פרץ של סקרנות
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: פרץ של סקרנות
טיפים אסטרטגיים זה אחלה. יכול לעזור לאנשים כמוני שנתקעים בסוף, אם כי אני לא ממש אוהב לעבוד עם Walkthrough צמוד ומעדיף לנסות ולהנות לבד. אבל זה משחק ישן, שבנוי גם אחרת ממשחקים מודרניים כיום, שברובם לדעתי אי אפשר "להיתקע".
על כל פנים, פתרון למשחק הזה הוא מיותר לגמרי-כאמור, זה פשוט לרשום מה שאומרים לך מפורשות. זה טוב למי שלא יודע טוב אנגלית, השאלה אם אתה מכוון לקהל היעד הזה?
עריכה: לחילופין...כמה כבר גדול קהל היעד הזה...? אנשים שלא יודעים מספיק טוב אנגלית, ורוצים לשחק כיום ב-Dune 1? יש כאלו?
על כל פנים, פתרון למשחק הזה הוא מיותר לגמרי-כאמור, זה פשוט לרשום מה שאומרים לך מפורשות. זה טוב למי שלא יודע טוב אנגלית, השאלה אם אתה מכוון לקהל היעד הזה?
עריכה: לחילופין...כמה כבר גדול קהל היעד הזה...? אנשים שלא יודעים מספיק טוב אנגלית, ורוצים לשחק כיום ב-Dune 1? יש כאלו?
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
יכול להיות דבר כזה. אבל זו שאלה טובה אם באמת לקהל יעד כזה זה אמור להיות מכוון ואם זה שווה את הטרחה.עידן כתב:לחילופין...כמה כבר גדול קהל היעד הזה...? אנשים שלא יודעים מספיק טוב אנגלית, ורוצים לשחק כיום ב-Dune 1? יש כאלו?
עם כל הכבוד, בלי להעליב אף אחד, יש הבדל עצום בין משחק פלטפורמה מאמצע/סוף שנות ה-90 למשחק אסטרטגיה מתחילת שנות ה-90, גם מבחינת הידע שצריך, וגם מבחינת הרצון של מישהו(כיום) שאינו יודע אנגלית לשחק במשחקים מהסוג הזה.Radioactive Grandpa כתב:יכול להיות דבר כזה. אבל זו שאלה טובה אם באמת לקהל יעד כזה זה אמור להיות מכוון ואם זה שווה את הטרחה.עידן כתב:לחילופין...כמה כבר גדול קהל היעד הזה...? אנשים שלא יודעים מספיק טוב אנגלית, ורוצים לשחק כיום ב-Dune 1? יש כאלו?
לדעתי? אין לזה "שוק" בכלל.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
[נכתב כאן בהמשך לדיון לעיל ופוצל]brother34 כתב:עיקר שכחתי. בעקרון, רק לא מזמן גיליתי שיש גרסה מדובבת למשחק,
ולפי ההמלצה של BP חשבתי לשחק בזה. ואז נזכרתי
שהוא בתכנים המבוקשים (למרות שכרגע זה נראה שאף אחד לא יודע למה) ועלה בדעתי שאפשר "על הדרך" לתרום קצת לאתר.
אבל, אם זה נשמע מיותר\בלתי אפשרי\מעפן בצורה כללית, אין לי בעיה לשחק בלי לתרום
לסיכום : ?
לסיכום, אתה צודק, ונראה לי שכל הדיון הזה נגרם מכך שהתייחסת להימצאותו של פתרון ל-Dune ברשימת התכנים המבוקשים, בתור עובדה טריוויאלית שכולנו מודעים לה. כרגע מסתמן שזו טעות שלֵך תמצא את מקורה ההיסטורי, אולי בדומה למיתולוגיה הזו. (אבל זה שהיא המשיכה להשתלשל לשרשור ההוא לא מפתיע: גם אני וגם גורדי לא מכירים את המשחק ("לעומק"), כך שהשם הזה לא הדליק לאחד מאיתנו נורה אדומה כשזה עבר תחת ידינו.)
לא הייתי אמור? חשבתי שרשימות כאלה הם דברים שנטחנו פה. מה עוד שזו רשימה קצרה מאד.Radioactive Grandpa כתב: ונראה לי שכל הדיון הזה נגרם מכך שהתייחסת להימצאותו של פתרון ל-Dune ברשימת התכנים המבוקשים, בתור עובדה טריוויאלית שכולנו מודעים לה.
נו טוף, העיקר שהגענו למסקנה.
חוץ מזה, לא זכרתי שמפצלים פה הודעות כל כך מהר, אבל אתה צודק.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אמור? אולי באופן אידאלי שכזה; בפועל, אתה רואה שלא. 
דרך אגב תכנים מבוקשים, אפשר לערוך את הרשימה ולמחוק פתרון אחד שכבר קיים.
הסקרנות מכה שנית :
מה בדיוק (או בערך) הרעיון מאחורי התמונות המתחלפות של משחקים בעמוד הראשי? להזכיר לאנשים משחקים אחרים, להגביר את חיידק הנוסטלגיה, או לעזור להזכר במשחקים שמכירים
עוד לפני שמגיעים לסייר התמונות או לפורום? או משהו אחר?
הסקרנות מכה שנית :
מה בדיוק (או בערך) הרעיון מאחורי התמונות המתחלפות של משחקים בעמוד הראשי? להזכיר לאנשים משחקים אחרים, להגביר את חיידק הנוסטלגיה, או לעזור להזכר במשחקים שמכירים
עוד לפני שמגיעים לסייר התמונות או לפורום? או משהו אחר?
מחקתי, תודה!
המחשבה המקורית מגיעה מתוך הנחה שרוב הגולשים מחפשים את (או עשויים להתעניין ב) אותם 20-30 משחקים סופר-פופולריים, ולכן, נעשה להם שירות גדול אם נציג את המשחקים הללו בדף הראשי, בתור תמונות.
כמובן שייתכן שבפועל האפקט המתקבל הוא אחר לחלוטין, אבל נראה לי שהוא בכל מקרה חיובי
המחשבה המקורית מגיעה מתוך הנחה שרוב הגולשים מחפשים את (או עשויים להתעניין ב) אותם 20-30 משחקים סופר-פופולריים, ולכן, נעשה להם שירות גדול אם נציג את המשחקים הללו בדף הראשי, בתור תמונות.
כמובן שייתכן שבפועל האפקט המתקבל הוא אחר לחלוטין, אבל נראה לי שהוא בכל מקרה חיובי
אוקיי, אני שאלתי כי היה נראה לי שחסר לזה איזה כותרת של מילה או שתיים.
במחשבה שניה, אולי פשוט לא מצאת מה לכתוב שם, וכמו שאמרת - זה עובד בכל מקרה
במחשבה שניה, אולי פשוט לא מצאת מה לכתוב שם, וכמו שאמרת - זה עובד בכל מקרה
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אני לא זוכר אם המשכנו בנושא הזה במקום אחר, אולי בשרשור הטכני. על כל פנים אמשיך כאן.
מצאתי כמה דוגמאות, רק שמדובר בסיקורים שלי.
פסקה מתוך ריימן:
ועוד דוגמה דומה:
ועוד אחת מהסיקור של Liero:
העקרון פשוט, ונכון תמיד, אבל בדוגמאות לעיל הוא בולט יותר: כל טקסט עם פרספקטיבה, כזה שעושה רפרנס לאיזשהו מצב עניינים בזמן כתיבתו - צריך תאריך עליו. זה מאפיין ברב הסיקורים שלי, ואני מניח שגם בסיקורים רבים של עוג (שמתייחס הרבה פעמים לטקסטים אחרים שהוא כתב).
אני יכול להרחיב קצת בנקודה הזו אבל אני לא בטוח שיש טעם.
מצאתי כמה דוגמאות, רק שמדובר בסיקורים שלי.
פסקה מתוך ריימן:
בלי לדעת שהסיקור נכתב במהלך אותה הפוגה כשנראה היה ש-Ubisoft ממשיכים להשקיע בסדרת Raving Rabbids, דהיינו לפני שהוכרז Origins, זה משפט תמוה (גם מוזר למדי שאין התייחסות מינימלית בסיקור בסדר גודל כזה ל-Origins, שנוצר מתוך נסיון לשחזר דברים ממנו, ולא סתם כותר נוסף של מותג מוצלח).Radioactive Grandpa כתב:Rayman הצליח מאד והפך למותג, וכך הגיעו בעקבותיו מהדורות נוספות שכללו עורך שלבים ושלבי אתגר נוספים, לומדות אנגלית וחשבון ו-Fun-Pack שלשם שינוי כן מיועדות לילדים ורמת הקושי בהתאם, והמשיך לכותרים נוספים כשב-1999 הופיע בתלת-מימד עם Rayman 2, משם המשיכה הסדרה ויתכן שעודה מתפתחת עד ימינו, שכמה טרחני נוסטלגיה כשכמותי ממלמלים במרמור שאיבדה את דרכה אי שם עם Rayman 3.
ועוד דוגמה דומה:
אם מתייחסים לכותר החדש שיצא לאייפון בתור משחק לגיטימי בסדרה, אז הקביעה הזו גם לא נכונה יותר.Radioactive Grandpa כתב:The Incredible Machine היה משחק כל-כך ייחודי, שלמרבה הצער עד 2001, השנה בה יצא המשחק האחרון בסדרה המפורסמת (עד כה), לא הצליחו המפתחים להביא לשינוי משמעותי באמת במשחק.
ועוד אחת מהסיקור של Liero:
ליארו כבר לא כל-כך בודד במעמדו כיום.Radioactive Grandpa כתב:זו גם הסיבה שהוא זוכה למקום מכובד במקדש המשחקים הישנים הזה לעומת כל שאר המשחקים בני-גילו.
העקרון פשוט, ונכון תמיד, אבל בדוגמאות לעיל הוא בולט יותר: כל טקסט עם פרספקטיבה, כזה שעושה רפרנס לאיזשהו מצב עניינים בזמן כתיבתו - צריך תאריך עליו. זה מאפיין ברב הסיקורים שלי, ואני מניח שגם בסיקורים רבים של עוג (שמתייחס הרבה פעמים לטקסטים אחרים שהוא כתב).
אני יכול להרחיב קצת בנקודה הזו אבל אני לא בטוח שיש טעם.
אני מבין אותך יותר, אבל זאת בעיה להצמיד את הנתון הזה לאלף המשחקים שכבר עלו לאתר. אני לא רואה את זה קורה, לצערי 
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
הוֹ.
טוב, אולי זה יעשה את עוג "בוכה או ממש עצוב" ואז לא תהיה לך ברירה אלא למצוא דרך.
טוב, אולי זה יעשה את עוג "בוכה או ממש עצוב" ואז לא תהיה לך ברירה אלא למצוא דרך.