משחק יריות בתלת מימד ועוד משחק אחד

מחפשים את "הכדור הקופץ ההוא"? מתגעגעים ל"משחק עם הטנקים"? כתבו פה תאור של המשחק ונעשה הכל כדי לגלות את השם הלועזי שלו - ובכך לעזור לכם למצוא אותו...

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

Re: משחק יריות בתלת מימד ועוד משחק אחד

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:סיקור נחמד (ואורך סבבה. ... )
+1.

Ann, כשתרגישי שהוא גמור מבחינתך, נעלה את המשחק לאתר.
אשמח לקבל כמה תמונות (שלכדת בעצמך!) מתוך המשחק. הסברון קצר לגבי לכידת תמונות באמצעות DOSBox אפשר למצוא בשאילתא.

תודה :-)
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Radioactive Grandpa כתב:
Ann כתב:וואלה!! לא עלה על דעתי לרגע! את נוגניר לא מצאתי, אבל נהניתי לראות שיש לדמויות סיפור שלם.
תודה, עוג! :lol:
נו, כבר את רואה כמה חשוב שכתבת את הסיקור הזה. :)
לא לדעת שתור הוא עצמו אל הרעם, תור והפטיש האגדי שלו, ולהכיר את שמות האלים אודין ולוקי, זה Common Knowledge שחבל לפספס...
לכן אמרתי לעוג תודה....
Radioactive Grandpa כתב:זה נראה קצת RPG (בגלל זוית הראיה והדיאלוגים) אבל התיאור שלך מספר אחרת.
ממה שסיפרת על התולעים, והעובדה שזה משחק מחשבה (למרות שמובי סיווג אותו פעולה), אני מבין שהאויבים לא זזים באופן חופשי, אלא או קפואים או מגיבים אחרי כל צעד שלך, משהו כזה. כן? נסי לתאר יותר את ההתמודדות עם האויבים למשל, למה צריך מחשבה לעניין הזה. תארת הרבה חפצים שמשתמשים בהם, אבל בהרבה משחקים יש הרבה חפצים ומשתמשים בהם, אז איך משתמשים בהם ובשביל מה? כמו במשחקי הרפתקה קלאסיים? (Monkey Island, Day of the Tentacle, Simon The Sorcerer, Gbolins, אם משהו מאלו מוכר לך.)
RPG זה לא סוג של נשק או משהו? :scratch:
האויבים בחלקם נעים חופשי- כמו "קלמנטינות" וחרקים כחולים. בחלקם מתוכנתים להגיע לכיוונך- כמו אנשים שיורים אליך את הפטישים שלהם, ופטריות רצות, בחלקם נעים על מסלול קבוע או נטועים על מקומם, ויורים עליך כשאתה "בטווח ראיה" שלהם, קרי- על אותו קו רוחב/ אורך, כדוגמת עכבישים שנוסעים על הקורים שלהם, טרולים שכל תפקידם בעולם הוא לנוע הלוך חזור ולהשליך אבנים (נו טוב, מה עוד אפשר לבקש מטרול?! :P ), וכמובן התולעים הירוקים שנטועות באדמה ויורות עליך, כמו שפירטתי בתיאור שלעיל.
אז זהו, שלא ידעתי אם את כל זה להכניס לסיקור, או חלק, או איך. אולי תוכל לעזור לי בזה, סבא?
החפצים מתחלקים בעצם לשני סוגים- חפצים שאתה משתמש בהם- כמו תפוח הקסם, שתפקידו להמיר קסם לחיים, לעומת חפצים שאתה צריך לתת לדמויות במשחק, כמו שיח מצחין שצריך לתת לטרול כדי שייתן לך לעבור, או הבובה מאפי שצריך לאסוף בדירה ולתת אותה לסבא שמחפש אותה. (קראתם נכון, ס-ב-א.) (אתה רואה, גרנדפה, יש לך עתיד... :P )
המשחק הינו משחק מחשבה, וראיתי שגם עידן הגדיר אותו כ"פאזל" (תודה על התמיכה, עידן! :lol: ) כי יש מסכים שהאויבים, והכוונה כמובן לאויבים מהסוג השלישי שהגדרתי, חוסמים לך את הדרך, ועליך להשתמש בסלעים כדי לחסום את קשר העין ביניכם וכך תוכל לעבור, הבעיה שישנם גם סלעים שלא זזים וחוסמים לך את שארית הדרך או סלעים שמתגלגלים עד שהם נעצרים בדבר מה... קיצור, קשה להסביר, אבל יש מסכים ממש קשים ו"פאזליים". לכן זה נראה לי משחק מחשבה יותר מאשר זריזות ידיים. אבל תחליטו אתם, בעלי הנסיון :) .
Radioactive Grandpa כתב:חוץ מזה, אמרת שזה משחק מדהים, אבל אני לא ראיתי את ההתלהבות הזו בין השורות. :)
זה שלא הבעת דעה שטחית סתם זה אמנם מקצועי למדי, אבל אם לא בין השורות כדאי שתוסיפי איזו פסקה-קטנטנה ומנומקת למה אנחנו צריכים להוסיף את זה לרשימת ה-to-play שלנו. מה את אומרת?
נו, מה חשבת, ניסיתי לתת חוות דעת נטולת נגיעות אישיות. (יש לזה איזה מילה יפה בלועזית, שכחתי כרגע.) לכן הסתפקתי בתיאור יבש של הנעשה. אבל מה דעתך על זה:
"מדובר במשחק המחשבה המדהים ביותר שנראה משנים האחרונות. תשחקו את ת'ור, בנו החתיך של אודין שנפל למשכב, ואחיו למחצה של לוקי המרושע... " טוב, אין לי סבלנות לטחון את אותו הדבר שוב.... :? אבל הבהרתי את הרעיון?
הפסקה המנומקת היא כזו (מתורגם מאנגלית בקליפ שעידן שלח)
"G.O.T. הינו בסך הכל משחק מהנה מאד, אם אתה אוהב משחקים שגורמים לך לחשוב לא כדאי שתחמיץ אותו." (תרגום מתומצת למדי)
זה מספיק, חבר'ה? מה אתם אומרים? כבר אמרתי שאני חסרת ניסיון... :cry:
עידן כתב:God Of Thunder? זה די משחק אקשן ממבט עילי, עם קצת אלמנטים של פאזל אולי...לא הייתי קורא לזה תפקידים.

ואפשר למצוא סרטונים לזה די בקלות ביוטיוב, אן. פשוט תוסיפי את צמד המילים dos game או משהו כזה:

http://www.youtube.com/watch?v=7jhfVi1g_4k" target="_blank
זהו, ואני ניסיתי להוסיף OLD וכאלה, לא חשבתי על דוס... תודה תודה!!!

נ.ב. שימו לב שההערות לסיקור יותר ארוכות מהסיקור עצמו :lol: .... מעניין...
אני ממש מחכה לתשובות, תודה!
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Ann כתב:
RPG זה לא סוג של נשק או משהו? :scratch:
גם. אבל בהקשר שלנו זה Role Playing Game, או משחק תפקידים בעברית (כלומר משחק ששם דגש על פיתוח יכולות הדמות לפי בחירת השחקן ובעקבות השלמת משימות במשחק).

מהוידאו נראה לי ש(חוץ מזה שהוא חיקוי זלדה) המשחק הזה יותר פעולה מפאזל ויותר חשוב כמה מהר אתה זורק את הפטיש מאשר הכישורים השכליים. אבל סה'כ ההודעה האחרונה שלך מוסיפה מספיק תיאורים, רק תערכי אותה קצת ותחברי לסקירה שכתבת.
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Octarine כתב: מהוידאו נראה לי ש(חוץ מזה שהוא חיקוי זלדה) המשחק הזה יותר פעולה מפאזל ויותר חשוב כמה מהר אתה זורק את הפטיש מאשר הכישורים השכליים. אבל סה'כ ההודעה האחרונה שלך מוסיפה מספיק תיאורים, רק תערכי אותה קצת ותחברי לסקירה שכתבת.
אני עדיין מתעקשת שעל פי רוב במשחק הזה אין חשיבות למהירות, (שוב, על פי רוב.) אלא למחשבה עמוקה, ולעיתים עמוקה מאד איך לפתור את המסך.
העליתי תמונות לכאן. (תודה לגורדי על הלינק!!) תסתכל בעיקר על התמונה השניה (שלקוחה מהשלב השני של המשחק), ואם אתה עדיין לא מאמין.. אין לי מושג, תשאל את עידן. היה לי הרושם שהוא מכיר את המשחק. אולי הוא יצליח להסביר את זה יותר ממני.

בקשר לסיקור- אני אשב על זה הלילה ב"נ, מקווה שיהיה מוכן.

לילה טוב! :sleepy2:
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עידן, הבנתי שזה לא RPG. אמרתי שזה מזכיר במראה החיצוני.

אחרי שראיתי את הסרטון, זה באמת משחק שלא הכי קל להסביר. הוא מאוד דינמי, הכל קורה בזמן אמת, אז זה באמת מסביר למה משייכים אותו תחילה ל"פעולה" (אגב, עידן לא אמר שזה משחק-פאזל אלא משלב אלמנטים של פאזל, שזה גם מה שכתוב במובי). כמו שאוקטרין אמר הוא כנראה דומה מאוד לכמה משחקי זלדה, אבל אני לא שחקתי באף אחד מהם.
העניין של החשיבה הוא בעצם סוג של מבוכים כאלו שנוצרים על המסך, לא? צריך להזיז אובייקטים כדי לפנות את המסלול, לא שצריך להשתמש בחפצים על חפצים כדי לגרום להשפעות כאלו ואחרות. אני מבין נכון את העניין?

בקיצור, אם נתנּו לך פה כיוונים נוספים לפתח את הסיקור שלך שנראים לך במָקום להוסיף, מה טוב. כן הייתי ממליץ להוסיף את התיאור של עידן איפשהו בהתחלה, "פעולה ממבט עילי" (עם מסכים במבט-צדי-לכאורה למרות שהממשק המשחקי והגראפי נשאר זהה. צחוקים. זה גם כנראה מה שבלבל אותך בתיאור שלו כשחיפשת אותו), זה נותן מושג התחלתי לא רע ועל היסודות החידתיים תוכלי להרחיב בהמשך אם תרצי (את יכולה גם להגיד "פעולה-פאזל ממבט עילי" אם זה בעיניך תיאור נכון יותר מ"פעולה עם יסודות חידתיים חזקים"). אמנם אין לך נסיון כמו שהעדת על עצמך, אבל התחלת עם אתגר לא קטן. :)
אל תילחצי, זה בסדר כמו שעשית עד עכשיו, ואם לא יהיה לך רעיון איך לנסח מחדש או להוסיף את הפרטים, לא נורא (אם תרצי עוד זמן, גם בכיף. זה לא שאנחנו לחוצים על זה. לא היית צריכה לחרוש על זה כל-כך באינטנסיביות ולתת סיקור כבר למחרת :)).
Ann כתב:.... או הבובה מאפי שצריך לאסוף בדירה ולתת אותה לסבא שמחפש אותה .... (אתה רואה, גרנדפה, יש לך עתיד... :P )
את מתכוונת, יש לי עבר...
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Radioactive Grandpa כתב:כמו שאוקטרין אמר הוא כנראה דומה מאוד לכמה משחקי זלדה, אבל אני לא שחקתי באף אחד מהם.
גם אני לא, אין לי מושג מי זו זלדה המדוברת. :roll:
Radioactive Grandpa כתב:העניין של החשיבה הוא בעצם סוג של מבוכים כאלו שנוצרים על המסך, לא? צריך להזיז אובייקטים כדי לפנות את המסלול, לא שצריך להשתמש בחפצים על חפצים כדי לגרום להשפעות כאלו ואחרות. אני מבין נכון את העניין?
לגמרי! הסברת את זה יותר טוב ממני! :)
Radioactive Grandpa כתב:אל תילחצי, זה בסדר כמו שעשית עד עכשיו, ואם לא יהיה לך רעיון איך לנסח מחדש או להוסיף את הפרטים, לא נורא (אם תרצי עוד זמן, גם בכיף. זה לא שאנחנו לחוצים על זה. לא היית צריכה לחרוש על זה כל-כך באינטנסיביות ולתת סיקור כבר למחרת :)).
לא אתם הכרחתם, זה השיעמום שאוכל כל חלקה טובה הכריח.. וזה גם אתגר שלקחתי לעצמי, אז למה לא לעשות אותו?! :?
Radioactive Grandpa כתב:
Ann כתב:.... או הבובה מאפי שצריך לאסוף בדירה ולתת אותה לסבא שמחפש אותה .... (אתה רואה, גרנדפה, יש לך עתיד... :P )
את מתכוונת, יש לי עבר...
טוב, על זה אומרים בלומדות של גורדי "בחר אחת מן האפשרויות"..... (תדמיין את זה עם הקול המתכתי והנוסטלגי שלהם, לצערי לא מצאתי שום סרטון של זה ביוטיוב, עמך הסליחה... :lol: :P )

סיימתי אם הסיקור, לבנתיים. שיניתי בו כמה דברים וגם הוספתי את הנקודות שנתתם לי. מקווה שעשיתי את זה על הצד היותר טוב. (למושלם אני לא מתפללת אפילו...)
אני אצרף את זה בתגובה הבאה, כדי למנוע בלאגן. אז חוו נא את דעתכם המקצועית 8) .
כמו שתוכלו לראות הוספתי את הקטע הזה של ה"משחק פעולה- פאזל" וה"מבט עילי" וכו' באמצע ולא בהתחלה, איכשהו זה הסתדר לי יותר ככה. גם זה יצא בסוף די מסורבל, אז הרשות נתונה לכם לצנזר כאוות נפשכם.

זהו זה לבנתיים, המשך לילה מקסים. זה סתם אני אומרת למען הפרוטוקול והנימוסים הטובים, בתכל'ס אני מקווה שגם אתם לא ישנים ותגיבו מה שיותר מהר.... :twisted:
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

אודין, השליט הגדול נפל למשכב, ובנו לוקי ניצל את ההזדמנות ונטל לידיו את השליטה.
תחתיו הוא מינה את יורמנגנד ואת נוגניר.
אתם משחקים את ת'ור, בנו של אודין ואחיו למחצה של לוקי. אם לא תעצרו את לוקי בזמן שליטתו תהיה כל כך מוחלטת עד שאודין לא יוכל להביס אותו ואת שני עוזריו.
כדי לעזור לבנו, אודין נותן לת'ור את הנשק הכי אמין שלו, פטיש שנוצר על ידי מלך הטרולים, וחושל על ידי אודין עצמו.
המשחק בנוי בשלושה שלבים. בראשון תביסו את יורמנגנד במידגארד, בשני תגיעו לנוגניר במילגרונד (שיואו, איך שהשמות כאן דומים) ובשלישי תחפשו את לוקי היושב בעיר קטנה ששמה שונה ל'לוקיסבורג', ותנסו לנצח גם אותו.
המשחק הינו משחק פעולה-פאזל ממבט צדדי-על. ככל שהמשחק מתקדם תתקלו יותר ויותר במסכים שדורשים שימוש בחפצים על המסך כמו אבנים, סלעים מתגלגלים וכו' כדי להגיע לפתרון ולעבור למסך הבא.
במהלך המשחק תשתמשו בפטישו של אודין, אותו תשליכו על האויבים והוא יחזור אליכם בנאמנות, תאספו תפוחים שיעלו לכם חיים. תאספו יהלומים ותכשיטים, מפתחות, וכן תוכלו למצוא בקבוקוני שיקוי שיעלו לכם את הקסם. בקסם תוכלו להפעיל חפצים שונים שתאספו בדרככם ושיועילו לכם במשחק, כמו למשל תפוח קסום שממיר קסם לחיים. חפצים אחרים שתאספו תצטרכו לתת לדמויות במהלך המשחק כדי שיעזרו לכם, כמו הבובה מאפי שתתנו לסבא, כדי שיתן לכם תמורתו מפתח, או השיח המצחין שתתנו לטרול הענק שחוסם את הדרך.
תתקלו באויבים משלושה סוגים: הסוג הראשון הם אויבים הנטועים על מקומם, או הולכים במסלול קבוע מראש, ויורים עליכם כשאתם נמצאים בטווח ראיה, קרי- אותו קו אורך/ רוחב, כמו טרולים ענקיים שכל תפקידם בעולם מסתכם בהליכה הלוך וחזור והשלכת אבנים... (טוב, אחרי הכל הם טרולים...) הסוג השני הם אויבים שמתוכנתים להגיע לכיוונכם, כמו הפטריות בשלב השני של המשחק, והסוג האחרון- אויבים שנעים באופן רנדומלי. בדרככם תחסמו על ידי בשערים שדורשים מפתחות או סכום מסוים של כסף כדי להמשיך הלאה, ועוד.
במשחק רק שלושה 'בוסים', שנמצאים כרגיל בסוף כל שלב. אחרי שתביסו את ה'בוס' התורן אודין יחזק את הפטיש כך שתוכלו להרוג איתו יותר בקלות, וכן ייתן לכם שריון עבה יותר, כך שתפגעו יותר בקושי.
תוכלו להגיע ישירות לשלבים השני והשלישי גם מבלי לעבור את הראשון. (זה לא כל כך מומלץ, כמובן, שהרי במהלך המשחק תצברו נסיון איך להתמודד עם האתגרים, וקשה יותר להתחיל מרמה קשה.)
לסיכום, G.O.T הינו משחק כייפי למדיי, ולמי שאוהב משחקי מחשבה כאלו ואחרים לא כדאי להחמיץ להוסיף אותו לאוסף.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Ann כתב:גם אני לא, אין לי מושג מי זו זלדה המדוברת. :roll:
:shock:
הילדים של היום...
הנה, תשכילי קצת:
בויקיפדיה העברית
ביוטיוב
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Octarine כתב:
Ann כתב:גם אני לא, אין לי מושג מי זו זלדה המדוברת. :roll:
:shock:
הילדים של היום...
הנה, תשכילי קצת:
בויקיפדיה העברית
ביוטיוב
איזה זילזול מחפיר! אני עוד מהמאה הקודמת, וגם נקראת "הילדים של היום"?! :angry2:
כמה שראיתי שם, בויקיפדיה, זה לקונסולות, בחיים לא שיחקתי עליהן, אלא רק על מחשב.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Ann כתב:איזה זילזול מחפיר! אני עוד מהמאה הקודמת, וגם נקראת "הילדים של היום"?! :angry2:
"מהמאה הקודמת" זה לא אשראי נדיב במיוחד היום... יכול להיות שטרם מלאו לך בת-מצווה. (דווקא מה שאמרת לפני העריכה היה אשראי מכובד יותר. רווח לי. כבר חששתי שעם כל הרמיזות הסקסיסטיות שפיזרתי פה וחלפו לך מעל הראש, כבר היו מאשימים אותי בפדופיליה.)

Ann כתב:
Radioactive Grandpa כתב:העניין של החשיבה הוא בעצם סוג של מבוכים כאלו שנוצרים על המסך, לא? צריך להזיז אובייקטים כדי לפנות את המסלול, לא שצריך להשתמש בחפצים על חפצים כדי לגרום להשפעות כאלו ואחרות. אני מבין נכון את העניין?
לגמרי! הסברת את זה יותר טוב ממני! :)
ואללה... אז למה לא שכתבת את זה והוספת? לדעתך זה לא ממחיש מושג טוב וחשוב על המשחק?
Ann כתב:טוב, על זה אומרים בלומדות של גורדי "בחר אחת מן האפשרויות"..... (תדמיין את זה עם הקול המתכתי והנוסטלגי שלהם, לצערי לא מצאתי שום סרטון של זה ביוטיוב, עמך הסליחה... :lol: :P )
אין צורך להתנצל, כל פעם שאני קורא את המשפט "בחר אחת מן האפשרויות" אני בין כה וכה לא יכול שלא לשמוע אותו בקול המתכתי ההוא. :)
Ann כתב:ממבט צדדי-על
בואי נשאיר את זה "ממבט על" :) (זה שהם ובסוגה בכלל עושים בית זונות לא אומר שאנחנו צריכים לבלבל את הקוראים..)
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Radioactive Grandpa כתב:"מהמאה הקודמת" זה לא אשראי נדיב במיוחד היום... יכול להיות שטרם מלאו לך בת-מצווה.
ההמשך חלף לי מעל הראש...:wink:
Radioactive Grandpa כתב:ואללה... אז למה לא שכתבת את זה והוספת? לדעתך זה לא ממחיש מושג טוב וחשוב על המשחק?
וגם-
Radioactive Grandpa כתב:בואי נשאיר את זה "ממבט על" :)
את שניהם שיניתי אצלי. לא חושבת שיש טעם להעלות את כל הטקסט שוב בשביל שני השינויים הקטנים הללו. אבל אם תרצה, או מישהו אחר- אין בעיה.
מה הלאה?
אגב, אתם ישנים מה זה טוב בלילה... אם לא אוקטרין שרחם עלי והגיב מידי פעם, אני לא יודעת מה הייתי עושה.... דווקא באחד הלילות היית ער, RG, מה קרה פתאום?!
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

מה זה שנית אצלך? :scratch:

מי ישן בלילה בכלל?...

[עריכה]
הפעם העריכה שלך היתה יותר בסטייל. ;)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Ann כתב: אגב, אתם ישנים מה זה טוב בלילה... אם לא אוקטרין שרחם עלי והגיב מידי פעם, אני לא יודעת מה הייתי עושה....
לכי לישון, ילדים קטנים צריכים לפחות 8 שעות שינה.
בת כמה את בכלל, אם מותר לשאול?
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

שיניתי אצלי קרי, בקובץ טקסט שאליו הזנתי את התוכן של הסיקור, וממנו העתקתי לכאן. (לא באמת חשבת שהקלדתי ישירות לעורך הטקסט של הפורום, נכון?! :scratch: )

מה זה מי ישן בלילה?! כל הלילה היית לא מחובר, בשביל מה אתה מנהל??? טוב, סליחה על החוצפה....
Radioactive Grandpa כתב:[עריכה]
הפעם העריכה שלך היתה יותר בסטייל. ;)
לא הבנתי
סמל אישי של משתמש
Ann
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Ann »

Octarine כתב:לכי לישון, ילדים קטנים צריכים לפחות 8 שעות שינה.
בת כמה את בכלל, אם מותר לשאול?
אסור :P

אגב, מה אתה יורד עלי? קודם "הילדים של היום", ועכשיו "ילדים קטנים"... כולה אמרתי לך תודה. לאן נגיע בקצב הזה? :roll:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא