שאלה שהטרידה אותי

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
ohad578
משתמש רשום
משתמש רשום

שאלה שהטרידה אותי

שליחה על ידי ohad578 »

האם ישנה דרך בדוסבוקס ליצור קיצורים למאפיינים מסוימים? לדוגמה, כאשר אעשה ALT+K מאפייני המהירות יהפכו לדוגמה, למהירות 830 ו-Frameskip 4? אני יודע שאפשר לעשות ככה שהדוסבוקס יפעל אוטומטית במצב מהירות שנקבע מראש באפשרויות שלו, אבל אני זקוק למצב בו אני יכול להחליף במהירות כיוון שיש משחקים הדורשים מהירות מסוימת ואחרים הדורשים מהירות אחרת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא שידוע לי.

רוב האנשים משתמשים בקובץ תצורה אחד לכל משחק (כלומר לכל משחק קיצור דרך או קובץ אצווה משלו, כמו משחקים לחלונות), או לחילופין בפרונטאנד(יש רשימה של פרונטאנדים באתר הבית של DOSBOX2, ואולי יש אחד או שניים שתוכל להשיג רק דרך הפורום, אולי גם לא)
אורח

שליחה על ידי אורח »

נסה את D-Fend (אחד מהפרונטאנדים, וללא ספק הטוב ביותר)
אמנם לוקח יותר זמן בהפעלה ראשונית של כל משחק וזה יכול להיות די מתסכל כשרק רוצים להכנס לשנייה למשחק קצר, אבל תוך כמה זמן נהייה לך אוסף של משחקים שרצים כולם בתצורה מושלמת.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לפי מה שהבנתי ממשתמשים פה בפורום - דיפנד לא התעדכן כבר הרבה זמן ויש לו בעיות עם גרסת דוסבוקס החדשה ולכן הוא לא מומלץ. יש פרונטאנדים שמתעדכנים על בסיס קבוע (D.O.G (אם אני לא טועה בשם) וכו')
סמל אישי של משתמש
ohad578
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי ohad578 »

האם אין שום דבר תוך כדי ההפעלה? בג'אז ג'אקראביט אני צריך מהירות נמוכה לסרטונים ולמסכי הטקסט ומהירות גבוהה יותר במשך המשחק עצמו.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא אמרתי שאין, אמרתי שאני לא מכיר... אם אין לך בעיה עם אנגלית נסה את הפורומים של DOSBOX2, אולי שם יוכלו לעזור לך.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אם אתה עובד עם קבצי conf שונים או משתמש בD-FEND אז אתה יכול לקבוע למשחקים את CYCLEUP ו CYCLEDOWN כך שתוכל לשנות את מהירות המשחק בדיוק ורק ע"י לחיצה אחת.

[עריכה]

לדוגמה אם אתה צריך לקטע מסויים 2400 CYCLES ולקטע אחר 3500 CYCLES אז את יכול לקבוע את CYLCEUP ו DOWN ל 1100 (זה לא פתרון מושלם, אבל אולי זה יוכל לעזור לך).
סמל אישי של משתמש
ohad578
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי ohad578 »

תודה.
זה יוכל לעזור לי לפחות לחיצות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:לפי מה שהבנתי ממשתמשים פה בפורום - דיפנד לא התעדכן כבר הרבה זמן ויש לו בעיות עם גרסת דוסבוקס החדשה ולכן הוא לא מומלץ. יש פרונטאנדים שמתעדכנים על בסיס קבוע (D.O.G (אם אני לא טועה בשם) וכו')
אני מבקש נמלצות להביע הסתייגות חגיגית מהנאמר לעיל!

(כלומר, כרגע אין לי ביסוס למחאה זו, משום שטרם בדקתי באמת את השימוש של D-Fend עם הגרסה האחרונה. וגם לא התנסיתי כלל עם החלופות האחרות... אמנם מרפרוף באתרי הבית שלהן D.O.G נראית די חובבנית. DBGL לעומתה נראית די מפלצתית והיא עושה רושם של משהו שעשוי להיות פרונטאנד מעולה [היא מבוססת על D-Fend, אגב. אפילו בהצהרה].
אם כן, להלן תבוא מחאה מנומקת...)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

התכוונתי ל DBGL... פשוט טעיתי בשם.
ולמה שאני לא אגיד כאלה דברים? טעיתי במשהו? אם כן, תקן אותי, אתה יודע שזה לא התחום שלי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

טוב, בדקתי את העניין (אבל לא לעומק), ואין הבדל משמעותי המשליך על פרונטאנדים בין 0.65 ל-0.70. ההגדרות עדיין זהות, ורק כמה ערכים בתוכן נוספו. מה שאפילו מונע ברירות מחדל חדשות בשימוש בפרונטאנד שהבנתי שדי בעיתיות (כל ה-auto החדשים למיניהם).
בעניין D-Fend, עדכון הביטא ל-0.65 יעשה את העבודה גם עבור 0.70, רק שכמובן יהיו חסרים הערכים החדשים (שבאמת אפשר להסתדר בלעדיהם). וכמובן שגם אותם אפשר להוסיף בצורה ידנית.
אני חושב שאעדכן את המדריך בקרוב עם התוספים הטכניים האלו. וגם שימוש ב-CD. אם רק תוכל, Og, לסגור את הקצוות כמה שאפשר בשירשור ההוא, למרות שבסך הכל כבר נאמר מה שיכול היה להיאמר.

אגב, נסיתי את DBGL וזו תכנה עם פוטנציאל ענק. אילו רק היה לי זמן הייתי מנסה להתערב בה כמו שהתערבתי ב-D-Fend בזמנו. עדיין חסרים בה מאפיינים רבים, אבל היא יכולה בסופו של דבר להיות משהו ממש חזק.
מי יודע, אולי בעוד שבועיים...
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

יכול להיות שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב בהודעה הזו, אז אני אנסה להיות נהיר יותר עכשיו: השינוי לAUTO ושיפור האוטומציה באופן כללי ב0.70 הם דבר טוב, אפילו טוב מאוד.
לא ראיתי אף בעיה עם העניין עד היום. במילים אחרות, מלך האריות הוא לא בעיה, הוא תוצאה של האצת האמולציה למקסימום שהיא בעצמה דבר חיובי, אגב, בפנטיום 3 933MHz שלי אין בעיה לכתוב את הצ'יט במלך האריות כי אפילו במקסימום CYCLES הוא לא מהיר מספיק, בAthlonXP M שלי לעומת זאת, זה מהיר מדי.
אפשר להשוות את העניין להרצת Joust (לא VGA) בדוסבוקס 0.65 עם ברירות המחדל - המשחק "יטוס", אבל זה לא אומר שבגרסת דוסבוקס הבאה ישימו את ברירת המחדל של הCYCLES על 200 בכדי לפתור את ה"בעיה" הזו.
בעניין D-Fend, עדכון הביטא ל-0.65 יעשה את העבודה גם עבור 0.70, רק שכמובן יהיו חסרים הערכים החדשים (שבאמת אפשר להסתדר בלעדיהם). וכמובן שגם אותם אפשר להוסיף בצורה ידנית.
העניין הוא, שכל המטרה של פרונדאנד היא לפשט, וכמה שיותר. עם כל התוספות הקטנות האלה שצריך להוסיף ידנית... פשוט נשמע לא משתלם כבר :? ואם יש פרונאנדים קלים יותר כבר (אני שוב מדגיש שלא ניסיתי אף פרונאנד והכל מבוסס על השערות), אז למה לא להמליץ עליהם למי שנראה שהוא מבין עניין? (למי שלא מבין עניין אני אמליץ על D-Fend, רק בגלל המדריך שלך)
אם רק תוכל, Og, לסגור את הקצוות כמה שאפשר בשירשור ההוא, למרות שבסך הכל כבר נאמר מה שיכול היה להיאמר.
אני חושש שבאמת אין לי מה להוסיף, לאחר שכתבתי את ההודעה הארוכה באשכול ההוא, חיפשתי ארוכות בפורומים של דוסבוקס נושאים שעוסקים בעניין, ומצאתי הודעות רבות בהן ממליצים להשתמש בפרמטר usecd בכדי להגדיל את הסיכויים לאמולציה מוצלחת יותר, ומכיוון שאף אחד מן המתכנתים לא תיקן את האמור הסקתי מכך שזה אמור לעזור למשהו... אבל מה הפעולה המדוייקת שמבצע הפרמטר אין לי מושג ירוק ולא מצאתי הודעות בנושא, אותו כנ"ל לגבי משחקים אשר זקוקים לפרמטר.
אני במקומך פשוט הייתי כותב מה שכתוב בREADME: שזה יכול לעזור ולא יכול להזיק = להשתמש 8) .
לעומת זאת, אם אתה באמת מעוניין לרדת לקרבי העניין, אתה יכול לשאול בפורום של דוסבוקס...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא