומדות בפנייך כעת:
-להוריד גרסה של D.B.G.L למק OS X (בהנחה שזו הגרסה של מערכת ההפעלה שיש לך - אם המחשב מהכמה שנים שנים האחרונות אז סביר להניח שכן) ולקוות שאיתו תצליחי להסתדר.
-לנסות את שאר האפשרויות שהצעתי לפותח השרשור.
זה בערך המקסימום שאני יכול לעשות עם מעט המידע שסיפקת. מצטער ובהצלחה.
אפשר לנסות את שיטת הגרירה אולי..
לפי מה ששמעתי, שיטת הגרירה היא יחודית לחלונות (ובעצם היא תוצר לוואי - לא פיצ'ר מכוון).
-
תמרלוק
אוקי. הורדתי גם אתD.B.G.L וגם את dapplegrey שהמליצו באתר של dosbox להוריד.
מה אמור לקרות עכשיו?
מה אמור לקרות עכשיו?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
כן, הנחתי ששיטת הגרירה לא תעבוד במקינטוש. רק שכחתי שגם מבנה הכוננים שונה...
הנה מדריך קטנטן להתקנה ושימוש ב-Mac OSX, מתוך ה- wiki של DOSBox.
הנה מדריך קטנטן להתקנה ושימוש ב-Mac OSX, מתוך ה- wiki של DOSBox.
רגע, לא הבנתי את התגובה שלך.Og כתב:לפי מה ששמעתי, שיטת הגרירה היא יחודית לחלונות (ובעצם היא תוצר לוואי - לא פיצ'ר מכוון).
אתה מתכוון ששיטת הגרירה לא עובדת בכלל בMAC (ז"א העברת נתיב הקובץ הנגרר לקובץ האחר כפרמטר הפעלתו),
או ששיטת הגרירה (ז"א העברת נתיב קובץ לדוסבוקס כפרמטר), לא עובדת רק בגרסת הדוסבוקס של MAC?
תמרלוק כתב:אם אני מקינטוש של אפל זה לא עובד עבורי?
ובכן, אני לא הבנתי את התגובה שלך לתגובה שלי...C-man כתב:רגע, לא הבנתי את התגובה שלך.
אתה מתכוון ששיטת הגרירה לא עובדת בכלל בMAC (ז"א העברת נתיב הקובץ הנגרר לקובץ האחר כפרמטר הפעלתו),
או ששיטת הגרירה (ז"א העברת נתיב קובץ לדוסבוקס כפרמטר), לא עובדת רק בגרסת הדוסבוקס של MAC?
אבל בכל מקרה - הנסיון שלי במערכת הפעלה OS X מסתכם בכלום. עבדתי קצת עם System 7.5.3 ועוד פחות עם 9 נקודה משהו. ואם אני זוכר נכון, ב 7.5.3 כמעט הכל מתבצע עם גרירה, בכלל, גרירה במק זה דבר חשוב (לא לשכוח שבעקרון, חלונות מבוסס על הOS של המק ולא להיפך), יש דברים שלא ניתן לבצע בלי (שוב, מהמעט נסיון שהיה לי), אבל פשוט זכור לי במעומם שקראתי בפורום של דוסבוקס ששיטת הגרירה לא עובדת בגרסת המק.
איזו מן שאלה? Noodles כמובן!Gordi כתב:איזה עוד מקינטוש קיים?
אהממ... אההה.... טוב, לא חשוב.תמרלוק כתב:אם אני מקינטוש של אפל זה לא עובד עבורי?