מעבד תמלילים בעברית לדוס 6.22

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

pistokoski

מעבד תמלילים בעברית לדוס 6.22

שליחה על ידי pistokoski »

אני מחפש נואשות מאבד תמלילים לדוס כדוגמת word perfect או ms word או add-on כדי להוסיף תמיכה בעברית. אם מישהו יכול לעזור....
אני גר באירופה ולכן קשה (בלתי אפשרי!) למצוא כאן.

חיים.

pistokoski@gmail.com
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אם זה רק לכמה מילים בעברית ולא לעבודה קבועה עם עברית, אתה יכול להשתמש במעבד תמלילים באנגלית ובקובץ תמיכה בעברית.
אם זה אכן המצב, תאמר לי בבקשה איך אתה מתכוון להפעיל את מעבד התמלילים, כלומר: מדוס 6.22 אמיתי או מאמולטור כמו דוסבוקס.

קר בפינלנד כמו פה?
pistokoski

מעבד תמלילים

יש לי מדפסת סיכות ישנה ואני רוצה לבנות מחשב 486DX עם dos 6.22 מקורי (יש לי דיסקים להתקנה של דוס) לעיבוד תמלילים מוזאוני פשוט. ומשחקים ישנים של דוס.
אגב אתה יודע אם אני צריך דוס עברי מלא או רק hebrew.exe ? והמדפסת היא מדפסת לא צברית האם אני צריך פונטים עבריים במדפסת עצמה או רק בתוכנה? המדפסת היא panasonic KX-P1180. תודה מראש...

חיים
pistokoski

עיבוד התמלילים הוא לא רציני. מידי פעם. אבל הformating העיברי הנכון חשוב! תתקן אותי אם אני טועה אבל מעבד תמלילים אנגלי עם תמיכה בעברית ידרוש משחקים אין סופיים כדי לסדר את הפורמט נכון?!?
נ.ב איך ידעת שאני מפינלנד? חיפוש IP?
חיים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

טוב, בוא נתחיל:
אתה יודע אם אני צריך דוס עברי מלא או רק hebrew.exe
אני לא חושב שיש בכלל דוס בעברית מלאה, ובקשר ל hebrew.exe - שם הקובץ לא אומר לי כלום, אני יודע שישנם כמה קבצים לתמיכה בעברית אבל אני חושב שאתה מדבר על hebrew.com שניתן להוריד מכאן - דע לך שזה אינו קובץ שמציג עברית אלא רק קובץ שמאפשר לכתוב עברית.
בכדי להציג עברית בדוס לעמוד הHELP2, לקישור האחרון - עברית במשחקי דוס, שם תוריד את הקובץ הראשון שמוצע ותמצא בתוכו את הקבצים:
fonthe.com
fonthe8.com
hebrew.com
שני הראשונים נועדו להציג עברית והשלישי לכתוב אותה.
עליך לטעון את שני הקבצים בAUTOEXEC או ידנית, הם TSRים שלוקחים בסך הכל 8KB זיכרון קונבנצינלי ביחד(אם יש לך 8KB פנוי בUPPER ואתה רוצה לטעון אותם לשם אתה יכול לעשות את זה עם הפקודה LH).
הקובץ HEBREW.COM ששם ממש ממש לא נוח לכתיבת עברית, מפעילים אותו עם CTRL+SHIFT או ALT+SHIFT (השמאליים לשמאל או הימניים לימין), אבל אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח לך את קובץ העברית של גדי אוקסמן, הממשק שלו נוח מאוד: לוחצים קונטרול ומינוס ונפתח חלון שבו מקלידים את הטקסט בעברית וכשלוחצים אנטר הטקסט עובר לשורה הנוכחית בדוס.
המדפסת היא מדפסת לא צברית האם אני צריך פונטים עבריים במדפסת עצמה או רק בתוכנה?
שאלה קשה... אני כבר לא זוכר כ"כ אבל נראה לי שאם אין למדפסת פונטים צרובים בעברית אז לא תוכל להדפיס ישירות מדוס, לעומת זאת כן תוכל להדפיס עברית גרפית, כלומר עברית שבאה בתור תמונה, אבל אני לא מכיר תוכנות/מעבדי תמלילים שיוצרים עברית כזו.
זה נושא שאני לא כ"כ בקי בו אז קח את זה בע"מ.
עיבוד התמלילים הוא לא רציני. מידי פעם. אבל הformating העיברי הנכון חשוב! תתקן אותי אם אני טועה אבל מעבד תמלילים אנגלי עם תמיכה בעברית ידרוש משחקים אין סופיים כדי לסדר את הפורמט נכון?!?
העניין הוא, שצריכים להיות לי כמה מעבדי תמלילים בדיסקטים של חמש ורבע אינטש, אבל זה הרבה עבודה לבדוק... נראה, אולי יהיה לי זמן בסוף השבוע הזה, אם לא הספקתי בסופ"ש אז תן לי תזכורת.
נ.ב איך ידעת שאני מפינלנד? חיפוש IP?
יאפ.
pistokoski

תודה רבה

תודה. אם תוכל למצוא את התוכנה זה יהיה מעולה!
כן, קר כאן. מינוס 27.8 מעלות אתמול בלילה. עכשיו מינוס 7 (11:00) אבל אומרים שבסוף השבוע יחזור לסביבות המינוס 25 ומשהו. זה כלום החורף הזה באדיבות אל ניניו הוא די מתון! חורף שעבר היה לנו כאן בצפון(רובניימי מעל המעגל הארקטי) מינוס 38 מעלות לחמישה ימים רצוף...כמה פעמים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אמאלה...ואני מתלונן על הקור כאן :?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אתה עוד חי?
ET
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

בקשר למדפסת

שליחה על ידי ET »

אני חושב שתהיה לך בעיה בלי עברית צרובה, כי מדפסת סיכות מדפיסה תווים בלבד,לא גראפיקה.

אני לא זוכר אם צריך להחליף למדפסת סיכות טיונר (או איך שזה לא נקרא אצלה), אבל יהיה קשה למצוא ראשי דיו למדפסות דיו ממש ישנות :cry:

מצד שני, יש הרבה מדפסות מלפני שנתיים עם חיבור LPT1 סטנדרטי.
elsnir

Re: מעבד תמלילים בעברית לדוס 6.22 - Qtext - עברית טהורה (כמעט)

שליחה על ידי elsnir »

אבא שלי משתמש כבר שנים במעבד תמלילים qtext
ולא רק בתור מעבר תמלילים (הכוונה המקורית)
אלא גם בתור תוכנת ניהול חשבונות קטנה, אבל נוחה מאוד.
כוללת אפילו מילון מאוד טוב (עוד 8M) .
צריך להיות איזשהו דרייבר לעברית בדוס.

היא לא ממש נכנסת לדיסקט, אבל שווה לנסות.

אני מנסה לתפעל אותה, נדבר אחר כך....
שיאן

Re: מעבד תמלילים בעברית לדוס 6.22

שליחה על ידי שיאן »

תוכנה שמשמשת לתיכנות בשפת EUPHORIA (אופוריה), וגם לעריכה בדוס, בשפות אנגלית, עברית, רוסית וערבית: עורך QE לדוס.
http://qe.site90.com

שומרת קבצים בצורה הכי סטנדרטית, שיכולים להפתח נכון גם ע"י מערכת ההפעלה וגם ע"י כל תוכנה אחרת.

עובדת על דוס 7 וגם בחלון מלא על XP, לגבי דוס 6 לא ניסיתי (דוס 7 הוא 32 סיביות, דוס 6 הוא 16 סיביות).

ממשק משתמש פשוט וידידותי, באנגלית.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

נחמד... עובד גם בדוסבוקס (16 ביט IIRC) ומראה עברית ללא צורך בטעינת דרייבר.
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי emh »

מקפיץ שירשור ישן...
הקישור כבר לא פעיל, וגם לא עובד בארכיון האינטרנט
כי ההורדה שייכת ל-CNET וזה מקפיץ שוב את האתר המושבת.

בקיצור, לאחר חפירה ברשת,
מצאתי שהקובץ קיים גם באתר rapideuphoria.com
והקישור הישיר הוא
http://rapideuphoria.com/qe2.3.9.zip
מתוך רשימת תוכנות עריכה
http://rapideuphoria.com/edi.htm
שמתי לב שכותב ההודעה הוא שיאן לי - יוצר התוכנה.

בדקתי אותה זריז עכשיו,
לא נפתח אצלי בחלונות עשר, אבל בדוס בוקס זה תקין.
ניסיתי לשנות לשפה עברית - עוד לא הצלחתי, אבל זה לא קריטי כרגע.

נ.ב
האתר הזה מוקדש לשפת מחשב אופוריה (לא מכיר)
ויש להם גם מאגר משחקים די גדול, שלא בדקתי אותו.
http://rapideuphoria.com/gam.htm
שיאן

שליחה על ידי שיאן »

עורך QE נמצא גם באתר הזה:
https://www.rapideuphoria311.com

קל מאוד לשנות שפה דרך תפריט Options-Language
אפשר לשנות כיוון כתיבה עם Ctrl+D - הכל כתוב ב-Help-Commands
תודה, שיאן.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא