עזרה בדוס בוקס /דובי ההרפתקה הגדולה
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
עזרה בדוס בוקס /דובי ההרפתקה הגדולה
יש לי דיסק של "דובי - ההרפתקה הגדולה של מט"ח"
אני מנסה להפעיל אותו בדוסבוקס.
הוא פועל לי, אבל יש בעיה.
כשדובי הולך ממקום למקום, המסך אמור להחליק בכיוון שהוא הולך.
והמסך באמת מחליק בכיוון, אבל לפני שהמסך מגיע מהצד הנכון, הוא מגיע מהצד הלא נכון.
לדוג': נניח שדובי הולך ימינה, הוא כמעט מגיע לקצה המסך, ועכשיו המסך אמור לזוז ימינה יחד אתו ואנחנו אמורים לצפות במטבח ביתו של דובי.
ובכן, ברגע שהמסך מתחיל לזוז, אנחנו צופים לפתע בקטע ממטבח ביתו של דובי מופיע בצד שמאל של המסך (בערך ברוחב של חצי סנטימטר), ואז הוא קופץ למקומו הנכון בצידו הימני של המסך, בעוד הקטע הבא של המטבח מופיע באותו חצי סנטימטר שמאלי סורר. כך שכל קטע מסך המגיע מצד ימין, מבקר קודם כל בצידו השמאלי של המסך. (וכן להיפך - אם דובי הולך שמאלה וכו'...)
ניסיתי לשנות את הגדרות התצוגה של דוס בוקס, אך ללא הועיל.
כמוכ' נתקלתי בבעיה בניסיון להפעיל את מכוניות לוטוס בדוס בוקס.
המשחק פועל, אבל המסך לא זז חלק אלא בקפיצות (אמנם כשנוסעים מהר הקפיצות כ"כ מהירות כך שנדמה כמעט כמו חלק, אך "זה לא זה").
אם מישהו יודע פיתרון לאחת מן הבעיות הללו (או שתיהן) אשמח אם יודעני.
הערה:
מדובר במחשב פנטיום 3, מהירות 1 ג'יגה הרץ, 256 מ"ב זכרון פנימי, מערכת הפעלה XP PRO
תודה רבה
אני מנסה להפעיל אותו בדוסבוקס.
הוא פועל לי, אבל יש בעיה.
כשדובי הולך ממקום למקום, המסך אמור להחליק בכיוון שהוא הולך.
והמסך באמת מחליק בכיוון, אבל לפני שהמסך מגיע מהצד הנכון, הוא מגיע מהצד הלא נכון.
לדוג': נניח שדובי הולך ימינה, הוא כמעט מגיע לקצה המסך, ועכשיו המסך אמור לזוז ימינה יחד אתו ואנחנו אמורים לצפות במטבח ביתו של דובי.
ובכן, ברגע שהמסך מתחיל לזוז, אנחנו צופים לפתע בקטע ממטבח ביתו של דובי מופיע בצד שמאל של המסך (בערך ברוחב של חצי סנטימטר), ואז הוא קופץ למקומו הנכון בצידו הימני של המסך, בעוד הקטע הבא של המטבח מופיע באותו חצי סנטימטר שמאלי סורר. כך שכל קטע מסך המגיע מצד ימין, מבקר קודם כל בצידו השמאלי של המסך. (וכן להיפך - אם דובי הולך שמאלה וכו'...)
ניסיתי לשנות את הגדרות התצוגה של דוס בוקס, אך ללא הועיל.
כמוכ' נתקלתי בבעיה בניסיון להפעיל את מכוניות לוטוס בדוס בוקס.
המשחק פועל, אבל המסך לא זז חלק אלא בקפיצות (אמנם כשנוסעים מהר הקפיצות כ"כ מהירות כך שנדמה כמעט כמו חלק, אך "זה לא זה").
אם מישהו יודע פיתרון לאחת מן הבעיות הללו (או שתיהן) אשמח אם יודעני.
הערה:
מדובר במחשב פנטיום 3, מהירות 1 ג'יגה הרץ, 256 מ"ב זכרון פנימי, מערכת הפעלה XP PRO
תודה רבה
נדמה לי שהתקליטור שלי שמכיל את משחק הדובי לא תקין אבל אני אבדוק ליתר בטחון בזמן הקרוב. אם לא חזרתי אליך תוך שבוע, תקפיץ את ההודעה.
אולי באותה הזדמנות אני אבדוק גם את לוטוס.
בזמן שאתה ממתין, אולי תרצה לעדכן את ההודעה הקודמת שלך.
למקרה שאתה לא יודע, חוסר דיווח על הצעות שניתנו לך היא דרך די בטוחה לאבטח לך התעלמויות מהודעות עתידיות.
אולי באותה הזדמנות אני אבדוק גם את לוטוס.
בזמן שאתה ממתין, אולי תרצה לעדכן את ההודעה הקודמת שלך.
למקרה שאתה לא יודע, חוסר דיווח על הצעות שניתנו לך היא דרך די בטוחה לאבטח לך התעלמויות מהודעות עתידיות.
טוב, בדקתי עכשיו ובאמת הדיסק דפוק ללא אפשרות לתיקון וזה העותק היחיד שיש לי (בניגוד לדובי משחק מחבואים שיש לי שלושה עותקים ממנו), מצטער. לעומת זאת, אם תשלח לי את כל הקבצים בתקליטור מכווצים (מלבד הקובץ CSCDCK.DAT) אני אשמח לבדוק (אני מעריך שלאחר כיווץ בRAR הם ישקלו פחות מ50 מגה).
בקשר ללוטוס, אתה מדבר על המשחק הזה:
http://www.old-games.org/games/lotus

בקשר ללוטוס, אתה מדבר על המשחק הזה:
http://www.old-games.org/games/lotus
לגבי לוטוס
לגבי לוטוס - כן.
לגבי דובי - יחלוף לפחות שבוע עד שאוכל לשלוח לך את הקבצים
לגבי דובי - יחלוף לפחות שבוע עד שאוכל לשלוח לך את הקבצים
Re: לגבי לוטוס
בקשר ללוטוס - ניסיתי לבדוק את המשחק אבל לא ראיתי שם משהו יוצא דופן, כנראה בגלל שאני לא יודע איך זה אמור להיראות, אולי מישהו שמכיר את המשחק (איתן?) יכול לבדוק?
גם אני לא ראיתי שום דבר מוזר בלוטוס, למרות שזה כן מכאיב לעיניים שלי (אני משחק בלוטוס עם עין אחת פקוחה, כי אחרת אני מתחיל לפזול). אם אני לא טועה, זה תמיד היה ככה, למרות שאני מסכים שזה לא אידאלי.
רק להשוואה, תמיד כשאני מפעיל את דוסבוקס אני מעלה את הCYCLES לסביבות 9000, אינסטינקטיבית, אז אם יש לך בעיה, תנסה להעלות אותם גם אתה.
בהצלחה
רק להשוואה, תמיד כשאני מפעיל את דוסבוקס אני מעלה את הCYCLES לסביבות 9000, אינסטינקטיבית, אז אם יש לך בעיה, תנסה להעלות אותם גם אתה.
בהצלחה
לאיתן
עד כמה שזכור לי, בדוס אמיתי לוטוס היה רץ חלק.
(והזיכרון הוא לא ממזמן, רק לפני חודשיים הכנסתי למחסן את ה-486)
(והזיכרון הוא לא ממזמן, רק לפני חודשיים הכנסתי למחסן את ה-486)
Re: עזרה בדוס בוקס /דובי ההרפתקה הגדולה
לog:
הקבצים שביקשת (מתוך תקליטור "דובי - ההרפתקה הגדולה")
נמצאים בקישור הזה:
http://rapidshare.com/files/94623985/__ ... _.rar.html
הקבצים שביקשת (מתוך תקליטור "דובי - ההרפתקה הגדולה")
נמצאים בקישור הזה:
http://rapidshare.com/files/94623985/__ ... _.rar.html
אוקיי, אני מוריד עכשיו, אבל יתכן שאני אתן תשובה רק מחר.
לא מצליח... פשוט לא מצליח
ניסיתי עם כל הערכים בOUTPUT, ניסיתי עם עוד זכרון, עם ליבה דינאמית, מלאה או נורמלית, עם כרטיסי קול שונים ובלי קול בכלל, ללא סקיילר, ללא XMS, עם גרסות 0.61, 0.65, 0.72 ועם הCVS האחרון. ניסיתי גם עם הCVS של ykhwong - שם אפשר להחליף סוג כרטיס מסך - ניסיתי את כל הארבעה - ניסיתי גם להוסיף זכרון לכרטיס המסך. בנוסף, ניסיתי עם הגרסה המיוחדת של HAL9000 לדמואים (יש בה אמולציית גרפיקה מתקדמת) ופשוט....
לא הולך.
מצטער :(
חשבת לנסות בVPC עם דוס אמיתי? או אולי עם Qemu?
ניסיתי עם כל הערכים בOUTPUT, ניסיתי עם עוד זכרון, עם ליבה דינאמית, מלאה או נורמלית, עם כרטיסי קול שונים ובלי קול בכלל, ללא סקיילר, ללא XMS, עם גרסות 0.61, 0.65, 0.72 ועם הCVS האחרון. ניסיתי גם עם הCVS של ykhwong - שם אפשר להחליף סוג כרטיס מסך - ניסיתי את כל הארבעה - ניסיתי גם להוסיף זכרון לכרטיס המסך. בנוסף, ניסיתי עם הגרסה המיוחדת של HAL9000 לדמואים (יש בה אמולציית גרפיקה מתקדמת) ופשוט....
לא הולך.
מצטער :(
חשבת לנסות בVPC עם דוס אמיתי? או אולי עם Qemu?
תודה רבה על נסיונות העזרה
את ה VPC אני לא מכיר. אפשר לפשט איתו את העבודה עד כדי לחיצה על אייקון על מנת שהמשחק יופעל?
אני אנסה, בלי נדר, פעם הבאה שאהיה בבית, להריץ את המשחק בלי dosbox. (על WINDOWS 98). זכור לי שזה לא עבד, אבל אם הבעיה היא רק runtime 200 eror, אני אנסה את ה tppach.
תודה וכל-טוב
את ה VPC אני לא מכיר. אפשר לפשט איתו את העבודה עד כדי לחיצה על אייקון על מנת שהמשחק יופעל?
אני אנסה, בלי נדר, פעם הבאה שאהיה בבית, להריץ את המשחק בלי dosbox. (על WINDOWS 98). זכור לי שזה לא עבד, אבל אם הבעיה היא רק runtime 200 eror, אני אנסה את ה tppach.
תודה וכל-טוב
למען האמת המשחק עובד בXP ללא שום דבר מיוחד (ואפילו עם קול אם אתה משתמש בVDMS), אבל אם אצלי במעבד 2 ג'יגה הוא *קצת* איטי, אז אצלך בג'יגה הבודד הוא יהיה ממש איטי כנראה - מה גם שהבעיה קיימת חלקית גם בXP, כלומר אם בדוסבוקס הקטע המגמגם הוא ברוחב סנטימטר, אז ישירות מXP הקטע הבעייתי הוא ברוחב מילימטר (ומגמגם בקצב מהיר יותר).
אין טעם שתנסה בVPC, כבר ניסיתי וזה בדיוק כמו בדוסבוקס, שזה לא כ"כ מוזר בהתחשב בעובדה ששתי התכנות עושות אמולציה לכרטיס מסך של S3.
אם אני אמצא זמן היום, אני אתקין את Qemu ואבדוק.
אגב, המשחק לא מוגן בכלל, אפשר להפעיל אותו ישירות מההרד דיסק אם מתעסקים קצת בקבצי האצווה, ולאחר שמסירים את כל הדמואים ושאר הדברים שלא נחוצים למשחק, הוא שוקל בערך 30 מגה ו-8 מגה לאחר כיווץ.
אין טעם שתנסה בVPC, כבר ניסיתי וזה בדיוק כמו בדוסבוקס, שזה לא כ"כ מוזר בהתחשב בעובדה ששתי התכנות עושות אמולציה לכרטיס מסך של S3.
אם אני אמצא זמן היום, אני אתקין את Qemu ואבדוק.
אגב, המשחק לא מוגן בכלל, אפשר להפעיל אותו ישירות מההרד דיסק אם מתעסקים קצת בקבצי האצווה, ולאחר שמסירים את כל הדמואים ושאר הדברים שלא נחוצים למשחק, הוא שוקל בערך 30 מגה ו-8 מגה לאחר כיווץ.