וזה זמן, זמן, זמן...
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
וזה זמן, זמן, זמן...
בזמן האחרון שמתי לב שאני מקדיש הרבה פחות זמן למשחקים מפעם. אחרי קצת מחשבה הבנתי שבחודשיים האחרונים המשחק היחיד שנגעתי בו היה Rayman Origins, וגם בו לא עברתי את החצי.
יש לזה כל מיני סיבות רציונליות - איבוד סבלנות למשחקים ארוכים ככל שאני מתבגר (שלא לומר מזדקן), השקעת יותר שעות בעבודה, תחביבים אנלוגים שאני מנסה לפתח וכו' וכו'... ובכל זאת קצת הפתיע אותי שפעילות שהעסיקה אותי הרבה עד לא מזמן פתאום כמעט נעלמה לי מהחיים.
אז מתוך סקרנות, רציתי לשאול את חמשת הקבועים - כמה זמן הגיימינג תופס בלו'ז שלכם, אם בכלל?
זמן זמן זמן שתאהב...
יש לזה כל מיני סיבות רציונליות - איבוד סבלנות למשחקים ארוכים ככל שאני מתבגר (שלא לומר מזדקן), השקעת יותר שעות בעבודה, תחביבים אנלוגים שאני מנסה לפתח וכו' וכו'... ובכל זאת קצת הפתיע אותי שפעילות שהעסיקה אותי הרבה עד לא מזמן פתאום כמעט נעלמה לי מהחיים.
אז מתוך סקרנות, רציתי לשאול את חמשת הקבועים - כמה זמן הגיימינג תופס בלו'ז שלכם, אם בכלל?
זמן זמן זמן שתאהב...
Re: וזה זמן, זמן, זמן...
אני אולי לא אחד הקבועים יותר, אבל ברשותך אשתף את מצבי בכל זאת:
בתור חייל, גם אם לא הכי קרבי, בהחלט קיים קושי לשמור על התחביב חי כל זמן שיש לי גישה למחשב יומיים/שלושה בשבוע במקרה הטוב. כמובן שבימים אלה התעדוף לניצול הזמן הוא קודם כל להיפגש עם חברים ומשפחה ורק אז "דאוס אקס" (כן, עשיתי השלמת פערים
).
זה מוזר שפתאום אני מוצא את עצמי קצת מאבד עניין (אם כי לא לגמרי) בתחום שליווה אותי בשנים שלפני הגיוס, וגיימינג לא חסר לי כמו שהייתי מדמיין.
הייתי רוצה שיהיה לי יותר זמן לשחק, אבל זה יהיה בגדר בונוס ולא בגדר צורך אמיתי של גיימר מכור. אחרי כל כך הרבה שנים שהיה לי זמן לעשות מה שאני רוצה, בהחלט מדובר בשינוי גדול.
אז כל הכבוד לצה"ל שלימד אותי להסתדר בלי התחביבים שלי, עכשיו אפשר להשתחרר?
בתור חייל, גם אם לא הכי קרבי, בהחלט קיים קושי לשמור על התחביב חי כל זמן שיש לי גישה למחשב יומיים/שלושה בשבוע במקרה הטוב. כמובן שבימים אלה התעדוף לניצול הזמן הוא קודם כל להיפגש עם חברים ומשפחה ורק אז "דאוס אקס" (כן, עשיתי השלמת פערים
זה מוזר שפתאום אני מוצא את עצמי קצת מאבד עניין (אם כי לא לגמרי) בתחום שליווה אותי בשנים שלפני הגיוס, וגיימינג לא חסר לי כמו שהייתי מדמיין.
הייתי רוצה שיהיה לי יותר זמן לשחק, אבל זה יהיה בגדר בונוס ולא בגדר צורך אמיתי של גיימר מכור. אחרי כל כך הרבה שנים שהיה לי זמן לעשות מה שאני רוצה, בהחלט מדובר בשינוי גדול.
אז כל הכבוד לצה"ל שלימד אותי להסתדר בלי התחביבים שלי, עכשיו אפשר להשתחרר?
לאחרונה אני מקדיש פחות ופחות זמן למשחקים, לטובת העולם האמיתי. אולי גם שמתם לב שאני מגיב פחות בפורומים.
עידן, אותך אני רואה בפייסבוק, אז זה בסדר.
בעניין אחר, אתמול חלמתי שסבא עושה סדר בפורום ומזיז לי את ההודעה הזאת לתוך שרשורפלצת, מה שעצבן אותי מאוד.
אז סבא, I'm watching you, ומעניין מה תת המודע שלי מנסה להגיד.
בעניין אחר, אתמול חלמתי שסבא עושה סדר בפורום ומזיז לי את ההודעה הזאת לתוך שרשורפלצת, מה שעצבן אותי מאוד.
אז סבא, I'm watching you, ומעניין מה תת המודע שלי מנסה להגיד.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
ממ...לא רואה את הקשר בין הדבריםOctarine כתב:עידן, אותך אני רואה בפייסבוק, אז זה בסדר.
וואו, יומיים-שלושה בשבוע? זה מלא.Yoyole כתב: בתור חייל, גם אם לא הכי קרבי, בהחלט קיים קושי לשמור על התחביב חי כל זמן שיש לי גישה למחשב יומיים/שלושה בשבוע במקרה הטוב. כמובן שבימים אלה התעדוף לניצול הזמן הוא קודם כל להיפגש עם חברים ומשפחה ורק אז "דאוס אקס" (כן, עשיתי השלמת פערים).
עכשיו אפשר להשתחרר?
אצלי זה יומיים-שלושה בחודש.
ואי אפשר להשתחרר, צעיר חצוף
יציאות כאלה כבר מאחורי, מותר לי להתפנק על תנאים טובים (יחסית לצה"ל, כמובן).idos055 כתב:וואו, יומיים-שלושה בשבוע? זה מלא.
ת"ש זה תמיד מבורך.Yoyole כתב:יציאות כאלה כבר מאחורי, מותר לי להתפנק על תנאים טובים (יחסית לצה"ל, כמובן).idos055 כתב:וואו, יומיים-שלושה בשבוע? זה מלא.
אני מתחיל ביולי הקרוב הכנות לקצונה, למיטב הבנתי זה חצי שנה של 21..... טוב נו... מה לא עושים בשביל המדינה
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אני מבטיח לכם שאחרי שתשתחררו, ההתנצחויות האלו תיראינה לכם מגוחכות הרבה יותר מוקדם ממה שאתם משערים.
*אנחה*
בשנים האחרונות כמעט שאין לי זמן לשחק, וכשזה כבר קורה מדובר בדרך כלל באבן דרך בדרך לסיקור והעלאת משחק לאתר (כך שזה לא באמת נקרא).
לפעמים אני עושה שינוי קל בפינת משחקי האונליין, וכחלק מה-QA אני מוצא את עצמי שורף שעה או שתיים על משחק אמיתי
בשנים האחרונות כמעט שאין לי זמן לשחק, וכשזה כבר קורה מדובר בדרך כלל באבן דרך בדרך לסיקור והעלאת משחק לאתר (כך שזה לא באמת נקרא).
לפעמים אני עושה שינוי קל בפינת משחקי האונליין, וכחלק מה-QA אני מוצא את עצמי שורף שעה או שתיים על משחק אמיתי
בעיקר יוצא לי לשחק בקווסטים על הסמארטפון שלי (בעזרתו האדיבה של ScummVM לאנדרואיד) בזמן נסיעת רכבת וכו'.
זו הייתה תשובה על זה שאתה מגיב פחות בפורום.עידן כתב:ממ...לא רואה את הקשר בין הדברים
ניסיתי גם את זה אבל סמארטפון הוא לא הפלטפורמה המתאימה לקווסטים. המסך קטן מדי ולא כל דבר אפשר להעביר לממשק מגע.Ingsoc כתב:בעיקר יוצא לי לשחק בקווסטים על הסמארטפון שלי (בעזרתו האדיבה של ScummVM לאנדרואיד) בזמן נסיעת רכבת וכו'.
מה שכן, בזכות ScummVM לאנדרואיד סוף סוף יצא לי לשחק עד הסוף ב-Maniac Mansion (עם פתרון כמובן, המשחק הזה בלתי אפשרי בלעדיו).
המשחק הסלולרי שהשחתתי עליו הכי הרבה שעות בזמן האחרון הוא Plague Inc.
דווקא אני חושב שסמארטפון/טאבלט הוא הפלטפורה האולטימטיבית לקווסטים, לפחות אלו מסוג ההצבע-הקלק.
מסכים איתך בקשר לגודל המסך, זה אכן יוצר בעיה מסוימת באיתור חפצים - אבל באופן כללי זה לא הטריד אותי יותר מדי, כנראה בגלל ששיחקתי במשחקים שכבר יצא לי לסיים אותם יותר מפעם אחת.
מסכים איתך בקשר לגודל המסך, זה אכן יוצר בעיה מסוימת באיתור חפצים - אבל באופן כללי זה לא הטריד אותי יותר מדי, כנראה בגלל ששיחקתי במשחקים שכבר יצא לי לסיים אותם יותר מפעם אחת.
This thing all things devours
תקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שיש פה שני דברים - חוסר זמן וחוסר חשק.
מהכותרת שלך נראה כאילו פשוט אין לך זמן, אבל מתוך הדברים נראה שזו רק סיבה אחת (השקעת שעות בעבודה) מתוך כמה.
גם אתה וגם יויו (הצעיר ממך, להנחתי, בכמה שנים טובות) מדברים על איבוד עניין, וזה המפנה העיקרי בסיפור, לדעתי.
עם כל התחכום והיצירתיות והאתגר שיש בהרבה מהם, הם עדיין משחקי מחשב,
ואתה לא רואה הרבה אנשים מסביב מתיישבים על טאקי, ולא מחמת מחסור בזמן דוקא.
אז חוץ מזה שכשאתה מתבגר אתה מוצא שיש חשיבות בדברים אחרים, גם התחביבים משתנים.
אלו היו דקות הפסיכולוג שלך, 200 שקלים בבקשה.
עד כאן חפרתי עליך, ולשאלתך - כמוך כמוני, זמן המשחק שלי תופס מעט מאוד מזמן הערות שלי. על החלומות שלי, בפעם אחרת...
מהכותרת שלך נראה כאילו פשוט אין לך זמן, אבל מתוך הדברים נראה שזו רק סיבה אחת (השקעת שעות בעבודה) מתוך כמה.
גם אתה וגם יויו (הצעיר ממך, להנחתי, בכמה שנים טובות) מדברים על איבוד עניין, וזה המפנה העיקרי בסיפור, לדעתי.
עם כל התחכום והיצירתיות והאתגר שיש בהרבה מהם, הם עדיין משחקי מחשב,
ואתה לא רואה הרבה אנשים מסביב מתיישבים על טאקי, ולא מחמת מחסור בזמן דוקא.
אז חוץ מזה שכשאתה מתבגר אתה מוצא שיש חשיבות בדברים אחרים, גם התחביבים משתנים.
אלו היו דקות הפסיכולוג שלך, 200 שקלים בבקשה.
עד כאן חפרתי עליך, ולשאלתך - כמוך כמוני, זמן המשחק שלי תופס מעט מאוד מזמן הערות שלי. על החלומות שלי, בפעם אחרת...
דייג, נכון? ידעתי!Octarine כתב:...תחביבים אנלוגים שאני מנסה לפתח...