על Heroes of Might & Magic בכלל ועל המשחק השישי בסדרה בפרט

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Azurerider
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: על Heroes of Might & Magic בכלל ועל המשחק השישי בסדרה בפ

שליחה על ידי Azurerider »

כן, הדמות המאוזנת היא פלאדין.
בכל אופן, שיחקתי במשחק וסיימתי את האזור הראשון שלו. בגדול, מדובר באותה הגברת באותה האדרת (אפילו המנגינות זהות). בכל זאת, יש שני שינויים בעלי משמעות מסוימת ששמתי לב אליהם. הראשון הוא שינוי חלקי של המיומנויות שניתן ללמד את הדמות ושינוי בכוחות של ה-Rage Box. למעשה, אין Rage Box אלא דרקון מחמד אבל זה שינוי קוסמטי בלבד. במובן מסוים מדובר אפילו בחיסרון כי במשחק הקודם יכולת לדבר עם הדמויות ב-Rage Box והדרקון די אילם.
השינוי השני הוא הוספה של Awards לדמות, שמאפשרים עיצוב נוסף של היכולות שלה. למשל, מי שמשתמש הרבה בקסמי אש יקבל אחרי זמן מה תוספת לכוח שלהם. יש בסך הכל עשרה סוגי Awards אפשריים, כשלכל סוג יש רמות (כמו במיומנויות הרגילות של הדמויות). אם למשל השתמשתי 40 פעם בקסמי אש וקיבלתי בונוס על כך, אקבל בונוס נוסף אם אשתמש בהם עוד 40 פעמים. אגב, Og, יש גם Award על קרבות ללא אבדות (אבל זה די לא מעשי לשאוף לשם עם הקוסם, לדעתי). בסך הכל זו תוספת נחמדה, אבל לא משהו שמשנה משהו מהותי במשחק.
חוץ מאלה יש עוד כמה שינויים שהופכים את המשחק ליותר ידידותי, כמו סימון של הסדר בו הדמויות בקרב ישחקו, או אפשרות להפליג מאזור לאזור בעזרת מפה בלי צורך לקחת את הספינה לגבול בין שני האזורים. אבל בשורה התחתונה מדובר בכמעט אותו המשחק בדיוק. לא שזה רע בהכרח (אני בהחלט אשחק בו).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

דווקא נשמע טוב (במיוחד הקטע עם ההפלגה - זה חוסך הרבה סרבול). ביום מן הימים אני אנסה אותו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

נשמע סבבה, אבל אם איבדתי את הסבלנות למשחק הראשון, מה הסיכויים שתהיה לי עכשיו סבלנות למשחק הזה...אני צריך להיות ב-Mood הנכון כנראה.
c0olL
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: על Heroes of Might & Magic

שליחה על ידי c0olL »

Og כתב:
Yoyole כתב:עכשיו שאלה בשבילכם - בתור אחד שכאמור שיחק רק בשלישי (ובדמו של השישי), האם יש משחק חדש יותר בסדרה שכדאי לי לנסות? בהנחה שאני מעדיף משחק חדש יותר מהשלישי, איזה משחק הכי מתקרב לרמתו?
ראשית, אל תזלזל בHOMM II. הוא אולי ישן, אך אינו קוטל קנים.
שנית, אל תזלזל בHOMM IV. יש בו לא מעט דברים מעצבנים אך גם יש בו יתרונות.

שלישית: אמרתי את זה אינספור פעמים בעבר ואני אומר זאת שוב: אני ממליץ בחום רב על ה- Chronicles. זו סדרת משחקים שבנויים על המנוע של HOMM3 עם עלילה מ-ד-ה-י-מ-ה. אפשר להוריד אותם בUG בהורדה אחת (אם אתה צריך הזמנה אני יכול לשלוח לך):
http://www.underground-gamer.com/details.php?id=52509" target="_blank
(אם אתה מתכוון לקחת את ההמלצה שלי ולשחק בסדרה, תאמר לי כדי שאגיד לך מה הסדר של המשחקים, זה חשוב שתשחק בהם לפי הסדר).
מאד סיקרנת אותי עם המשחק הזה... ביליתי שעות על שעות בהירוס 3, ומ4 עד 6 לא מצאתי תחליף ראוי. במיוחד בשש, שאחרי שקראתי את העץ הזה אני מבין למה העלילה היתה כ"כ מטופשת. התחלתי מהנקרומנסרים... זה היה כ"כ עלוב שפשוט לא המשכתי... (היו עוד כמה נקודות שלא אהבתי במשחק, אבל אני יכול לומר בוודאות שמה שגרם לי להפסיק לגמרי זה העלילה. אם אין דירבון עלילתי, והמשחק בינוני-, למה לשחק?)

אז מה הסדר שצריך לשחק בכרוניקלס?
ואם אפשר הזמנה לאתר הנ"ל אני אודה לך.

:)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

מאיפה אתה צצת לי פתאום? :scratch:

למען האמת, אני כבר לא זוכר את הסדר... אני רק זוכר שהסדר בויקיפדיה היה לא נכון. גיגול קצר מראה שכנראה שהסדר הוא:
Warlords of the Wasteland
Conquest of the Underworld
Masters of the Elements
Clash of the Dragons
The World Tree
The Fiery Moon
Revolt of the Beastmasters
The sword of Frost

בוא נגיד שזה טוב לשחק לפי הסדר אבל לא קריטי, מה שכן חשוב זה שב Warlords of the Wasteland תשחק ראשון.
c0olL כתב:ואם אפשר הזמנה לאתר הנ"ל אני אודה לך.
אני אשלח לך לכתובת הדוא"ל שמופיעה בפרופיל שלך פה באתר. זה בסדר, או שהיא לא אקטואלית?
c0olL
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי c0olL »

אקטואלית, למרות שקצת מדאיג אותי שמשתמשים יכולים לראות אותה, אני לא רוצה ליפול קורבן לאיזה רובוט ספאם משוטט.
ותודה רבה.

מאיפה צצתי? יש לי את האתר הזה במועדפים כבר כמה שנים (מעל 5 לדעתי), ולאחרונה שהחלפתי מחשב הכנסתי את הפורום למועדפים במקום את האתר ולכן אני נכנס קודם לפורום ודרכו לאתר (לא בכוונה, אבל אני לא רואה סיבה לשנות).
ממילא יוצא שאני אעבור על הודעות מידי פעם :)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

c0olL כתב:אקטואלית, למרות שקצת מדאיג אותי שמשתמשים יכולים לראות אותה, אני לא רוצה ליפול קורבן לאיזה רובוט ספאם משוטט.
רק מנהלים. לא כולל מנהלי עבר(כמוני) ואולי אפילו לא מנהלים כמו RG אאל"ט...
c0olL
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי c0olL »

וואו איזה טעות, אני רגיל מפורמים אחרים שאדום זה משגיח לשעבר או משהו כזה ושירוק זה מנהל ראשי. כן עכשיו הכל מובן. :)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כן, רק אדמינים יכולים. נדמה לי שבעבר הלא מאד רחוק (כמה שנים) אפילו משתמשים רגילים היו יכולים לראות.

בכל מקרה, שלחתי את ההזמנה, שיהיה בהצלחה ואני אשמח אם תיתן לי חוות דעת לאחר שתסיים את המשחק השלישי בסדרה: Masters of the Elements שהוא גם הכייפי ביותר (הראשון והשני, קצת פחות טובים מבחינת המשחקיות (שימוש מוגבל בקסמים) אבל מפצים על זה בעלילה).

עוד משהו ששכחתי לומר מקודם זה שהעלילה לא נגמרת עם המשחקים האלה, יש קמפיין אחד בHOMM4 שחותם את הסיפור.

ומשהו אחרון: בפעם האחרונה ששיחקתי במשחקים האלה גיליתי באיזושהי מפה כמות עצומה של זהב מסתתרת מאחורי איזה הר, היה אפשר לראות רק פיקסל אחד או שניים שלה. אני לא יודע אם זה סוד, באג או משהו שהמפתחים שכחו בטעות במשחק אבל מדובר על כמות מבעיתה, משהו כמו מיליארד - לעולם לא תצליח לגמור אותה.
ברוב טמטומי לא רשמתי איפה זה והיום אני אפילו לא זוכר באיזה משחק זה היה, שלא לדבר על באיזה שלב.
אם יצא לך להיתקל בזה, אני אשמח לשמוע איפה.
c0olL
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי c0olL »

אוקי תודה.
כרגע זה מוריד על 0, בדף של הטורנט היה רשום שיש חמש סידרים, אני מקווה שזה יסתדר בקרוב. ואם אני אמצא אני אגיד לך.

עריכה: בטעות נכנסתי עם קלינט חסום, החלפתי ועכשיו אני מוריד על 15K, זה לא הרבה אבל הקובץ קטן ויש לי זמן, ומי יודע? אולי בהמשך זה יצבור תאוצה :)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אם זה לא משתפר תוריד מכאן:
http://www.underground-gamer.com/details.php?id=57487" target="_blank
(תבחר את chronicles מתוך הטורנט)

הטורנט הזה לא היה זמין כשכתבתי את ההודעה ההיא, זה כל המשחקים (עד שנת 2004) מGOG.COM יש לו מאות סידרים וליצ'רים ואם אתה לא מקבל ממנו את המהירות המלאה יש לך בעיה בהגדרות/אינטרנט.
c0olL
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי c0olL »

עובד
סימתי את המשימה הראשונה. בנתיים נחמד מאד.

ד"א בקשר לסדר המשחקים, בטורנט שנתת לי אחרי שאני מתקין את כל המשחקים הקיצורי דרך שנוצרים על השולחן עבודה ממוספרים לפי סדר המשחקים שרשמת לי :)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

זכיתי ב-Armor Princess, אז מניח שאנסה אותו אי שם מתישהו בעתיד(יש לי backlog עצום למדי של משחקים אחרים לשחק בהם עד אז).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אז ניסיתי את Armored Princess ו...בדומה למשחק הראשון, גם ב-AP הפונט קטנטן. הוא אמנם קריא, אבל זה הורס לי את העיניים, אין מצב שאני משחק ככה.

במשחק הראשון השתמש ב-Mod שמגדיל את הפונט.

יש Mod כזה גם ל-AP, אבל ההורדה שלו לא עובדת(מהפורום הרשמי של המשחק). מצאתי פיתרון בפורומים של Gamespot, אבל לא נראה שהוא משפיע על המשחק בכלל.

כרגע אין לי מספיק סבלנות לנסות להמשיך להתעסק עם זה, אז המשחק ייאלץ להמתין(אם בכלל).
סמל אישי של משתמש
Azurerider
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Azurerider »

אפשר לשחק עם הפונט דרך שינוי הרזולוציה (לפחות, נראה לי שזה הגדיל את הפונט).
אבל גם אם אתה לא מצליח לקרוא, זה לא כזה נורא. המשחק לא מצריך המון קריאה.
אגב, המשחק הרבה יותר קשה (לי לפחות) מאשר הקודם. הגעתי למצב שבו אני כל הזמן נאבק לא להפסיד כסף מהקרבות (משחק ב-Hard).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא