בעקבות ריבוי הספאם

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Gabriel
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Gabriel »

Og כתב:זה בדיוק, אבל בדיוק מה שאני חשבתי עליו כבר הרבה זמן ויש לי הרגשה שזה יעבוד בצורה חלקה, מה עוד, שאם זה יכלול טקסט בעברית (עד היום 99% ממפרסמי ההודעות לא היו צברים, ואלה שכן לא היו רובוטים) אז בכלל נגיע ל-0 הודעות ספאם.

לצערי רמת ההבנה שלי בPHP מקבילה לרמת ההבנה שלי בPascal (קרי: Nonexistent)...
עליי להודות שגם לי אין ידע בעניין, אבל אשמח להקדיש לזה זמן.
גורדי, מה אתה חושב? יש טעם להשקיע בכיוון?

חשבתי להוסיף דרישה מאורחים לרשום איזו מחרוזת קצרה בתחילת ההודעה (ואכן רעיון טוב שהיא תהיה בעברית - נאמר "מסע"), וכל הודעה שאינה מתחילה במחרוזת זו, מסוננת אוטומטית.

אפשר לבקש גם ממשתמשים רשומים חדשים את אותה דרישה במשך זמן מוגבל -למשל עד אשר יפרסמו 5 הודעות (תקניות) .

על מה אתה חשבת, עוג?
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

זה לא יהיה טוב לישם פתרון כזה על כל האורחים כי זה יבלבל אותם.

אפשר לעשות בדיקה לתוכן ההודעה כדי לראות אם יש בה אותיות בעברית (על מחשב הקליינט?) ואם אין אז לשלוח אותו (את האורח) לאיזה דף ששואל אותו אם הוא בטוח שהוא רוצה לשלוח את ההודעה או משהו בסגנון.
סמל אישי של משתמש
א ני
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי א ני »

רעיון שלי (כפי שראיתי באיזה פורום) שכל אורח יחקה עד שאחד המנהלים יראו את ההודע שלו ואז הם יאשרו או לא

מה דעתכם?
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

אני ראיתי שבפורום אחד שינו את השמות של הדפים (למשל, כרגע הדף של ההרשמה נקרא profile.php, אז אפשר לשנות אותו למשהו אחר), אני מאמין שזה יכול לעזור.

עריכה: כרגע אורחים יכולים לפתוח נושאים ולהגיב, אז במקרה ותחליטו ללכת על הרעיון הזה, כדאי לשנות גם את שמות הדפים של 'נושא חדש' ו'שלח תגובה'.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אלה בהחלט רעיונות מעניינים, במיוחד הרעיון של שינוי שמות הדפים ובדיקה האם הטקסט שהוכנס הוא באנגלית או בעברית, אני אנסה לראות אם אני מצליח לפתח את הרעיונות האלה הלאה (אבל זה יצטרך לחכות קצת).
אני מעדיף לא לדרוש אישור של מנהל על כל הודעה כי לדעתי זה יקשה מאוד על ההתנהלות התקינה של הפורום.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

C-man כתב:אז לשלוח אותו לאיזה דף ששואל אותו אם הוא בטוח שהוא רוצה לשלוח את ההודעה או משהו בסגנון.
נשמע חכם..
(אני לא ציני)
א ני כתב:רעיון שלי (כפי שראיתי באיזה פורום) שכל אורח יחקה עד שאחד המנהלים יראו את ההודע שלו ואז הם יאשרו או לא
זה לא ישים כאן. יתקע את העניינים ולאף מנהל אין זמן לזה.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

raztk כתב:אני ראיתי שבפורום אחד שינו את השמות של הדפים (למשל, כרגע הדף של ההרשמה נקרא profile.php, אז אפשר לשנות אותו למשהו אחר), אני מאמין שזה יכול לעזור.

עריכה: כרגע אורחים יכולים לפתוח נושאים ולהגיב, אז במקרה ותחליטו ללכת על הרעיון הזה, כדאי לשנות גם את שמות הדפים של 'נושא חדש' ו'שלח תגובה'.
אגב, באיזה פורום מדובר? אולי אני אוכל לשאול את המנהל שם מה בדיוק הוא עשה.
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

Gordi כתב:אגב, באיזה פורום מדובר? אולי אני אוכל לשאול את המנהל שם מה בדיוק הוא עשה.
טוב, זה פורום שקשור למשחק דום, הנה הכתובת: http://forum.zdoom.org/

הוא שינה את השמות של דף ההרשמה, ההתחברות ושליחת ההודעות.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

תודה, אני אבדוק אותו.
בינתיים הוספתי עוד מוד שאמור להקשות על בוטים להרשם, אז אם אתם עדיין נתקלים בהודעות ספאם של משתמשים רשומים - תגידו לי.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

עכשיו כשאני מסתכל על זה, כל כתיבת הודעה חדשה, בין אם זה בשרשור קיים או לא מתחילה בקובץ posting.php.
לדעתי, אם אני הייתי מתכנת בוטי זימה, במוקדם או במאוחר היה דבר שהייתי חייב לעשות וזה למצוא את הכתובת של שליחה ההודעה, לדוגמא:
posting.php?mode=newtopic&f=2
שאחראית על שליחת הודעה חדשה בפורום הראשי של מסע.

כמובן, כמו שרז הציע, ששינוי שם הקובץ posting.php למשהו אחר ושינוי בהתאמה של כל הערכים בכל הדפים לאותו השם הוא אפשרות... אבל אם זה קשה מדי, אולי אני אנסה להציע עוד אפשרות או שניים תוך חשש להשמע מגוחך לחלוטין כי כמו שכבר אמרתי, הידע שלי בנושאים האלה הוא אפסי:
קודם כל צריך לנסות ולהבין איך הבוטים מוצאים את הכתובת של שליחת ההודעה, הנה כמה אפשרויות:
1. לכשהבוט הגיע לעמוד המתאים הוא מחפש את השורה שמכילה את המילה posting.php. אגב, אפשר אפילו לראות איך זה עובד אם מנסים ידנית: אם נכנסים לפורום הראשי וב IE הולכים ל:
View>Source
ואז מחפשים בעזרת Ctrl+F בחלון שקופץ את posting.php רואים שיש רק שורה אחת כזו.

פתרונות אפשריים יהיו לשים שורות "דמה" (אני מאמין שבPHP כמו בכל שפת תכנות ניתן לכתוב הערות) המכילות כתובת מוטעית(לדוגמא h/posting.php?mode... וכו') בכל עמוד שצריך. או לחילופין ליצור שורות כאלה שמובילות לפורום חדש (מס' 4) שיהיה קיים רק דרך הכתובת שלו ולא יופיע דרך העמוד הראשי...

2. לכשהבוט הגיע לעמוד המתאים הוא מחפש תמונה ברזולוציה של זו:
תמונה
ואולי ביחד עם עוד כמה פרמטרים קובע מהי התמונה שהוא צריך.
*זה לא ממש נשמע לי הגיוני אבל זה רעיון...

3. הבוט לוקח רק את הכתובת של העמוד הראשי של הפורום:
http://www.old-games.org/f
ומוסיף לה נוסחה מוכנה מראש, כגון:
posting.php?mode=newtopic&f=X
X כמובן יכול להיות כל מספר מאחד עד 10.
וזאת כמובן בהנחה שבאמת אלו הן הפונקציות שבאות כברירת מחדל עם כל PHPBB, כי אם לא, אז ברור שלא זו הדרך של הבוטים.

פתרון אפשרי פה יהיה פשוט לשנות את שם הפונקציה, לדוגמא מ: newtopic ל- n3wtpk ומ: reply ל- r3pl4y או משהו בסגנון.

ושוב אני מתנצל אם זה נשמע טפשי, לפחות ניסיתי :?
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

(בקשר ל-3) לשנות את שמות המשתנים לא שונה בהרבה מלשנות את שמות הדפים עצמם כי עדיין צריך לשנות את שמם בכל המקומות שהם מופיעים (מה שלמעשה לא קשה כל כך עם find & replace all).
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

Og כתב:1. לכשהבוט הגיע לעמוד המתאים הוא מחפש את השורה שמכילה את המילה posting.php. אגב, אפשר אפילו לראות איך זה עובד אם מנסים ידנית: אם נכנסים לפורום הראשי וב IE הולכים ל:
View>Source
ואז מחפשים בעזרת Ctrl+F בחלון שקופץ את posting.php רואים שיש רק שורה אחת כזו.
נשמע הגיוני. מה שאני חושב שהבוט לא עושה, זה לחפש בפורום עצמו את המילה "הרשמה", כי אני לא מאמין שתכנתו אותו לחפש את המילה הזאת בכל שפה (הרי זה לא בוט שעשו במיוחד לפורום הזה, גם ההודעות שהוא שולח הן באנגלית). אם זה היה פורום באנגלית, אז כן היה הגיוני לחשוב שהוא מחפש את המילה "Register" ונרשם לפורום בדרך כלשהי (ואז הרעיון של שינוי שמות הדפים היה לא יעיל בכלל).
Og כתב:3. הבוט לוקח רק את הכתובת של העמוד הראשי של הפורום:
http://www.old-games.org/f
ומוסיף לה נוסחה מוכנה מראש, כגון:
posting.php?mode=newtopic&f=X
X כמובן יכול להיות כל מספר מאחד עד 10.
אם זה נכון, אז שינוי posting.php למשהו אחר ינטרל מיד את פעולת הבוט.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אממ... אין את המילה "הרשמה" בכתובת של ההרשמה.... :o הכתובת היא:
profile.php?mode=register

raztk כתב: אם זה נכון, אז שינוי posting.php למשהו אחר ינטרל מיד את פעולת הבוט.
כן, אמרתי ששינוי posting.php הוא האפשרות הטובה ביותר אך רק למקרה שזה קשה מאוד או בלתי אפשרי הצעתי את שאר ההצעות.
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

Og כתב:אממ... אין את המילה "הרשמה" בכתובת של ההרשמה.... :o הכתובת היא:
profile.php?mode=register
התכוונתי בראש הדף עצמו, לא בכתובת. :wink: (כאילו שהבוט עושה Ctrl+F ומחפש את המילה)
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

עוד עדכון ספאם:
מהיום אורחים לא יכולים לכלול בהודעותיהם אתרים עם סיומת ru.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא