משחקים ישנים אונליין

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: משחקים ישנים אונליין

שליחה על ידי Og »

Og כתב:כיצד זה יתכן?? אצלי זה עובד (באונליין)... הנה, הבט בעצמך:
כן. אז... מי שוב מטומטם? נכון, עוג.
(אני נשבע שזה בגלל הגיל "מהיום רק אשל!")

החלטתי להיזכר קצת במאוחר שעשיתי (די מזמן) נסיונות עם השיטה השלישית להפעלת משחקים באמולטור, כלומר השיטה שבה הקבצים מורדים לתיקיית המשתמש במחשב שלו. בשביל לעשות את זה צריך לחתום על הAPPLET, ולכן חתמתי על הקובץ של האמולטור.
אין לי מושג מה זה signed applet ומה זה אומר, חתמתי עליו לפי ההוראות שהיו באתר של האמולטור, אבל סביר להניח שהוא "חתום" רק במחשב שלי ולכן בטח הורדת אותו הפעלת אותו והוא גם נתקע כמו מה שאצלך. בטח תהית "על WTF עוג מדבר?".
אז כן, הAPPLET הלא חתום נתקע גם אצלי בMOUNT.

נשבר לי ה-ז מהעניין הזה עם הויקינגים אז הפעלתי את הדיבגר של דוסבוקס ואת HIEW וטיפלתי בקובץ הסורר (מחזיק אצבעות שהפעם זה סופי):
http://www.datafilehost.com/download-98bd54d2.html" target="_blank
(יש סיכוי טוב שעשית את זה בעצמך עד עכשיו...)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

המממם, 3 הודעות ברצף, אני מרגיש כמו עידן :blackeye:

לפני הכל, אני לא יודע אם R.G קורא את ההודעות האלה, אבל למקרה שאתה כן קורא, R.G, לפני שתשתעמם מהפרטים הטכניים בהמשך, רק רציתי להעיר הערה קטנה (וכנראה גם מאד קטנונית): כשעברתי היום על ערכים שונים בשאילתא ראיתי ערך שהוספת לVOLFIED על הבונוסים במשחק, רשום שם Laser עם Z, אז בא לך לתקן סבבה ואם לא, לא נורא, זה באמת בקטנה.

לעניין, היום הוספתי את כל התיאורים שכתבתי למשחקים, נתקלתי בכמה בעיות ואני רוצה להציע כמה הצעות(שמנסוחת בגוף שני, עבור גורדי):

1. נראה שהערך החדש-דנדש שהוספת לבקשתי, לא עובד. אני מדבר על "הצג רק במשחקי האונליין", בפועל, הוא מציג גם וגם.
2. נראה שהמשקל של הערכים לא עובד עבור הטיפים באונליין וחבל, שכן שם הוא נחוץ אף יותר. אודה לך אם תוכל לתקן.
3. הייתי שמח אם היית יכול לעשות את האפשרות להוסיף כותרת ללא ערך (לדוגמה, ראה את הטיפים שהוספתי היום לגולדן אקס).
4. יש טיפים שלא הייתי רוצה להציג באונליין כדי לא להכביד, אבל הייתי רוצה לדעת שהמשתמשים ידעו שקיימים. יש אפשרות לשלב בכל דף טיפים של משחק אונליין (שקיימים לו טיפים שלא מוצגים) את הטקסט "למשחק זה יש טיפים נוספים, לחצו כאן כדי לעבור לדף השאילתא של המשחק ולצפות בכל הטיפים" (או משהו בסגנון) בדומה לטקסט שמשולב בעמודי המשחקים שבאתר?

ועוד הצעות, או יותר נכון לבטים בנוגע למשחקי האונליין:
הייתי רוצה לדעת מה דעתך, גורדי, וגם מה דעתם של... כל מי שיש לו דעה בעניין, בעצם, על צ'יטים במשחקי האונליין. כלומר, אולי כדאי להציג גם אותם? ואם כבר עושים זאת, אולי כדאי גם לטעון טריינרים והגדרות מיוחדות (במשחקים שמחייבים לטעון משהו לפני הפעלת המשחק כדי להשתמש ברימויים. משחקים כדוגמת הנסיך הפרסי) כיוון שבניגוד למשחקים להורדה, אין למשתמש אפשרות לעשות זאת בעצמו אם הוא חפץ בכך. אני מדבר רק על טריינרים שהפעלתם אופציונלית (כלומר, מקש או צירוף מקשים להפעלת רימוי) ולא על טריינרים שפועלים תמיד (למשל, טריינר שאוטומטית נותן בלתי-פגיעות, בלי אפשרות לכבותו).
מצד שני, בטריינרים מהסוג השני, אפשר ליצור מסך בחירה. לדוגמה, במשחק ריק המסוכן אפשר לעשות מסך בחירה ע"י קובץ אצווה עם שתי אפשרויות:
1. משחק רגיל
2. טען רימוי ההופך את השחקן לבלתי פגיע

הבחירה השנייה תטען את המשחק עם הרימוי המובנה (ריק המסוכן הוא דוגמה מושלמת לעניין זה כיוון שהוא קשה ברמות מטורפות).
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

הודעה קצרה, רק כדי לשבור לך את הרצף.
Og כתב:אז הפעלתי את הדיבגר של דוסבוקס ואת HIEW וטיפלתי בקובץ הסורר
תודה, העלתי, עובד יופי :-)
Og כתב:נראה שהערך החדש-דנדש שהוספת לבקשתי, לא עובד. אני מדבר על "הצג רק במשחקי האונליין", בפועל, הוא מציג גם וגם.
לזכותי יאמר שבאמת סידרתי את זה, אבל שכחתי להעלות את הקובץ המתוקן לאתר. העלתי עכשיו, אנא עדכן אותי אם עדיין ישנן בעיות. שים לב שגישה באמצעות ממשק הניהול עדיין עשויה להראות את כל הערכים - תציץ בשורת הכתובות במקרה הזה ואני בטוח שתבין.
Og כתב:נראה שהמשקל של הערכים לא עובד עבור הטיפים באונליין וחבל, שכן שם הוא נחוץ אף יותר. אודה לך אם תוכל לתקן.
ועכשיו?
Og כתב:הייתי שמח אם היית יכול לעשות את האפשרות להוסיף כותרת ללא ערך (לדוגמה, ראה את הטיפים שהוספתי היום לגולדן אקס)
אני לא מת על הרעיון הזה :-\ אתה חושב שאי אפשר להסתדר עם ניסוח מחדש של הקיים, כך שיכיל כותרת ותוכן כרגיל? הייתי מאוד מעדיף זאת.
Og כתב:יש טיפים שלא הייתי רוצה להציג באונליין כדי לא להכביד, אבל הייתי רוצה לדעת שהמשתמשים ידעו שקיימים...
כן, זה רעיון טוב, אראה מה אני יכול לעשות.

לשאר הדברים אתייחס בעתיד, אני קצת ממהר...

[עריכה]
דבר אחרון - הוספתי קישור מדפי משחקים עם גרסת אונליין לגרסת האונליין. עוד דרכים להגיע למשחקי האונליין החדשים יתווספו בעתיד, אני עדיין מתלבט איך לשלב את זה עם הדף הקיים של משחקי האונליין.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אמנם לרוב לוקח לי כמה ימים עד שאני מפנה כוחות לקריאה בסינית, אבל בסופו של דבר אני עובר על הכל...
תוקן (אתה מוזמן לתקן שינויים פעוטים כאלו אם אתה כבר שם, אם הרעיון של הוספת/עריכת ערכים בשאילתא לא מתיש אותך עד כדי כך...).

כמה הערות, אם כבר נדחפתי:
אמנם זה בעייתי להתלונן נגד פרסומות באתר ובמיוחד כשהן ממוקמות בצורה מתוחכמת, אבל חשבתי שבכל זאת שווה לציין את זה.
תמונה
[גורדי, אי אפשר לעשות Hotlinking מהמחסן לכאן? אם זה לא סתם כשל טכנולוגי אישי שלי, ראה בכך גורם חשוב לנטייה לשימוש בשרתים אחרים...]
הדבר הכי בולט בשורה הזו הוא הפרסומת של גוגל (שאני מניח שגולשים רבים מזהים את סוגה ע"פ הצורה עוד מבלי לקרוא את התוכן). לא שעשיתי מחקרים, אבל אני חושד שהמשתמש הממוצע (שמתעלם מפרסומות) רואה שורה כזו, מזהה את הרכיב הדומיננטי בה (הפרסומת), ואז מסמן את כולה תחת אותה קטגוריה של רלוונטיות עבורו. כל זה באופן תת-מודע, והתוצאה היא שהוא פשוט מתעלם מהכל. העיצוב האחיד, המסגרת המקוקוות, רק מחזק את זה, ובהנחה שאפילו הוא כן יבחין בתוכן "טיפים ומקשים" ו"הערות כלליות (מומלץ)" - הוא עשוי שלא לשייך את זה למשחק ולפרש את זה כרלוונטי למשהו אחר, כללי.
Og כתב:.... אפשרות לשלב בכל דף טיפים של משחק אונליין (שקיימים לו טיפים שלא מוצגים) את הטקסט "למשחק זה יש טיפים נוספים, לחצו כאן כדי לעבור לדף השאילתא של המשחק ולצפות בכל הטיפים"
תומך, וחשוב להדגיש את התנאי הזה, כי אחרת הניסוח יהיה מטעה ומבלבל...

בעניין הצ'יטים והטריינרים, זה רעיון מגניב מאוד, אבל משהו מפריע לי בזה שפינת משחקי האון-ליין (שהיא עוד בטא, והמשחקיות בה רחוקה מלהיות אופטימלית, ועד כמה שהצלחתי לעקוב כך היא צפויה להישאר) מושקעת ומסודרת יותר מהמשחקים להורדה. זה לא סותר, אבל הייתי רוצה לראות את כל המידע והאפשרויות האלו זמינים (כלומר, נגישים לא פחות) שם קודם. כלומר, כמה קבצים נוחים להפעלה, וקובץ ReadMe שמסביר מה זה מה (כך גם ניתן היה לקבל בו את כל הקרטים ובצורה נעימה ומועילה יותר, להשאיר את קבצי ההפעלה "טהורים", אבל זה כנראה מפריע רק לי...). הנה המחשה זריזה.
[גם html אי אפשר להעלות למחסן... הכנסתי ל-rar.]
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

סליחה שלא הגבתי עד עכשיו, נכנסתי לכמה ימים של לחץ.
אז תודה גורדי על כל הדברים שתיקנת, נראה שהכל עובד בסדר.
Gordi כתב:אני לא מת על הרעיון הזה :-\ אתה חושב שאי אפשר להסתדר עם ניסוח מחדש של הקיים, כך שיכיל כותרת ותוכן כרגיל? הייתי מאוד מעדיף זאת.
עקרונית, תמיד אפשר לעקוף את הבעיה, זה יראה פחות טוב ויהיה פחות יעיל, מה שכן. אבל הייתי מאד רוצה לדעת מדוע אתה סולד כ"כ מהרעיון? אולי אתה לא מבין שאני מדבר על משהו שיהיה קיים רק במשחקי האונליין. אתה יכול לגרום לממשק לתת שגיאה כשמדובר בכל דבר מלבד האפשרות של הצגה באונליין בלבד.
תאר לעצמך מצב שבו אתה צריך להעיר הערה למשחק באונליין שאין לו עוד טיפים. נניח משהו כמו "אם מקש הNUMLOCK כבוי המקשים לא יעבדו". לא חבל לנסות בכח לדחוף עוד שורה? אני פשוט לא יכול לחשוב על דרך שבה זה יכול להזיק אבל אולי אני פשוט לא מודע לסיבה שלך, אם זה משהו שאתה לא יכול לומר כאן, שלח לי בדוא"ל.
Gordi כתב:דבר אחרון - הוספתי קישור מדפי משחקים עם גרסת אונליין לגרסת האונליין. עוד דרכים להגיע למשחקי האונליין החדשים יתווספו בעתיד, אני עדיין מתבלט איך לשלב את זה עם הדף הקיים של משחקי האונליין.
למען האמת, גם אני תהיתי בקשר לסוגייה הזו - כלומר, איך לתת למשחקי האונליין האלה ייחוד ממשחקי האונליין הישנים... עדיין לא הצלחתי לחשוב על משהו מספיק טוב.

בנוסף, בגלל ההודעה על בונוס בפורום הראשי שמתי לב שהוספת עוד משחקים לאונליין אבל הם לא נמצאים בקטגוריה של המשחקים הקודמים. מדוע לא?
ואפרופו בונוס, ממבט מהיר נראה שגם כאן צריך לשנות את הרזולוציה ל- 640X480.
Radioactive Grandpa כתב:(אתה מוזמן לתקן שינויים פעוטים כאלו אם אתה כבר שם, אם הרעיון של הוספת/עריכת ערכים בשאילתא לא מתיש אותך עד כדי כך...).
זה לא בגלל שהתעצלתי, פשוט אני מעדיף לא לעשות שינויים בערכים "שלך" כמו שהייתי מעדיף שלא תעשה בערכים "שלי" (או לכל הפחות תגיד לי שעשית (עריכות לא מופיעות תחת ה"חדשים")).
Radioactive Grandpa כתב:כמה הערות, אם כבר נדחפתי:
אמנם זה בעייתי להתלונן נגד פרסומות באתר ובמיוחד כשהן ממוקמות בצורה מתוחכמת, אבל חשבתי שבכל זאת שווה לציין את זה <....>
אני נוטה לתמוך בכל דרך שתורמת לעצם קיומו של האתר, אבל במקרה הזה אני חייב להסכים, זה די מפריע והפריע לי עוד לפני שכתבת את ההודעה. אם זה היה מתחת לשדה המקווקו זה היה הרבה יותר טוב.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:זה לא בגלל שהתעצלתי, פשוט אני מעדיף לא לעשות שינויים בערכים "שלך" כמו שהייתי מעדיף שלא תעשה בערכים "שלי" (או לכל הפחות תגיד לי שעשית (עריכות לא מופיעות תחת ה"חדשים")).
שערתי שזה כנראה זה. אז שייאמר, מבחינתי דבר כ"כ פעוט (וחמוּר...) כמו שגיאת כתיב (כשאתה משוכנע שאכן מדובר בשגיאת כתיב) - אתה לא צריך להמתין לאישור.

אני מניח שההסתייגות של גורדי בעניין הערכים ללא תוכן היא בעיקר מסרבול טכני והאפשרות שזה יזלוג לערכים "פרופר". אני יכול להבין את זה...
אם לכל משחק יש לפחות הערה אחת על מקשים או על מטרת המשחק, העניין יכול להיפתר די בקלות בצורה האלגנטית שיישמת בינתיים ברוב המשחקים.
הערות שונות לא צריכות להיות באמת ערכים שונים כשמדובר בהערות למשחקי און-ליין. אין כאן ערכים באמת, עם סיבה לחפש אותם בנפרד ולאפשר מנגנון שיעמיד אותם על עצמאותם. זו בסך הכל רשימה עם שימוש יחיד, והיכולת לעצב אותה די מגוונת בממשק הניהול (אפשר להדגיש, ליצור מראה של ערכים נפרדים, וכד').

Og כתב:אני נוטה לתמוך בכל דרך שתורמת לעצם קיומו של האתר, אבל במקרה הזה אני חייב להסכים ....
היי, שלא ישתמע מזה שאני לא... :P
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אני מניח שההסתייגות של גורדי בעניין הערכים ללא תוכן היא בעיקר מסרבול טכני והאפשרות שזה יזלוג לערכים "פרופר". אני יכול להבין את זה...
אם לכל משחק יש לפחות הערה אחת על מקשים או על מטרת המשחק, העניין יכול להיפתר די בקלות בצורה האלגנטית שיישמת בינתיים ברוב המשחקים.
הערות שונות לא צריכות להיות באמת ערכים שונים כשמדובר בהערות למשחקי און-ליין. אין כאן ערכים באמת, עם סיבה לחפש אותם בנפרד ולאפשר מנגנון שיעמיד אותם על עצמאותם. זו בסך הכל רשימה עם שימוש יחיד, והיכולת לעצב אותה די מגוונת בממשק הניהול (אפשר להדגיש, ליצור מראה של ערכים נפרדים, וכד').
ראשית, ככל שיגדל ההיצע של המשחקים אני מעריך שיהיו יותר ויותר משחקים שבהם יהיה צורך (מפאת מחסור בזמן) רק בשורה אחת ובמקרה הזה, זה לא כ"כ נוח.
שנית, כיוון שה"טיפים ומקשים" מתאים גם לשאליתא, כדי לשלב הערה שמתאימה רק למשחקי האונליין בתוך ה"טיפים ומקשים" (שוב, בהנחה שיש כזה ערך בכלל) יש צורך ליצור שני ערכי "טיפים ומקשים", אחד עם ההערה שיוצג רק במשחקי האונליין והשני בלי שיוצג רק בשאילתא. אמנם טכנית לא בעייתי כ"כ, אך עקרונית ועם מבט לעתיד, אני מתנגד לכזה דבר (לא יותר מדי, לעומת זאת, אם אין ברירה אז אין ברירה).

(שלישית, אני מעריך שה"סרבול הטכני" שואף לאפס, אבל זה רק ניחוש אישי שלי)

וכאילו הדילמה הנוכחית לא הייתה מספקת, אני רוצה להציע גם עוד מצב לאיפה להציג את הערך בנוסף לשלושה הקיימים: מצב "הסתר", כלומר לא באונליין ולא בשאילתא. זאת כיוון שאין דרך למחוק ערך (כלומר אין לי דרך למחוק ערך) וכנראה שאני אצטרך למחוק את "ההערות" (הערכים הריקים מתוכן) ולשלב אותן בטיפים כפי שאמרתי קודם (אלא אם כן אני אצליח לשכנע אתכם), ולכן האפשרות הזאת יכולה לעזור לי לעשות סדר ולתת לגורדי זמן למחוק את ההערות מתי שיחפוץ, אם בכלל.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

לפני שתצהיר שאתה חושב X ואני חושב Y ולכן אין טעם לויכוח "דיון, בשבילי" הלא נגמר הזה, אני רק אבהיר שזה ממש לא עקרוני לי, ואין לי שום בעיה שהעמדה שאתה מציג תתקבל, שאני בסך הכל יכול מאוד להסכים איתה, אבל כרגיל, עדיין מעדיף להציג עמדה שונה כשאפשר להעשיר את התמונה והשיקולים על הפרק. (וכנראה תציב דווקא אותי בעמדת המיעוט...P: )

אף פעם לא הבנתי איך כל ההשקעה הכרוכה בהכנה והעלאת משחק לשת"ק בעניין אחד, או בהתאמת הגדרותיו והבדיקות החוזרות לשם העלאתו כמשחק מקוון בעניין אחר, כל זאת מתגמדת לעומת כתיבה של שורה מסכנה על מטרת המשחק המדובר (וזה לא שבמשחקים שטורחים להעלות אותם לפה או לשם - המעלה לא יודע את זה מראש). אני כמובן לא אומר את זה עליך. זה די מפליא אותי באופן כללי, העניין הזה.
ושנית, ואני אומר גם את זה בנימה מסויגת, אני חושב שמדובר בטיפים-ומקשים מטיפוס שונה בעיקרו. השאילתא (לדעתי, ואני כנראה בעמדת מיעוט) לא אמורה לעסוק ממש בטריוויאלי. אם זה מקשים, אלו כנראה לא יהיו מקשי החצים והרווח (כשאין איזו פעולת שילוב בשביל לעשות משהו מהותי שחורג מהפונקציונליות הבסיסית של כל מקש). אם זה טיפים, במשחקי האון ליין, אלו תהינה כמה נקודות מפתח בסיסיות, סביר להניח שחלק לא מבוטל יהיה למעשה ערכים מקוצרים (כמו הטיפ באדם הקדמון). בשאילתא לעומת זאת זה אמור להיות יותר מקיף, ויותר מעמיק כשאפשר, ובאמת רק "טיפים" (נקודות, לעיתים מנחות, לשיפור המשחקיות), ולא ערכים מקוצרים (שאלות הנוגעות למה שבאמת קורה במשחק, התמודדות עם משהו). בקיצור, אני רואה את הקשר לשאילתא בממשק גרידא (המאפשר לנו להתערב בתוכן כמו בחידון), והחפיפה התכנית היא אולי קצת יותר ממקרית. אבל שוב, זו התפלספות תיאורטית, ודאי שברובד המעשי זה לא יוכל לעמוד חד-משמעית, וסליחה על החפירה...
(והסרבול הטכני עשוי להיות לשני הצדדים, גם מבחינת האלגנטיות של הממשק עצמו ולא להעמיס עליו בכל מיני אופציות מיותרות-לכאורה, אבל מה אני משער בעלמא... 8) גורדי יאמר דברו.)

לגבי ה"הסתר", אני בעד.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לפני הכל אני רוצה להצהיר שאני חושב X ואתה חושב Y ולכן אין טעם לויכוח P:
Radioactive Grandpa כתב:אף פעם לא הבנתי איך כל ההשקעה הכרוכה בהכנה והעלאת משחק לשת"ק בעניין אחד, או בהתאמת הגדרותיו והבדיקות החוזרות לשם העלאתו כמשחק מקוון בעניין אחר, כל זאת מתגמדת לעומת כתיבה של שורה מסכנה על מטרת המשחק המדובר (וזה לא שבמשחקים שטורחים להעלות אותם לפה או לשם - המעלה לא יודע את זה מראש). אני כמובן לא אומר את זה עליך. זה די מפליא אותי באופן כללי, העניין הזה.
מתגמדת זה אנדר-פאקינג-סטייטמנט. אבל אתה חייב להבין שעל הרצון לבצע פעולה שולטים יותר גורמים מאשר קלות הפעולה בלבד. אנחנו מדברים על עשרות סיבות, חלקן לא תוכל להבין ו/או לקבל (אבל את רובן כן).
Radioactive Grandpa כתב:ושנית, ואני אומר גם את זה בנימה מסויגת, אני חושב שמדובר בטיפים-ומקשים מטיפוס שונה בעיקרו. השאילתא (לדעתי, ואני כנראה בעמדת מיעוט) לא אמורה לעסוק ממש בטריוויאלי. אם זה מקשים, אלו כנראה לא יהיו מקשי החצים והרווח (כשאין איזו פעולת שילוב בשביל לעשות משהו מהותי שחורג מהפונקציונליות הבסיסית של כל מקש). אם זה טיפים, במשחקי האון ליין, אלו תהינה כמה נקודות מפתח בסיסיות, סביר להניח שחלק לא מבוטל יהיה למעשה ערכים מקוצרים (כמו הטיפ באדם הקדמון). בשאילתא לעומת זאת זה אמור להיות יותר מקיף, ויותר מעמיק כשאפשר, ובאמת רק "טיפים" (נקודות, לעיתים מנחות, לשיפור המשחקיות), ולא ערכים מקוצרים (שאלות הנוגעות למה שבאמת קורה במשחק, התמודדות עם משהו). בקיצור, אני רואה את הקשר לשאילתא בממשק גרידא (המאפשר לנו להתערב בתוכן כמו בחידון), והחפיפה התכנית היא אולי קצת יותר ממקרית. אבל שוב, זו התפלספות תיאורטית, ודאי שברובד המעשי זה לא יוכל לעמוד חד-משמעית, וסליחה על החפירה...
אם הבנתי אותך נכון, אז אני דווקא מסכים איתך, אך גורדי הוא זה שרצה את המצב הנוכחי:
Gordi כתב:מה שכן, בראייתי השימוש ב"אונליין בלבד" אמור להיות יחסית מצומצם, לדעתי רוב המידע שרלוונטי למשחקי האונליין רלוונטי גם למשחקים להורדה, לא?
עוד משהו קטן, הנה סופאפלקס, בקובץ המוכן להפעלה ע"י האמולטור:
http://www.datafilehost.com/download-50b28af9.html" target="_blank
(הסיסמה לקובץ היא אותה סיסמה כמו לקובץ הקודם של הויקינגים שהעליתי)
בקרוב אנסח למשחק טיפים בשאילתא.
המשחק כולל תוכנית קטנטנה שכתבתי כדי להקל על השימוש באונליין:
תמונה
נראה שהוטלינקינג עובד... זה המטמון שלי או שגורדי תיקן את זה?

יכול להיות שיהיה לי חשק להעלות משחקים נוספים(לא מבטיח כלום). חשבתי על נפלולי (כפרה עליו, מת על המשחק הזה), דיגר וסקורצ'ט ארת' בתור התחלה, אז אם אתה באמצע עבודה על הוספת משחקים, אולי כדאי שתאמר לי אילו כדי שלא נעשה עבודה כפולה.
בנוסף, מהו הגודל המקסימלי המשוערך (אני יודע שזה גם קשור לשיקולי פופולריות) של משחק (הגודל של הJAR) שאתה מוכן להעלות לאונליין?
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

מצטער, שוב לא אספיק לענות על הכל בפירוט. אני אתן התייחסות קצרצרה לעניין וחצי ותשובה רחבה יותר תגיע בהמשך.
Og כתב: בנוסף, בגלל ההודעה על בונוס בפורום הראשי שמתי לב שהוספת עוד משחקים לאונליין אבל הם לא נמצאים בקטגוריה של המשחקים הקודמים. מדוע לא?
ואפרופו בונוס, ממבט מהיר נראה שגם כאן צריך לשנות את הרזולוציה ל- 640X480.
זאת פאשלה שהיה קישור למשחק, בעיקרון הוא מסומן במסד הנתונים בתור "משחק שעלה אבל לא עובד בצורה תקינה", ולכן לא אמור להיות מוצג לקהל. גם אצלי, כמו אצל האורח, העכבר לא עובד בצורה תקינה ואי אפשר לשחק.
וזה מביא אותי הישר לנקודה הבאה - משחקים שדורשים שימוש בעכבר (למשל: סופאפלקס / אדמה חרוכה). ניסיתי את שניהם, אפילו העלתי את שניהם [ואפשר להגיע אליהם דרך מפה], ואני לא מרוצה מהתוצאה. בקצרה, אם אתה לא חווה את הבעיה, העכבר לא נלכד ב-Applet ויש פער בין מהירות העכבר ב-Applet לבין המהירות בדף המשחק, כך שקשה עד בלתי אפשרי להגיע לכל פינות המסך ללא תמרונים ארוכים ומייגעים עם העכבר. אני לא חושב שההתנהגות הזאת מאפשרת להוסיף משחקים כאלה לפינה, נכון לעכשיו.
לא הספקתי עדיין לבדוק מה עושה התוכנית שכתבת והאם היא פותרת בדרך כלשהי את הבעיה ספציפית עבור סופפקלס, אבל אם לא - אני לא חושב שאפשר להוסיף את המשחק, ולכן אבקש שבינתיים לא תקדיש למשחק זה (או באופן כללי למשחקים שדורשים שימוש בעכבר) זמן לניסוח טיפים וערכים נוספים. (כמובן שאם תרצה להוסיף את הערכים בכל מקרה, גם אם המשחק לא יעלה בגרסת אונליין, לא אתנגד :-) )
Og כתב:בנוסף, מהו הגודל המקסימלי המשוערך (אני יודע שזה גם קשור לשיקולי פופולריות) של משחק (הגודל של הJAR) שאתה מוכן להעלות לאונליין?
בינתיים אני נוטה לעבר ~3MB למשחקים הפופולריים ביותר, ו-1-2MB~ למשחקים פופולריים פחות. ככל שהמשחקים פופולריים פחות, אני מאמין שהחסם הזה יירד. מה אתה אומר? נשמע סביר?
המספרים האלה לא חקוקים בסלע, אני מוכן להתפשר במקרים מיוחדים.

לגבי המחסן:
1. תיקנתי את בעיית ה-Hotlinking, תודה.
2. מסתבר שאי אפשר להעלות קבצי html, המפתחים חסמו את האפשרות הזאת משיקולי אבטחה.

[עריכה]
אוקיי, יש מצב שאפשר להסתדר ב"אדמה חרוכה" גם בלי עכבר, והרזולוציה של המשחק נכון לעכשיו לא נכונה. אני צריך לבדוק ולתקן את הדברים האלה מאוחר יותר, אני אשקול אם המשחק הזה יוצא מהכלל.

[עריכה2]
טוב, אולי אפשר להסתדר גם בסופאפלקס עם התוכנה לבחירת שלבים + מקש הרווח על מנת להכנס לשלב (לא ניסיתי עדיין). על כל זאת ועוד בפעם הבאה :-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כדי לסדר משחקים שמשתמשים בעכבר (נבדק רק על סופאפלקס ובונוס):

קוד: בחירת הכל

[sdl]
autolock=false
(וכן, אין ממש סיבה להשתמש בעכבר בסופאפלקס)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

בדקתי את הפתרון לעכבר שהצעתי עבור סקורץ' ו-WORMS, בשניהם הוא לא עובד, בWORMS הוא בכלל משתגע ובSCORCH פשוט לא עובד (למרות שאם משנים רזולוציה לרזולוציות מסוימות ואז יוצאים ונכנסים שוב למשחק, העכבר פיקס... משהו תמוה).
ניסיתי לשחק עם כל מני אפשרויות כמו הרזולוציה והתכנה mouse2kv של VDMS (שאני יודע שעוזרת לבעיות עכבר מסויימות בדוסבוקס) אבל ללא הצלחה. נקווה שאי פעם תצא גרסה חדשה של האמולטור.

הנה Pushover:
http://www.datafilehost.com/download-342269ef.html" target="_blank
(אותה סיסמה)

בדיגר נתקלתי במשוכה... יש כמה גרסאות פרוצות וחידושים, אבל ניסיתי את כולן ולאף אחת אין את ההרגשה של המקורית. הייתי מאד רוצה להעלות את המקורית (במיוחד לאור העובדה שהגרסה שבאתר היא חידוש מגעיל) הבעיה היא, שהמקורית עובדת רק במצב CGA, ולמיטב הבנתי, מגבלה חומרתית של CGA היא שלא ניתן לטעון פונטים לזכרון כמו בEGA או VGA, כלומר, העברית לא תעבוד.
אתה חושב שאפשר לוותר על מסך הפתיחה במקרה המיוחד הזה? אני די אתבעס אם זו תהיה גרסה אחרת :/
גורדי2

שליחה על ידי גורדי2 »

Og כתב:בדקתי את הפתרון לעכבר שהצעתי עבור סקורץ' ו-WORMS, בשניהם הוא לא עובד, בWORMS הוא בכלל משתגע ובSCORCH פשוט לא עובד
כן, ראיתי, עבור Scorched בכלל ביטלתי את העכבר (יש אופציה כזאת) והעלתי מחדש, נראה לי שזה בסדר (למרות שאני עדיין מתלבט מהי הרזולוציה האופטימלית). וורמס לא שחיק בכלל.

עבור סופפלקס ובונוס זה מושלם :cheers: . האם יש סיבה לא לחשוף אותם לציבור כבר עכשיו? (הזכרת בזמנו בעיה אחרת עם בונוס, ולא פירטת).
Og כתב:נקווה שאי פעם תצא גרסה חדשה של האמולטור
בימים האחרונים המפתח חזר לעבוד על הפרויקט, אז יש סיבה לאופטימיות. אני מקווה גם שהוא יכניס תיקון לבעית ה-Tab בגרסה הבאה.

תודה על Pushover, אוסיף בקרוב.
Og כתב:אתה חושב שאפשר לוותר על מסך הפתיחה במקרה המיוחד הזה?
אין שום בעיה.
Og כתב:במיוחד לאור העובדה שהגרסה שבאתר היא חידוש מגעיל
כן, זה באמת לא לעניין, אני אשתדל להחליף את מה שבאתר.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

גורדי2 כתב:למרות שאני עדיין מתלבט מהי הרזולוציה האופטימלית
הייתי אומר 640x400 או 640x480 (עם עדיפות לאחרון). נכון, צריך קצת יותר CYCLES ברזולוציות האלה, אבל אם תשים לב לשימוש במעבד, תראה שהאמולטור ככלל לוקח מעט מאד כח, אצלי אפילו משחקים עם 20000 לא ממש מזיזים את המד.
גורדי2 כתב:עבור סופפלקס ובונוס זה מושלם :cheers: . האם יש סיבה לא לחשוף אותם לציבור כבר עכשיו?
אין שום סיבה.
גורדי2 כתב:הזכרת בזמנו בעיה אחרת עם בונוס, ולא פירטת
פירטתי את ה"בעיה" (שהיא לא ממש בעיה) בשרשור הנוכחי:
Og כתב:ואפרופו בונוס, ממבט מהיר נראה שגם כאן צריך לשנות את הרזולוציה ל- 640X480.
(ואפילו הגבת על הדברים הללו).
גורדי2 כתב:אין שום בעיה.
מצוין! הנה:
http://www.datafilehost.com/download-69f36192.html" target="_blank
(לא שממש אתה צריך את הקובץ, לא ממש היה משהו מיוחד שהיה צריך לעשות במשחק, בניגוד לPUSHOVER שבו הייתי צריך להיות ממש ברוטאלי כדי להעלים את מסכי הבחירה)
גורדי2 כתב:כן, זה באמת לא לעניין, אני אשתדל להחליף את מה שבאתר.
אני לא בטוח שהבנת אותי, התגובה שלי עשויה להיראות בוטה, אך אני בעצם התכוונתי שאני באופן אישי פשוט לא אוהב חידושים אז בעיני זה מגעיל. לא בדקתי, אבל אם החידוש הזה עובד על ויסטה ו-7 חלק וגם ב-64 סיביות, אז אולי שווה להשאיר כי אני לא חושב שכולם חולקים את דעותיי בנוגע לחידושים.
בעצם מה שאני רוצה לומר זה שמבחינתי לא משנה אם כך או כך.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

למה אתה מסתייג מדבריך על דיגר... אני חושב אותו הדבר. אם חידושים, הם צריכים להיות בעלי ערך היסטורי בפני עצמם, ובמידה והם פשוט הפתרון היחיד עבור נסיבות מסוימות, זה צריך להיות מצוין היטב ולא להופיע כמשחק המקורי (למעשה, בכל מקרה זה צריך להיות ברור).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא